Mallorca

På lördag åker vi.
Det har blivit sparssamt med inlägg under sommaren. Men snart börjar höstterminen och mina bekymmer ;-)
Skriver mer efter semestern.
Una cerveza por favor (med reservation för stavningen)
Poolbar, here I come

tillbaks till verkligheten

Idag har Jesper börjat jobba igen.
Och jag är ensam hemma idag och utan bil.

Sitter i soffan just nu och tycker att det doftar parfym här. Lite rosaktig doft. Kände det häromdagen med. Och det är bara här i denna delen, i en hörna. Mycket märkligt.
Fast det kan kanske var det övermogna äpplena i fruktskålen som luktar :-)

Stora planer

Jag har funderat länge över vårat vardagsrum. Hur ska det möbleras för att bli mest trivsamt, vilka färger ska användas och vad som ska göras för att det ska se luftigt ut (utan att förlora mysfaktorn).
När vi flyttade in hade vi vår gamla schäslongsoffa och en rund svart ryamatta med ett kvadratiskt teakbord bord. Det funkade helt okej även om det såg fjuttigt ut i vårt nu större vardagsrum.
Soffan byttes ut i våras. Det blev en längre grå-svart soffan med tillhörande sittpall istället. Eftersom den nya soffan är tre meter lång, så blev plötsligt den runda mattan med sina 150 cm i diameter väldigt liten... För att inte tala om bordet som mäter endast 55x55 cm.
Hela våren och sommaren har jag letat efter något jag vill ha. Så svårt det ska vara!
Nu har vi dock hittat halva lösningen. Vi har bytt litet teakbord mot längre vitt bord. Det blev SNYGGT. Ett par vita kuddar i soffan gjorde pricken över i ännu bättre.
Nästa i turordning är mattan... Suck. Mattor är dyra.
But you gotta do what you gotta do.
Och visst ja. Vi har fortfarande inga gardiner...


 Vår nya dvdförvaring som jag satte tapet i.

Fortfarande semester

Det är semester en vecka till. (Dvs Jesper har semester en vecka till)
Jag har ledigt till den 8 september, sen är det dags för skolbänken igen.
Hösten är alltid lite mysigt. Då är det en ny start efter sommaren och då får man bunkra upp med massa nya saker. Som block, pärmar, pennor, väskor, you name it. Sen är det ju dock tråkigt att sommaren tar slut och det blir mörkare. Men så är det ju.
Jag har mina favoritmånadr på året. April, maj, juni, juli, augusti, oktober och december. Den absolut tråkigaste månaden är januari. Den är en ren transportsträcka mot våren. Den är mörk, dyster och oftast snöfattig.
Men än är det sommar (även om det regnar lite).

Biverkningar -Härligt

Usch, idag är det en yr dag.
Min medicin jag började med i våras gör att jag känner en sorts distanskänsla gentemot omvärlden. Får liksom daska mig på kinderna för att fokusera igen. En diffus yrsel vilar över mig och för ett par timmar sen var jag tvungen att lägga mig ner på soffan. Och där ligger jag än. Visst, det går ingen större nöd på mig, men lite trist känns det när man inte känner att man kan stå på benen med visshet om att inte trilla. En del kanske tycker vid läsandet av detta att jag borde avbryta den medicinering jag har, men se, det vill jag inte heller. För fördelar väger trots allt över. Nackdelarna är få men jobbiga. Darrande händer, yrsel och såkallad nystagmus. Nystagmus är när ögonen flackar, de har svårt för att fästas på en speciell punkt. Inte särskilt synligt för utomstående, men för mig är det tydligt.
Biverkningar. Är det ett tecken på att en medicin faktiskt är hälsofarlig? Egentligen borde det tyckas vara så. Visst, man ska alltid vara försiktig och restriktiv när det kommer till mediciner, och ibland överväga det trista faktum att de måste tas.
Vissa saker förstärker mina biverkningar (har jag märkt). Såsom:
Hunger (förstärker yrsel),
Trötthet (förstärker nystagmus)
Däremot har jag darrande händer alltid.

Suffer well

RSS 2.0