filmen

Tydligen heter filmen som går i bakgrunden Spanarna.


Amerikansk actionkomedi från 1987. De två poliserna Chris Lecce och Bill Reimers får i uppdrag att bevaka en lägenhet där en före detta flickvän till en förymd fånge bor. Man misstänker att han förr eller senare kommer att kontakta Maria, sin före detta flickvän. Det som till en början är ett trist rutinuppdrag förändras när Chris blir förälskad i Maria. Han lyckas få kontakt med Maria och de två inleder en relation. Chris partner Bill hjälper honom motvilligt att hemlighålla förhållandet men allt kompliceras ytterligare när Marias före detta pojkvän dyker upp.

I rollerna: Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe, Aidan Quinn, Dan Lauria, Forest Whitaker, Ian Tracey. Regi: John Badham.


Nice


danmark

Idag har jag varit i danmark. Åkte till Köpenhamn för att se utställningen bodies, och sen vidare till bakken. det var jättekul alltihop men när jag kom hem efter att ha varit iväg 15 timmar var jag så utmattad. Fick sån ångest. Skulle verkligen stannat hemma och ha tagit hand ommig själv med lite film och mys.
Jesper är fortfarande iväg och då är jag alltid extra sårbar. Det vet jag om redan innan ha åker och vet ni vad det kallas?
Jo, förväntansångest.
Jävla påhitt det där, det borde förbjudas.
Ångest borde förbjudas. Skjutas med ett skott rätt i pannan helst.
Men efter en panikknapp och 20 minuters väntan känns allt mycket bättre.
På tv går en film, har ingen aning om vilken. Den är gammal och verkar allmänt dålig. Men den är bra att ha i bakgrunden medan man slösurfar för att glömma bort sig själv.
Vad gjorde man innan internet kom till?

frisören

I morse gav jag mig iväg till frisören för att bli lite fattigare men också lite mer förnyad.
Hon var superbra, så hon kanske är min perfekta frisör. :-)
Före och efter bilder, titta och njut


gräsänka

Vill börja med att tacka för berömmet jag fått om min sida här :-) Tyvärr kan jag inte ta credit för designen då den finns som en valbar färdig layout. Man kan tydligen göra egen design, men jag orkar helt enkelt inte. Kanske jag får ett ryck sen?

Nu är jag ensam hemma och kommer vara det till på söndag. Jag lämnade Jesper vid färjeläget i Helsingborg för ett par timmar sen. han ska nämligen kappsegla Själland runt i helgen.
Så det blir tre ensamma nätter.

Imorgon (idag) ska jag klippa och färga håret. Det är hos en ny frisör så det ska bli spännande. Hon kanske är den perfekta! För det känns som en ständig jakt det där. Att hitta den perfekta frisören.

Nu måste jag försöka sova lite, ska upp halv åtta.

sommar

Sommaren är här, åtminstone så står det så i kalendern. Men det är inte särskilt varmt ute. Har dock på mig kjol och linne bara för att intala mig själv om att det faktiskt är sommar.
Fast jag ska inte klaga heller, idag har det varit uppehåll hela dagen. Fast det har varit blåsigt och bara 16 grader. Jag satte mig på en filt på gräsmattan medan katten gick runt och luktade, åmade sig i gräset och klöste på träden. När jag hittade ett ställe med lä så var det riktigt gött.
Imorgon kanske man kan åka till stranden? ;-)

Det sägs att man ska vila upp sig under semestern, men istället blir många stressade och sjuka. Tydligen sätter vi för höga krav och för många måsten under ledigheten. Folk man ska träffa, saker som ska fixas, resor som ska planeras och utöras. Att bara ligga i hängmattan med en bok verkar folk inte göra längre.
Nu har jag haft semester i tre veckor och jag börar komma in i det typiska ledighetslunket nu. Jag känner mig försoffad. Det enda nyttigheterna jag gör om dagarna är tvätta, städa och laga mat. Visst det är saker som ska göras, men jag hade kunnat göra annat också som är roligare. Måla en tavla, plantera blommor eller andra estetiska saker som jag tycker om. Men nä istället sitter jag mest inne.
Det är ju sommar! Ut med arslet och sola istället!

Undrar hur andra har det?
Vad ska du göra under semestern?
Har du planerat något för dig själv då du kan göra exakt det DU vill?

klänning

Jag har fått hem en balklänning! Jag beställde via brollopstorget.se i lördags och fick hem den idag! snacka om snabb leverans :-)
Den är verkligen jättefin, provade den i en affär fast en och gillade den direkt, men priset gjorde att jag ville avvakta...2200kr. Sen gick jag in på den hemsidan och då ser jag att en privatperson säljer en likadan fast en annan färg för 600kr.snacka om perfekt!



Datorrumsbilder =)

Nu kommer äntligen bilderna =)

FÖRE


EFTER
Den nya fina tapeten



Midsommar

Glad midsommar! Igår var det afton med massor med mat och dricka i vårt uterum. Vi spelade kubb och kortspel, drack snaps, åt jorgubbar, sill och allt annat som man ska göra denna dag. Det enda man byter ut vid påsk, jul och midsommar är risgrynsgröten som blir till jorgubbar. Fast vad har man för efterrätt till påsken? Det minns jag inte. Man kanske inte har någon speciell?
Själv tog jag det väldigt lugnt igår, vill ju spara mig till idag!
För idag är det dags för Sex and the City filmen. Det ska bli så kul, efteråt ska vi till Grand Hotel och dricka massor med Cosmopolitans. Mums.

Nu måste jag snart ut och kratta upp lite klippt gräs. :-) Vad roligt det är att ha trädgård.


Bio

Det är så länge sen jag var på bio. Det var när Jesper och jag hade 1årig bröllopsdag. Då åt vi på Jensens bøfhus och sen gick vi och såg Die Hard 4 ;-) (mitt förslag)
Men på lördag är det dags! Premiären på Sex and the City, the movie!
Finally, och hela boxen är genomgången. Man måste ju vara uppdaterad.
Vi är fem tjejer som ska gå och efteråt ska vi givetvis ut och dricka cosmopolitans.



mmm, sommar

Nu är det sommar på riktigt! Även om jag fick skippa kjol och linne. För idag cyklade jag ner till centrum och köpte wienerbröd och jordgubbar.
Så nu sitter jag i uterummet och smaskar :-)
Har även beställt klipptid och bestämt möte med badrumsnissen så han kommer nästa torsdag för att titta på eländet och ge oss en offert på en säkerligen saftig summa pengar. Men vi ska göra om där och det ska bli fint och då får det kosta lite mer.
Men nu ska jag äta vidare på mina jordgubbar som kostade överkomliga 29:90


Hahaha

071-nummer för psykfall


...tuuuut.....tuuuut.....tuu... klick
Hej. Välkommen till Psykhimlen.


Om du är tvångmässig, tryck 1 om och om igen.


Om du är underordnad, be någon att trycka 2.


Om du har flera personligheter, tryck 3, 4, 5 och 6.


Om du är paranoid, kan du enbart låta luren ligga av.
Vi vet vem du är och vad du vill och kommer att söka upp dig inom den närmsta timmen.


Om du är schizofren kan du bara lyssna på den lilla rösten i ditt huvud. 
Den kommer säga dig vilket nummer du ska trycka på.


Om du är mano-depressiv kvittar det vilket nummer du trycker på.
Ingen kommer att svara ändå.


Fotboll! och NYC

Ikväll är det dags, I love fotboll :-)

Det är grymt varmt här inne, och jag tror att det är fint väder ute. Men jag har inte ens kommit ur sovkläderna och ligger i soffan och tittar på... (you guessed it.. sex and the city).
Måste snart stänga av det, blir helt besatt av skor, kläder och New York. Vill tillbaka dit. Helt fantastisk stad. En av Jesper bästa vänner bor där, vilket också innebär att man inte träffas eller pratar så ofta. Grymt synd då han är en helt fantastisk kille.
Varför måste det vara så dyrt att korsa atlanten? Och framförallt, varför måste det vara så långt bort? Nio timmar med flyg. Vi hade visserligen det väldigt bra när vi flög med Continental Airlines. Underbar service och både på ditresan och hemresan så kommenterade de att jag hade jättesöta strumpor! ;-)
I´m a sockperson! haha!
Fabulous.


fredagen den 13e

Ja, idag har det varit den dagen. Men jag har inte ansett mig drabbas av något tråkigt. Bara en envis smärta i nacke och rygg. Har nog legat konstigt.
Idag har jag varit och ätit lunch med Anna (inte syrran). Det var trevligt. Man har alltid en hel del att ta igen när man inte ses så ofta. Det är väl så att vara vuxen. man kan inte hänga hela dagarna ;-) Även om mitt sommarlov gör att jag kan vara ganska "hängig" ;-)
På väg hem så gick faktiskt en svart katt över vägen, tyckte det var lite lustigt, just idag.
Jaja, nu kommer snart Per.

det regnar igen...

...men inne i mig är det faktiskt sol och på tvn är det sex and the city :-)
Jag ska snart in till Nova oh byta den ena skjortan jag köpte till Jesper och sen ska jag lämna över säsong 4 till Linda. Hon är desperat den kvinnan!

regnet har slutat

och koltrasten sjunger.
klockan är tre och det börjar ljusna.
jag kan andas lite mer normalt.

sweet dreams

på natten ska man sova

klockan är drygt 02 och jag hålls vaken av en ihärdig ångest.
Den har varit närvarande i snart 12 timmar och jag känner att jag snart inte orkar mer.
Jesper sover sött bredvid och katten ligger på överkastet på golvet.
Jag är trygg men känner mig orolig.
Jag är hemma men känner mig vilsen.
Jag ligger i sängen men är inte sömnig.

På natten är allt så svart. Regnet piskar på uterumstaket.
Den friske har många önskningar, den sjuke bara en.

På natten får man tid att tänka, alldeles för mycket.
Jag kan inte andas. Jag skakar. Jag är rädd.
Är jag patetisk och svag?
Jag vet inte.
Många tror nog det om "såna som jag"

pulsen är inte så jättehög, 88. men den känns som mer.

Då var det tid igen...

Jag åkte in till stan idag. Skulle upp på institutionen och hämta en rapport jag skrivit. Fick bra respons! Känns kul när man satt huvudet på spiken. Sen gick jag ner mot stortorget för att gå på jakt efter en röd kjol. Jag var inne på Sisters, Åhlens, Lindex, H&M, KappAhl, Gina Tricot, Vero Moda och MQ. Jag tror inte att färgen rött är inne i sommar... Däremot så handlade jag kläder till Jesper istället. Hade presentkort på Sisters, men det gäller även Brothers så där shoppade jag till honom. När han kommer hem får det bli modevisning ;-)
Sen körde jag till pappa. Det blev nästan släktkalas för strax efter kom min syster och efter det kom min farbror Lasse.
Pappa och Anna skulle gå vidare till Farmor och Farfar så jag tänkte att jag får väl följa med. Är ju inte där så ofta.
Tror du inte gubben hittar nåt att hacka på?
Idag var det för att jag har sommarlov och inte ska jobba nåt. "Då måste ju skaffa dig en buffert" Då sa jag att vi har redan en... Då svarar han med att säga att såna som jag har aldrig en buffert. Jag blev så trött och sa "Vad vet du om det? Du vet ingenting om mitt liv i Kävlinge". Då blev han tyst en stund, innan han fortsatte med racka ner på mina kläder och att jag var otacksam för att jag inte åt av deras fika. Men jag hade ju nyss ätit?! Det hade pappa också så han åt inte heller, men honom klagar de inte på...
Blir så trött. Så jag satt och tryckte naglarna i handleden på mig för att få koncentrationen på något annat. Nästa gång jag ska dit så ska Jesper vara med. För då säger han inget, och gör han det så säger Jesper ifrån, det kan jag lova.
Så ångesten har gjort sig påmind idag kan jag lugnt säga. Men jag klarade mig från att ta till paniktabletterna och nu när jag är hemma igen så känner jag mig lugnare.


Ut i regnet

Vad är det idag? Onsdag?
Jag är redan vilsen på dagarna nu när jag är sommarledig... Jesper stackarn, skulle vara på jobb redan klockan 05 idag. Och han kommer inte hem förrän ikväll då han ska segla direkt efter jobb.

Sverige vann igår!
Vi satt här hemma med tända ljus, drack vin och åt geléhallon under matchen. Vid målen höll huset på att bli både nerspillt och nedbränt ;-)
Det regnar lite från och till här, men jag tänkte trotsa det och ta mig in till Lund för att strosa lite och göra några ärenden innan jag åker till Stp och hälsar på pappa. Har man bara ett paraply så tycker jag det är mysigt när det regnar. Min tomatplanta behöver dessutom lite regn.
Just det, bilderna från datorrummet hade jag tänkt lägga upp, men i städningen har den lilla saken man överför bilder till datorn med försvunnit. Ska leta...
Ut i regnet

Tävlingarna

Det är mest ledigt om dagarna. Vilket ger mig dåligt samvete då Jesper jobbar.
Och dåligt samvete ger mig vidare komplikationer, som ångest och allt vad det innebär.
Men idag har jag iallafall klippt gräset, tvättat och storhandlat.
Imorgon ska jag städa lite. Men först ska Linda och lille Filip komma hit på förmiddagen.

Jag vet inte varför jag behöver må så här. Man säger att man mår som man förtjänar, men jag tycker att jag är en ganska snäll tjej.

Nu har EM börjat och allt är en enda tävling. Visst är det kul, det förnekar jag inte. Men är det inte så att allting nuförtiden är en tävling?
Vem har finast kläder, vem presterar bäst på proven, vem har den flottaste bilen?
Kändisvärlden med alla dess "förebilder" ska vi inte ens tala om...
Jag är trött på allt tjat kring krav, måsten och borden.
Men man kan inte ignorera det faktum att man kommer aldrig undan. Alla borden får mig att kippa efter andan.
Det är inte kul, men det är bara att bryta ihop och komma igen.

lördag

Jaha, idag är det lördag...
Jag hämtade Jesper nere i Skanör imorse vid nio och sen har jag städat lite och vi körde till tippen med gamla saker som tagit plats i skåpen.
Sen ska vi åka till Ystad på födelsekalas, hoppas det blir trevligt. Känner mig så lätt instängd i deras lägenhet.

ensam hemma

Jag är själv hemma ikväll.
Så jag har passat på att duka fram mina pineapple-xider, geléhallon, chips och en paradisask och sett sex and the sity i två timmar. mysigt...
Sen har jag ägnat de senaste två timmarna till att bygga ikea-möbel. Suck, varför ska det ta sån tid med alla deras småprylar?
Jag har tagit lite välbehövliga pauser emellanåt och gått ut på uteplatsen och lyssnat på grannarna fest och deras skitsnack. Man snappar upp en hel del saftiga detaljer om deras liv... ;-)

Denna bygger jag

Ska snart lägga upp före och efterbilderna. Men vill bli riktigt färdig först.
Var på ikea igår och handlade lite andra saker också. Var där i 4 timmar! :-)

Sommarlov!

Jahaja, då är det officiellt sommarlov! 3 månader av ledighet.
Ledigt och ledigt... jag har massor av projekt som ska göras här hemma. Och den enda lönen som kommer ut av det är ett fint resultat, men det är inte så illa pinkat!
Jag blev godkänd i psykologin, till och med att jag fick en kommentar att min hemtenta var mycket bra, se där ja. Helt tokigt blev det inte trots allt!
Vårt datorrum börjar arta sig. I lördags tog vi ut alla möbler från rummet, i söndags började vi riva tapeter, igår kom Tommy och hjälpte till att slipa väggen och idag tapetseras det!
Imorgon hoppas jag kunna lägga in bilder på rummet. Både före och efterbilder.
Annars blir det på torsdag. Imorgon ska nämligen några i min klass komma hit, vi ska spela kubb, grilla och allmänt fira att vi klarat av det första året :-)

Tänk, ett helt år utan en enda omtenta!
Jag är ruggigt imponerad av mig själv.


RSS 2.0