vill julmysa

Idag är det 4 veckor till julafton
Jag vill börja pynta och göra julmysigt men just nu är det inte läge. Vi har hela badrummet i vardagsrummet nu.(inredningen alltså ;-))
Jesper och hans pappa håller på för fullt med att riva så alla saker fick flytta ut. Och fatta vad mycket saker som skåpen sväljer i ett badrum!!!
Jag ska sortera och slänga massor nu. Nästa inredning ska vara mer sparsam. Inte en massa fula skåp, utan några få men snygga istället.

klinik, trappa och snöyra

Nu har jag varit på praktik i två dagar. På Helsingborgs lasarett. Det är jättekul. Jag har "fina" vita sjukhuskläder på mig och ser så viktig ut när jag går genom korridorerna på sjukhuset =)
Men så trött man blir efter en dag på praktik. Allt är så nytt och mycket ska läras och göras.

Nu snöar det! Och det är jul om en månad. Lyssnar på lite julmusik medan Jesper spelar xbox.
Imorgon ska vi fortsätta att måla Jespers brors trappa. Ett projekt som hållt på ett tag men imorgon ska det bli färdigt. Sen är det minsann dags att ta itu med vårt eget hem. Vi ska riva badrum!
För den 1 december ska det blir helrenovering där och vi ska ha badkar...

Undrar om det går att bygga en snögubbe än? Frosty the snowman, lalala lala lala =)

Mina första patienter

Nu har jag haft två stycken patienter. Kvinnor båda två.
Den ena hade ett form av knalltrauma på ena örat, vilket innebär att hon hör betydligt sämre runt frekvenserna 2000 och 3000 Hz.
Den andra damen, strax över 70 år hade aldrig gjort ett hörseltest innan och hon ville gärna veta hur hon hör då hennes barn och barnbarn klagar över att hon hör dåligt.
Damen däremot tror att de mumlar för mycket =)
Och mycket riktigt! Hon hade perfekt hörsel utom på de allra högsta tonerna i diskanten, men de har ingen betydelse för taluppfattningen så hon skulle hem och säga att släkten minsann mumlar. Haha, man får verkligen höra de klassiska uttrycken i det här yrket. 

En herre i mätboxen bredvid hade minsann varit med i artilleriet som ung och berättade anekdoter om både det ena och det andra. Han hade inga besvär utom att han behövde höja tv-ljudet lite extra. Haha, jo det kanske är ett tecken på att man hör sämre, eller...(?) =)

ingen patient

Min patient hade blivit sjuk och avbokat. Känns lite snopet.
Men min kursare fick agera patient åt mig så jag fick ytterligare träning. Det är tyvärr inte samma sak eftersom vi behöver öva på patientkontakt och att ge information till någon som inte är insatt.
Men imorgon ska jag få en patient och en på torsdag. Så jag får vara nervös inför min första patient ett tag till =)
Men det är ju kul

in campus

imorgon ska jag ha min första patient. jag känner mig lite nervös.
det är så mycket att hålla reda på.
för utomstående kan det säkert tyckas löjligt enkelt att mäta hörsel på någon, men det är svårare än så.
eftersom de flesta har bra hörsel har man sällan gjort de mer komplicerade testerna. jag ska först mäta deras lägsta hörbara gräns via vanliga hörlurar. om dessa visar på en hörselnedsättning ska jag mäta deras ljuduppfattning via en såkallad bentelefon som sätts bakom örat och gör att ljudet går direkt in till innerörat. därefter ska man maskera. och det innebär att man för in ett brusande ljud i det motsatta örat som det presenteras en ton i.
pust.
wish me good luck tomorrow =)

Pappa

Tänkte uppdatera lite om hur det har gått för pappa sen olyckan i maj.
Han blev opererad för två veckor sedan då hans ben inte läkt som det ska. Det var nämligen så att hans underben blev krossade och läkningen med titanskruvar blev inte bra så de beslutade sig för att sätta in märgspik istället. Dessa går från strax under knät ner till ankeln ungefär.
Idag har jag varit med honom på sjukhuset för att gå på synkontroll. Förra kollen gjordes lite snabbt i juni, men eftersom han satt i rullstol då så kunde han inte komma in i deras apparatur ordentligt. Så idag skulle vi kolla ordentligt. Det är så att han efter olyckan har synbortfall på halva sitt högra öga. Det är suddigt och emellanåt fladdrar nåt svart förbi.
Läkaren kunde dock inte se något. Jag tyckte inte hon verkade så värst noggrann. Den förra som tittade lite gången innan sa att det såg ut som om hornhinnan släppt i fästet.
Han ska hursomhelst komma tillbaka på ett annat test i december. Får se om den läkaren är lite mindre stressad.
Sen gick vi till ortopeden för att undanröja tvivel om en eventuell infektion kring operationssåret. Ingen fara där och de passade på att ta stygnen samtidigt.
Efter det bjöd han mig på lunch i bistron på blocket. Och jag fick dricka världens äckligaste kaffe!
Men det kan man behöva innan man ska ha problem baserat lärande en hel eftermiddag

Massa skoj

Den senaste veckan har jag haft mycket att stå i. Nya saker i skolan och bastukvällar och fester.
Bastukväll ja...
Jag var på Ulrikedal hos Tina i klassen. Sex stycken tjejer som badade bastu och åt god mat. Dock inte samtidigt!
Så mysigt och en massa tjejsnack blir det.

I fredags var det dags för en hejdundrandes fest där mitt förflutna kom tillbaka. Massa goa människor från gymnasietiden var där! Per hade nämligen kalas för att han fyllt 25. Jag kan gissa att vi var runt 120 personer där och jag hade såå kul! Vi åkte inte hem förräns klockan 04.

Sen har det varit en lugn helg och nu är det allvar i skolan. Mycket färdighetsträning inför praktiken som börjar om lite mindre än två veckor. Ska bli kul, men det är väldigt nervöst.
Nu ska jag laga lite mat.
Tjing

RSS 2.0