Nya armband

Jag har snöat in mig på att göra denna typen av armband. Tekniken heter makramé.



Men jag har även gjort ett mer vanligt armband


Sista sommarlovsdagen

Ja, imorgon börjar allvaret igen, och det känns lite vemodigt.
Jag känner mig inte klar med alla sakerna jag skulle göra under sommaren. Som att sätta in alla gamla skolpapper i pärmar innan nästa termin. Nu får det ske dubbelt istället. Dubbelt så jobbigt ;)
Fast denna första veckan är lugn, vi går bara tisdag och torsdag. Men nästa vecka så är det heldagar mån-fre. Så jag ska försöka ta itu med papperna i eftermiddag och på onsdag så att det kan strykas från listan.

Nu börjar jag alltså termin 5. I Lund är utbildningen 8 terminer lång, men man får legitimation efter 6 vilket innebär att man kan jobba då. Sen finns möjlighet att läsa ytterligare två terminer så att man läser 10 (alltså 5 år). Från början är det tänkt att jag ska läsa dessa första tre år och se om jag får jobb. Får jag inte det så läser jag självklart vidare. Ingen mening med att vara arbetslös. Jesper och jag längtar efter att få titta på hus och då kräver det två inkomster tyvärr. Men tiden får utvisa hur min utbildningsplan ser ut

Köket

Vi småfixade lite i köket. Behövde lite mer förvaring så vi hämtade ner en gammal rumsavdelare som vi hade i förra lägenheten. Det blev riktigt bra.
Nu trivs jag lite bättre i köket. Men nytt golv och ny färg på luckorna hade inte varit fel... Höstens projekt kanske?




Model Lab

Igår var Camilla och jag på Model Lab i Malmö. Ett väldigt snarlikt koncept till det som finns i Turning Torso som heter The Studio.
Jag har nu varit på båda ställena och min egen personliga uppfattning är att Model Lab består av 100 ggr mer kompetent och sympatiskt folk. Vi blev så bra behandlade både Camilla och jag och det syns på bilderna!
Så jag skrev upp 10 stycken vänner som kommer att bli uppringda. Kanske det är just dig dom ringer?!
Priset var dessutom billigare än på The Studio. Ytterligare en fördel.

Av 200 bilder fick jag sålla ut de jag ville ha. Jag hade bestämt mig för att köpa fem stycken och det var svårt! För vår fotograf var så duktig. Både hon och Camilla hjälpte mig att välja ut de bästa och jag är jättenöjd med mina bilder.
Camilla köpte 22 (!) stycken. Helt galen är hon...
Jesper ska ha den ena bilden på jobb, det sa han direkt när han fick se resultatet när jag kom hem (den andra svartvita...)




Lite trädgård

Så här ser det ut just nu i vår söta lilla trädgård.
Augusti månad är skördemånad, många frukter och bär som är mogna nu.


Björnbär                            Äpplen                               Hortensia

De olika månaderna har olika namn i den gamla svenskan:


Januari- Tors månad (eller Torre månad som i nordiska mytologin är "Snö, den gamle")
Februari- Göje månad (eller Goe, som är dotter till Torre och betyder "tunn snö, spårsnö")
Mars- Vårmånad
April- Gräsmånad
Maj- Blomstermånad
Juni- Sommarmånad
Juli- Hömånad
Augusti- Skördemånad
September- Höstmånad
Oktober- Slaktmånad
November- Vintermånad
December- Julmånad

Onödigt men ganska kul vetande

Nytt ämnesområde i bloggen

Till vänster en bit ner står de olika kategorierna i min blogg. Numera finns det en flik som heter "smycken". (Det står även kategorier här ovanför men just den kategorin länkas inte... )

Här lägger jag in de senaste jag skapat.
Jag började göra egna smycken för kanske tre, fyra år sedan och jag utvecklas hela tiden. De jag gjorde i början ser inte mycket ut för världen, men det blir bättre och bättre hela tiden.
Det mesta materialet kommer från Panduro Hobby, men jag har även en del pärlor som jag köpt via olika sajter.

Är det något som du tycker är snyggt eller om du vill att jag ska göra något speciellt så säg till så fixar jag för en rimlig slant. Det är trots allt inte gratis med pärlor, tyvärr...
Jag gör halsand, armband, fotlänkar, servettringar och ljusmanchetter... för att ge några exempel






Biljetter bokade

Nu har jag bokat biljetter till Depeche Modes konsert i januari på Malmö Arena. Det ska bli kul att jämföra konserten från i somras på Parken med denna. För det blir så olika. Nu är det ett stängt utrymme (det blir bättre akustik). Var sådär nöjd med ljudet i somras nämligen. Men när vi såg dem 2006 i Parken med tak så var det jättebra. Så den 25 januari står de på scen i metropolen Malmö. Wohoo

Bilder från i somras


Smycken

Gjorde ett armband och ett halsband igår. Så jag tänkte visa resultatet.
Blev riktigt nöjd




Fredag... vad göra?

Jahapp. Jesper kom hem för en knapp timme sen och öppnade första fredagsölen strax därefter. I ren protest tog jag då en cider utan att tänka efter. Har vi nån mat hemma? Får kanske vara riktigt fredagsbusiga och beställa pizza för hemleverans...

Ensam natt

Jesper ska på någon "gemenskapskväll-med-jobbet" idag. Han är iväg till imorgoneftermiddag, men istället för att vara själv hemma ska pappa komma hit ikväll och vi ska se på friidrott. Det är höjdhoppsfinal och final på 200 m.
Nu ska jag ta tag i laxen

tomatplantan växer

För en månad sen var den liten och inga blommor syntes...
Men nu växer det till och med små små gröna tomater på den. Ska toppa den lite och hoppas att det kommer många fler.

 

Friidrott

Sitter och tittar lite på tv och just nu är det kvalet i höjdhopp. Jag är så imponerad över Blanca Vlasic, kroatiskan. Hon bara flyger över ribban! Jag var tvungen att kolla upp hur lång hon är... Hon är 1,93 (!) lång, helt otroligt.
Hennes personbästa är 2.07. Världsrekordet ligger på 2.09 och det reultatet kom redan 1987.
Kanske dags att höja ribban så att säga...
Finalen går på torsdag


Röjardag

Häcken blir klippt och uterummet städat.
Tummen upp för röjardagar

Duktig Jesper     Nöjd Emma 

Sovrummet fixades häromdan. Ovanpå vår garderob var ett katastrofområde utan dess like. Saker var bara upplagda huller om buller för att komma bort från golvet. Och mina smycken var en enda oreda. Så det blev boxar ovanpå garderoben och prydliga rader av mina finaste halsband

      

Party

Ja, nu är det dags för party. Dvs, sminkparty och ljusparty! Tupperware får nog bli senare eller kanske någon annan tar det hos sig. Så imorgon kommer iallafall sminktjejen hit och på tisdag blir det partylite med doftljus.

Imorgon börjar Jesper jobba igen efter fem veckors semester... Han vill inte höra talas om det ;) Jag har två veckor till innan min skola börjar igen... Det har varit skönt att vara lediga ihop, men det känns rätt bra att vi ska komma in i rutiner igen, speciellt när jag börjat också. Man lägger till sig med lite dåliga vanor under sommaren, som att vända på dygnet t.ex. Eller att äta och dricka gott "för det är ju semester". Men det är ju så det ska va

1985...

..tror jag att detta kortet är taget. Min syster och jag hos mormor och morfar.
I brist på annat att skriva om är ett kort alltid kul att lägga in.
Annars idag har vi varit på Ikea och sen hälsat på Anna, Jonas och lille Teo som växer så det knakar


Bilder från Tosselilla



Tosselilla

I söndags åkte vi till Tosselilla med Jespers bror, busfröna Max och Loke, och svärföräldrarna Gerd och Tommy.
Det var en heldag, med massor av lekande och klättrande och badande...

Bilder kommer upp, kanske imorgon

Annars händer det inte så mycket just nu. Vi ligger i soffan och funderar på om vi ska städa. Skittråkigt, men det är så skönt när det är gjort. Vårt största problem är förvaring. Vi har saker som inte har en bestämd plats och saker som helt enkelt inte FÅR plats. En vända på återvinningscentralen kanske vore på sin plats en dag som denna, men vad ska slängas och vad kan man tänkas behöva? Bra-att-ha-grejer är alltid knepigt

Hemma igen

Igårkväll kom vi hem från Göteborg. Vi har gjort massor av turistaktiga saker de tre dagar vi var där. Liseberg, Universeum, shopping i Nordstan, Maritim och pojkarna besökte även Säve flygbas.

 
Universeum

   
Ubåten Nordkaparen
 
 "Kan jag få en öl tack"?   "Vi ska ditåt"! (på jagaren Småland)


Apple Martini

Tripp till Götet

Imorgonbitti åker vi till Göteborg och är där till på fredag. Vi ska åka till Liseberg och kanske gå på nåt museum.
Så ikväll har jag packat (alldeles för mycket) och nu funderar jag över om jag glömt nåt. Men om man har med sig plånbok, telefon, och medicin så klarar man sig långt.

Tidigare ikväll åkte vi till Jespers föräldrar för kisen ska bo där när vi är iväg. Hon är så van vid att åka dit, hon har sina egna rutiner där. Så fort vi är framme går hon till köket där hon väntar på att en papperspåse ska läggas ut som hon kan mysa på, sen kommer maten och till sist lite skinka. Efter detta är hon så nöjd, så nöjd. Hon blir bortskämd där så vi brukar säga att det är hennes spa. Men inatt blir det lite ensamt i sängen, hon brukar ligga kloss intill.
Kramis så länge till er som vill


Måndag

Nu är de två första säsongerna av "The Closer" igenomkörda. Känns sorgligt, jag vill ha fler... :-) Det finns fler, serien spelas fortfarande in verkar det som. Åtminstoner fem säsonger finns.
Tar gärna emot tips på andra serier som är värda att sträckse.

Idag har vi passat Bella och Filip hemma hos oss. De kommer hit imorgon igen. Bella och jag har tillverkat låtsaspengar till vår affär (jesper förklarade för oss att detta kallas inflation ;-)) och Filip har mest lallat rundor och kommenterat Bärgarn ur Wowbilar-filmen som rullat på i bakgrunden.
Jesper fixade pannkakor till lunch.
Imorgon ska vi nog försöka ta oss ner till ån och mata ankorna, hoppas att vädret är bra. (bättre än idag åtminstone)

Åh, nu kom Jesper med en martini till mig!

Bröllop idag

Idag ska vi på bröllop och vädret verkar minst sagt lovande. Tur det för brudparet har valt att ha trädgårdsbröllop.

Annars händer det inte mycket just nu, vi är mest hemma om kvällarna och då blir det maraton av "the Closer", som vi lånat av Per. Vi har de första två säsongerna och är nu inne en bra bit på den andra säsongen. Älskar att kunna se flera avsnitt på raken utan reklampauser som stör.

På måndag- och tisdag eftermiddag ska vi passa barnen Colméus. Det blir till att mata ankorna, äta picknik och leka lekar.

Nu ska jag kasta in Jesper i duschen!
Trevlig lördag på er

RSS 2.0