doktorns utlåtande

Åkte ner till VC igår och blev undersökt av en helt underbar läkare. Hon lyssnade på mina lungor, mätte syrehalten i blodet, tog sänkan, tittade i halsen och i mina öron. Inga två minuter per patient här inte... Jag var där i trekvart.
Utlåtandet löd som så att jag ska vila, det är inget bakteriellt vad hon kunde tyda, men jag ska vara uppmärksam på min andning. För det känner jag bäst själv, men igår var det okej. Mina öron har vätska men den var klar åtmonstone.

På kvällen fick jag mer feber och jag blev snuvig. Så nu känns det som en riktig bonnaförkylning som läkaren sa. I natt har jag sovit som en kratta och nu ligger jag i soffan. Har tagit alvedon och äter nu en djungelvrål-klubba.

Gott Nytt År!
Ingen röst, ont här och där

Det började med halsont för tre dagar sen. Dagen efter blev jag hes och lite febrig. Idag är jag utan röst, ont i halsen, har hosta och det gör ont och känns trångt när jag andas, speciellt djupandning. Jag ringde sjukvårdsupplysningen vid lunchtid för att rådfråga (det gick bra att halvt om halvt viska faktiskt) och de ville att jag skulle söka hjälp idag. Så jag började med vårdcentralen och tro det eller ej men jag fick en tid två timmar senare!
Vill helst slippa dra på mig lunginflammation. Öronen får nog sig en koll de med, för det känns inte riktigt bra där heller. Hade ont igår men nu känns det mest som vätska. Så just nu sitter jag med täcke, en kopp te och datorn i knät i uterummet. Här är så skönt. Luften är frisk och solen skiner.

Så håll tummarna för att jag kan fira nyår imorgon med riktig skumpa!

Städa

Nu ska vi städa. OJ, vad kul!! inte...
Men det måste göras för ikväll får vi finbesök.
Martin & Tajah kommer alla gånger vilja gå husesyn, så till och med klädkammaren får sig en omgång idag.

Mellandagar

Julen var mycket trevlig och nu är det mellandagar.
Jag vägrar mellandagsrean och stannar hellre hemma. Jesper ska nog ut en sväng imorgon men då blir det bara mediamarkt och elgiganten. Han ska titta på blixtar till kameran och eventuellt ett nytt objektiv.

Varje dag sedan lillejul har vi haft något på agendan. Så även idag. Vi ska hälsa på lille Xander.

Lite bilder från julafton och lite bilder från det underbara kalaset vi var på för Martin som fyller 30 i januari...


klicka för större


klicka för större
God Jul!

Idag är det dopparedan, och snön ligger minsann kvar. Igår smygfirade vi hos pappa och det blev några klappbyten där. Vi var ganska många i år faktiskt, jätteroligt.
Ikväll blir det firande i Eslöv hos Jesper bror.
Men än är det några timmar tills vi ska åka, får bli lite glögg i soffan först.

GOD JUL


Vinter i Kävlinge

Igår begav vi oss ut på en promenad och kom inte hem förrän fyra timmar senare. Vädret var fantastiskt och massor med snö fick vi pulsa oss igenom.
Katja är lite mer skeptisk och håller sig gärna i dörröppningen, nöjd med att endast lukta och titta på snön.


klicka för större

Det fortsätter snöa.

Kanske, kanske blir det en vit jul. Meterologerna velar fram och tillbaka om temperaturen på torsdag. Det hade varit mysigt med snö på julafton, det händer inte alltför ofta.

Ikväll ska vi inte göra mycket, mest ta det lugnt. Just nu tittar vi på tre kronor som vinner över Tjeckien (förhoppningsvis)

Ikväll

Ikväll ska vi till Malmö arena och se Eddie Izzard! Det ska verkligen bli jätteroligt, han är så duktig.
Har värmt upp innan idag med att se hans show "Glorious" och nu har jag höga förväntningar för ikväll. Kvällens show heter strippedJUL

Lite bilder från vårt juliga hem. Den stora granen står utanför tomten och lyser underbart in i vårt kök.

klicka på bilden

Snart lite ledighet

Har klinikdagar denna veckan, inte alla, men tisdag, onsdag och torsdag. Sen är det lite ledigt innan ytterligare en praktikdag den 22:a. Kommer sakna praktiken, trivs så bra.
Och SEN, är det jullov! Jag har bestämt mig för att vara ledig fram till den 2:a januari och sen börja plugga inför tentan som är den 15:e januari.

Så i jul ska jag ligga länge i sängen, äta julgodis, och göra allt annat jag VILL göra. Inga måsten. Bara ledighet. Jesper ska också vara ledig så det blir nice


Trevlig Lucia!

Idag är det Lucia minsann.. 11 nätter före jul.
I år har även ett Luciatåg åkt fram bland de andra juldekorationerna. Detta hade jag när jag var liten också. Vet faktiskt inte hur gammalt det är. Fint är det iallafall.

Trevlig Lucia!


kul

Sant eller?Köket... äntligen!

Nu är köket funktionsdugligt igen. Listerna är på plats och köksbord är inflyttat igen. Så nu är köket fint igen. Där är till och med julstämning. Jag har fejat och donat ikväll. Jesper är på julbord och då njuter jag av att inte ha någon tv igång, lyssnar på julmusik och gör fint här hemmaMåndag morgon

Idag är det skola för hela slanten. Först på schemat står planering inför seminarium på fredag. I eftermiddag blir det PBL med tinnitus och ljudöverkänslighet som ämne.

Jag är så trött idag. Vill bara krypa ner under täcket igen.
Måndagar är vad dom är... tröttsamma.
Resten av veckan ser ut så här:
Tisdag- praktik
Onsdag- praktik
Torsdag- praktik
Fredag- Seminarium


snart kommer jesper hem igen

Jag ska snart åka och hämta Jesper. Ska bli skönt att få hem honom igen.
Just nu sitter jag i soffan och Katja ligger och sover tätt intill mig.

18 dagar till julafton idag. Helt otroligt!

Nu ska jag nog ta och ringa min pappa, han var i Ullared i onsdags. Hans första besök där.. Måste höra vad han tyckte!

lite från sittningen...

Det var en jätterolig kväll!
Alla är så härligaSturup nästa

Nu ska jag strax lämna Jesper på Sturup. Han ska till stora staden och kommer inte hem förrän på söndag. Så nu ska jag komma ikapp med diverse grejer och börja på nya projekt. Jobba, jobba.
Freeeedag!

Ikväll blir det nog några tjejfilmer, malibudrink och kanske nåt pussel. Bara jag och katten. Mys.
Imorgon blir det lite plugg och sen är sittning! Måste stryka klänning och leta fram lite skor.

Sturup nästa

Bok jag läser just nu- "pillret"

Författaren heter Ingrid Carlberg och är journalist på DN.
Boken heter "Pillret"
Är du det minsta intresserad av psykologi är detta en superbra bok!Ett utkast från baksidan av boken:
På jakt efter en större förståelse för spelet kring de moderna antidepressiva medicinerna tar Ingrid Carlberg läsaren med från Sigmund Freud i artonhundratalets Wien till PR-strategier och marknadsplaner i nutidens multinationella läkemedelsbolag.

Få läkemedel har som "lyckopillren" väckt så starka känslor i samhällsdebatten och lyfts till så tydliga kulturella symboler för vår samtid. De heter egentligen selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI, men är mer kända under varumärken som Prozac, Cipramil och Zoloft. Världens allra första depressionsmedicin i den här familjen var dock en svensk uppfinning, signerad nobelpristagaren Arvid Carlsson.

Pillret är en fascinerande berättelse som blottlägger de tuffa ideologiska motsättningarna inom psykiatrin - biologi mot Freud, medicin mot samtal, "piller mot prat" - och de smarta knepen i marknadsspelet om läkemedelsmiljonerna. Men det är inte någon svartvit historia som i sista kapitlet sorterar skurkarna i ena hörnet och änglarna i det andra. Spelet om själen är betydligt mer komplicerat än så: Ska psykiska problem ses som biologiska maskinfel eller som själsliga reaktioner på livserfarenheter? Vad betyder det att läkarutbildningarna om depression betalades med läkemedelsföretagens marknadsföringspengar? Och lämpar sig sjukdomsdiagnoser för marknadsvidgande PR-lanseringar?

På önskelistan

En sån här vore ju en otroligt fin julklapp. Den indikerar om ljudnivån är för hög. Man kan själv ställa in vid vilken ljudvolym man vill att varningen ska ligga. Den går dessutom att öppna och inuti ligger då ett par hörselskydd. Vill ha!


RSS 2.0