Jag är utmanad!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?
Emma
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elefant
3. Flicknamn: Ester
4. Pojknamn: Edvin
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Elfenbensvit
7. Klädesplagg: Esprit-tröja
8. Mat: Efterrätt
9. Sak i badrummet: Eltandborste
10. Plats/stad: Eskilstuna
11. En orsak att vara sen: Elavbrott
12. Något man skriker: EFTER DOM!
13. Film: Emma
14. Något man dricker: Earl Grey
15. Band: E-street band
16. Djur: Ekorre
17. Gatunamn: E6an
18. Bil: Excalibur
19. Sång: En elefant balanserade...
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Elithockey

passion

Jag vill måla.
Tog fram mitt ritblock häromdagen och insåg att jag saknar att rita och måla.
Under hela skoltiden avverkade jag många ritblock, men när jag sen började jobba så försvann den tiden till det.
Så jag funderar på att ta upp det lite mer på allvar, dvs införskaffa riktiga material så att det jag skapar håller sig fint.
Alltså inga block från akademibokhandeln eller målardukar från Panduro Hobby.
Akvareller har jag fina. Däremot saknar jag riktiga oljefärger. Tyvärr är det riktigt dyra saker så jag får nog tänka efter innan.
Tips på nåt tema jag kan måla?
Funderar på kor, jag älskar de djuren, de är så vackra :-) Dock svåra anatomiskt. Fler tips?


Nästan frisk

Ja, febern är borta iallafall. Så imorgon är det skola som gäller. 3 timmar, lagom en fredag.
Sen ska vi på hockey, Malmö möter Almtuna. Vi har fina sittplatser, hoppas matchen är minst lika bra som den förra fredagen när de mötte AIK! Heja Malmö :-)

Nu har kattungen fått ett nytt hem

Så skönt.
Min kursare och hennes sambo föll pladask när de kom hit idag för att titta på henne
Och det var inga problem när vi körde henne dit och släppte in henne där.
Vi stannade kvar nån dryg timme för att se så allt gick bra. Efter 5 minuter gick hon på lådan där, sen gick hon till köket och åt för att sen lägga sig på sidan och tvätta sig. Alla tecken på trygghet.
Så vi är nöjda.
Fick ett meddelande på msn nyss där hon skrev att hennes sambo och katten låg i soffan och tittade på tv ihop. Hon heter DeciBel och har Siri som andranamn för det var det namnet vi gav henne.


Klart att det är sorgligt att lämna iväg henne, men samtidigt skönt, för det är fina personer som har henne nu. Och vår katt är gladare igen ;-)

Jag är sjuk. 39 graders feber och förkyld. Men jag har två lediga dagar nu så jag kan kurera mig. Vi fick tillbaka tentorna idag. Jag är godkänd på båda! Så skönt, nu kan jag koncentrera mig på nästa kurs.


Kattunge hittad

Igår vid 16 strök en katt omkring i vår trädgård. Den var fortfarande kvar vid 19-tiden och då beslöt vi oss för att ta in den. Det var flera minusgrader ute och jag ville inte lämna den där.
Vi bäddade i vårt uterum och satte på värmen där. Har satt upp lappar i grannskapet och även ringt polisen och anmält den.
Den är såå liten, knappt ett halvår gammal och så sjukt kelig.
Polisen sa att om vi inte kan ha den sålänge så får de komma och hämta den, men vad gör de?
Vill absolut inte riskera att den bli avlivad! Den är så tillgiven att det borde inte vara svårt att hitta nya ägare om det skulle komma till det...
Jesper reagerade starkt på den här kattungen, allergin satte fart. Men så är det ofta med kattungar, de har mycket mer allergener än de vuxna. Undrar varför...
Vill bara att ägarna ska ringa snart. Den ligger just nu och sover på bordet där ute. Så söt.

fredagen den 13e

Det är idag det. Vi ska på hockey ikväll, hoppas att det inte blir en otursdag för redhawks. De har vunnit fem matcher i rad nu och det hade varit typiskt om de förlorar idag när vi ska in och se dem.
Det är tydligen helt slutsålt. över 12000 i publiken.
Brr, jag har alltid tyckt det varit lite jobbigt med så mycket folk på liten yta men vill man ha kul så får man stå ut med lite.

Ska snart följa med svärfar och hämta busfröna på dagis (Jespers brorsöner).
Har inte sett hur de har det där. Har själv jobbat på tre olika förskolor så det är alltid kul att jämföra lite.
Men innan dess ska jag sätta mig i uterummet, vi har 20 grader där ute nu. NICE

Snökaos?

Jag blir så trött på media... De ska alltid blåsa upp nyheter till absurdum. Här är inget snökaos. Det ligger kanske fem centimeter snö och är i stort sett vindstilla. Hoppas att den ligger kvar några dagar så man kan njuta lite.

Min farmor ligger på sjukhus. I fredags fick hon åka in då hon var helt matt och gul i huden. Levern tänkte vi då direkt. Men har nu fått veta att det är hjärtsvikt som orsakat hela. Blir en ond cirkel av det, hjärtat orkar inte pumpa runt blodet tillräckligt fort så gifterna i levern ligger kvar för länge, typ.

Jodå...

tentan kändes faktiskt bra. För en gångs skull så var den relevant för kursen. Alltför sällan som tentorna uppfyller ens förväntningar. Oftast är de för krångliga, svårformulerade och alldeles för avancerade.
Har inte fått tillbaks resultatet från förrförra tentan heller. Blir så trött, det är mer än tre veckor sen vi skrev den nu. Hur svårt ska det va? Jag blir mer och mer nervös över att ha misslyckats med den.
Många i klassen är det.

Ikväll ska vi nog ut och äta i Malmö. Det är inte ofta vi går ut nuförtiden. Så är det väl när man är gift och bor i förorten... Fast då är det desto roligare när det väl händer!
Jesper är på båtmässan i Göteborg idag, kommer nog snart hem. Undrar om han är så trevligt sällskap ikväll egentligen? Han lär ju vara trött.

Februari

Nu är det februari och vad kommer då? Jo snön... Februari brukar vara snömånad här nere. men det är ganska mysigt.
Har tenta på tisdag och imorgon är det seminarium. Det har varit en kort kurs och det är synd att man måste trycka in massor med information på så kort tid. För ämnet känns ganska viktigt och jag glömmer fort det jag läser om jag inte får bra med tid till det.
Sen blir det långa kurser igen. Med tentor i maj.

Jag är sugen på att planera sommarsemester. Det är alltid lika kul.
Kanske ska satsa på den där bilsemestern i år. Vi är också sugna på en kryssning, med rccl såklart.

ett systerfartyg till det vi åkte med -06

RSS 2.0