spånar på julklappar

Ja, det är dags att börja med julbestyren. Jo, det är faktiskt mindre än 2 månader till julafton...
Nätet är ett fantastiskt ställe att reka på. Och handla för den delen. Slippa stå och trängas bland en massa stressade småbarnsföräldrar.
Jag startade kvällen med att titta på bluebox.se för där hittar man alltid mycket roligt. Bland annat detta:

Axelremsväska och laptopfodral


Ursöta matskålar

Bilder från balen


Det var en jätterolig kväll! Alla var så fina och stämningen var på topp.
Kommer kanske fler bilder senare...
Jag tog en del om man säger så.
Vad tycks om mina kläder och mitt hår?
Jag känner mig helnöjd iallafall

Bal ikväll

Dagen började tidigt med frisörbesök 8.30. Så nu är jag lockig som en pudel...
Efter det var det ilfart hem för vi skulle vara barnvakt till Teo mellan 10 och 12.
Nu har jag fixat lite smått och gott. Strykt kjolen, målat naglarna och ätit lunch.
Nästa projekt är att göra ett armband, sen blir det att klä på sig och sätta på lite smink och smycken.
Nu ska jag leta pärlor


Tripp

 

För tre och ett halvt år sen åkte vi på finlandskryssning med Håkan och Camilla. Vi har kul ihop så i november har vi bokat in en weekendtur fast till Tyskland denna gången. Vi ska till Hamburg och gå på modelljärnvägsmuseum, vi ska äta och dricka gott och shoppa massor.

Favorit i repris med andra ord


söndagsmys

I söndags var Teo här och hälsade på (ja Anna och Jonas också...)
Vi gick en runda för att hälsa på korna men de har flyttat till hagen bredvid. Snopet.
Men vi promenerade en runda och Teo sov så gott i vagnen och vaknade inte förräns vi var hemma hos oss igen.

Vädret var riktigt fint, perfekt promenadväder.

Nu kallar kudden, praktiken har börjat och då blir man slö på kvällarna


Fredag och lördag

I fredags hade jag ett extra pass med avtryckstagning i skolan. Vi gör modeller av våra hörselgångar. Det är inte helt lätt att få de bra...
Efter det passet gick jag ner på stan för att hitta lite saker till balen som är på lördag. Så nu har jag inhandlat en sjal, en väska, en svart blomma till håret och lite klädtejp (så jag inte tappar överdelen...)


Sen på kvällen var Jesper och jag på hockey. Malmö mötte Almtuna. Malmö vann med 7-3, gjorde till och med mål under boxplay!

I lördags var vi bortbjudna, ända ner till Trelleborg. Efter drygt 3 år och ett barn senare skulle vi träffa Ingela och Ola. De bjöd på en underbar kycklingrätt med massa nyttigheter till. Bl.a en sallad med palsternacka och chalottenlök. Med oss hem fick vi lite akvariefiskar. Så nu har våra små fått kompisar och de verkar trivas (som fisken i vattnet:))


Det enda gruffet vi märkt av är mellan malarna. Vi försöker ha koll på dem och ger dem extra alger att äta. Hoppas de snart blir bästa vänner...

nytt armband

med en pingvin


Matrester

Om man någonsin undrar över om maten i kylen är okej att äta så bara sträck fram det till katten. Äter hon så är det okej! Vi tog fram en skinka för nån vecka sen och tänkte ge henne en bit. Hon tokvägrade och hon älskar kokt skinka. Då öppnade vi en ny påse och mums vad gott det var!
Idag gjorde jag likadant med den tillagade laxen i kylen. Hon åt, och då åt jag med. Win-win situation :)

Brr, kallt ute

Fram med vinterkläderna!
Grannflickan gick imorse ut med en stor overall, stickad mössa och tumvantar. Folk fick skrapa rutorna på sina bilar... Nu är det ju vinter! Eller är det så här hösten brukar se ut kanske...
Mitt på dagen är det ju fint och ganska skönt ute trots ynka 5 grader på termometern.

Idag har vi haft teckenspråk och avtryckstagning på schemat. Bara halvdag, vilket känns skönt. Imorgon är det heldag. Då ska vi ha en sammanfattande föreläsning inför praktiken som börjar på tisdag och så ska vi lära oss om journalskrivning på eftermiddagen. Min praktikplats blev i Helsingborg, igen (dock ett annat ställe). Det känns inte så kul, men vad ska man göra? Min handledare verkar vara bra och det ligger nära stationen, inga långa sträckor att traska med andra ord, så det ska nog bli bra trots allt.
Jag väntar på ett paket med posten. Jag har skickat efter ett stetoclip och en lysstav. Stetoclip är bra att ha ett eget tydligen. Det är som ett stetoskop fast istället för att lyssna på hjärta och lungor så lyssnar man på hörapparater. Man kopplar ihop dem alltså. En lysstav är som det låter. Den används bland annat för att peta in en pad i örat vid avtryckstagning. Så man ser va man gör... Kul med prylar



Helgen

Idag har vi inte gjort många knop. Vi har städat undan alla spritflaskorna från i fredags och diskat undan lite disk.

Men lite äventyr har vi också varit ute på.
Vi var på visning av ett hus i Lund. Vi är nyfikna på området och ju fler visningar man går på desto lättare är det att veta vad man ska titta efter. Så nu är det bara att planera in massor av visningar och klämma och känna på områden och hustyper. Det är ingen betungande sak direkt heller.
Medan vi stod i den zen-liknande trädgården ringde Per som ville träffas så vi drog till the Old Bull för lite söndagsgott. Det blev kaffe för mig.
Kinamat följde med hem från Lund och nu har vi precis sett Robin Hood och två avsnitt av House. Skönt att slippa reklampauser.

Igår var Jesper och jag på 30 årskalas, var för sig. Han var i Helsingborg och jag i Staffanstorp. Ibland hopar det sig. Men vi hade kul ändå. Och det var jättegod mat. Medelhavstema.

Lite av presenterna jag fick i fredags.Plus presentkort på pärlor och pussel. Tack tjejer!
Jesper hade en väldigt intressant kväll. Tänk själv, 12 fnittrande tjejer... Vi hade kul


Kalas ikväll

...igen, det ska bli skoj.
Vi blir 11 audiologistudenter och en ensam logopedstudent.
Så nu plockar jag lite och fixar inför det.

Jag var på djurapoteket innan idag och köpte mat till Katja. Hon behöver specialfoder för både hennes leder och hennes njurar. Så det blir en liten slant, men nu fick jag bli plusmedlem och det ena fodret får man mängdrabatt på. Det är ju jättebra!

Idag är en sån där fin höstdag. Löven är alldeles röd-gula och luften är blå och frisk. Nu skulle man tagit med sig kameran och åkt ut till bokskogen. Blir nog fina bilder.
Här kommer istället en bild på det vackra universitetsbiblioteket, UB, vid sjukhuset i Lund.


klicka för större

 


Vad är en bal på slottet..?

Den 24 oktober är det bal. Den årliga Corbalen som Medicinska Föreningen anordnar. Den hålls på Af, i den fina fina stora salen. Detta året tänkte jag gå. Vi är tillräckligt många från klassen som ska gå annars hade jag nog tvekat, det är inte så kul om man inte känner folk...
Jesper ska inte med, jag förstår honom ;)
Men vad ska man ha på sig? Det står frack på inbjudan och då är det riktigt tjusiga kläder som gäller. Jag tänkte se om jag kan hitta en svart korsettliknande sak att ha till min svarta långkjol och satsa på accesoarer istället.
"When in doubt, accessorize"

Söndag

Ja, nu har man fyllt år, och haft kalas för släkten. Det var trevligt och vi åt god mat och drack vin. Jag har fått fina presenter, en del pengar och en väska, presentkort på panduro ♥, ett par vinflaskor, blommor och ett paraply.
Av Jesper har jag hittills fått säsong 3 av House, men tydligen ska det komma en present till. Spännande värre.

Idag har vi varit i Ekeby och tittat på möbler med Jespers föräldrar. De ska ha en ny soffa så vi följde med som smakråd. Det blev ingen soffa idag för det måste mätas hemma först.
Vår soffa kommer därifrån och vi är jättenöjda med den.

Imorgon ska klassen på studiebesök. Vi ska till Widex i Malmö, där de gör hörapparater. Ska bli mycket intressant. Kameran ska absolut följa med i den nya fina lila handväskan jag fick...

RSS 2.0