Imorgon...

..fyller jag år minsann, och det känns faktiskt inte så mycket. Borde man inte ha fjärilar i magen som när man var liten? Borde jag inte vara helt hoppig och studsig och undra ifall det ligger paket ovanför kylskåpet och i klädkammaren? Nej, istället gör jag saker som vanligt. Jag plockar lite här och där. Slappar i soffan och ser på tv och funderar på att gå och lägga mig snart. Ska upp tidigt imorgon till skolan.

Nej, visst ja, imorgon är det ingen vanlig dag! Det är ju min födelsedag för sjuttsingen. Skånska (såklart) Hurra hurra hurra till mig




Teo

Här är den lille busungen, mosters pojke ♥


Ledig dag

Jag hade planerat in att skriva en rapport idag men jag gjorde faktiskt den igår så denna dagen är en riktigt skön slappardag. Fast det finns massor jag kan läsa egentligen, om jag vill. Istället tänkte jag städa uterummet. Utemöblerna ska in där nämligen, men innan dess måste de tvättas av. På något mystiskt vis har det hamnat en och annan fågelbajs på sitsarna.

På torsdag fyller jag år. Jag tillhör då 25+ skaran. Så jag fyller 25+1. Olivias påhitt, men det känns ganska bra ;) På lördag kommer släkten hit och då tänkte vi sitta i uterummet så jag måste planera möbleringen bra.

Vi har förresten köpt en ny möbel till datorrummet. Det blev jättebra, och framförallt så blev fiskarna glada för denna möbel orkar hålla uppe mer tyngd så nu kan vi fylla akvariet igen! Så nu vill jag ha fler fiskar, de två neontetrorna och malen vill nog ha fler kompisar tror jag

Höstfint i trädgården

I veckan kom hösten med buller och bång. Temperaturen sjönk till 15-16 grader och luften blev genast klar och frisk. Så då passade det bra med en trädgårdsdag på lördagen.

Vi startade med att köpa en kruka på Hornbach till mina växter jag inhandlade på clemenstorget i Lund häromdagen. Sen när vi kom hem anlände svärföräldrarna och de satte genast på sig arbetshandskarna och högg in. Vi fixade gräsmattan och häckarna, fontänen städades, plattorna rensades och sopades, blommor planterades, och vi satte upp ett nät runt tomten för att slippa få in så mycket löv och skräp från parkeringen.
En heldag minst sagt, med en lång fikapaus i mitten givetvis.

Inte förrän vid sju åkte de hjälpsamma Gerd och Tommy hem och då började det skymma rejält ute. Då tog Jesper och jag ut ett glas öl och en martini samt en ljusbricka med värmeljus som doftar äpple och satt på framsidan och njöt av ett fint arbete. Tummen upp för sådana lördagar


klicka för att få större

Vad ska man önska sig?

Jag fyller snart år och då haglar frågorna... "Vad önskar du dig"?

Jag tittade runt på bluebox.se för att få lite inspiration. De har fantastiskt mycket fina saker. Bl.a. dessa underläggen:


Guitar Hero

Wow!
Jag har varit sååå skeptisk till detta spelet men nu lånade Jesper hem det av en arbetskamrat och det är ju jättekul! Jag blev utbuad den första gången när jag spelade "Beat it", men efter att ha lyckats med "Are you gonna go my way" så provade jag igen och lyckades! (På Easy-nivån ska tilläggas...)
Jesper provade på "Expert"... HA! Då får man öva myycket


Mysig måndag

Dagen började med att gasbolaget skulle komma och titta på vår gaspanna. Jesper hade därför bestämt sig för att jobba hemifrån på förmiddagen. Jag började inte skolan förrän 13.15. Så vi fick långfrukost och vid elvatiden satt vi på trappan i solskenet medan katten utfroskade gräsmattan.

I skolan har vi haft kursintroduktion. Nu börjar nämligen en stor och viktig kurs som heter Audiologisk rehabilitering II. Den sträcker sig över hela höstterminen med en avslutande tenta i januari.
Innan dess ska vi ha 20 dagars praktik och det ska bli spännande att se var man hamnar. Jag vill väldigt gärna vara i Lund denna gången då jag innan varit i Helsingborg och Kristianstad. Nu vill jag slippa den långa pendlingen. Men tydligen finns det bara två platser i Lund denna omgången. Annars blir det kanske Malmö. Där finns fler platser åtminstone.

Imorgon ska jag luncha med min syster och lille Teo. Han blir snart 5 månader! Ska bli kul att ses. Har köpt en tröja till honom som han ska få. Den var på rea, typ 19 kr. Helt lagom...


gäster vid fontänen

Det är kul när fåglarna samlar sig kring vår sten.
De är mysiga att titta på när de plaskar rundor


Aj aj

Jag var lite i städtagen och blev hungrig, så jag satte igång ugnen för att värma lite bullar. Efter 7 minuter var de klara och jag tog ut dem och satte den varma plåten på spisen och tog ur bullarna.
Jag gick in i vardagsrummet och upptäckte att jag spillt på soffbordet så jag gick tillbaka till köket för att hämta papper. Men när jag passerar spisen så tänker jag att denna tomma plåten behöver inte stå här, och tar i den...
AAAJJ, den åker rätt i golvet. Och nu bränner det i mina fingrar...


Tur att jag har fina plåster hemma

Mer smycken

Några av dem är gamla, men det i mitten gjorde jag igår. Makramé är det senaste jag fastnat för...
Det var längesen jag gjorde nåt blått armband. Kanske blir ett sånt ikväll. Katja kan hjälpa mig, hon ligger och sover här bredvid och Jesper är i Stockholm så han kan inte klaga på att soffan ockuperas heller. Perfekt...






min...

0-7c8e95060bff86cfa1ba92f37038d123.png

Kolla varifrån!

 

min hylla! Ska på öl-provning, men nu blev jag ju sugen på annat...

 


Nya armband

Idag satt jag och knåpade på en ny modell av armband.
Det blev riktigt fina om jag får säga det själv.




Tentan...

gick bra! Alla i klassen blev godkända, så skönt.
Så nu är det en ny kurs som heter vuxenhabilitering. Handlar mycket om kommunikationen för personer med multihandikapp eller autism.


Det lönar sig att plugga :)

Jag har tränat idag på gerdahallen. Ryggympapass. Jag tror jag sänkte medelåldern ganska rejält ;) men det gör inget för passet var riktigt skönt för min rygg

På fredag åker Jesper till Stockholm... igen..
Men denna helgen behöver jag inte plugga så nu är dte mest tråkigt att han åker. Fast på lördag kommer ett gäng tjejer från klassen hem till mig. Vi ska ha Star Wars-kväll. Vi ska se III och IV, och äta tacos, och godis.
Plus att jag på eftermiddagen ska hämta Jespers föräldrar på Kastrup. Så jag är inte sysslolös hela helgen åtminstone


inlägg 300 i bloggen...

1f4d977d5e8398820d1090bb19983d3b.png

Kolla varifrån!

 

inlägg 300 i bloggen... Katja hjälper mig plugga ;) hon är snäll!

(Första mobilinlägget)

 


Plugg plugg plugg

Vilken bakvänd dag. Jag somnade nog vid 00.30 men sen skulle jag upp vid 03.30 för att köra Jespers föräldrar till Kastrup. Jag var hemma igen vid 05.45 (Kastrup - Kävlinge tog 38 minuter, nästan helt lagligt dessutom). Sen sov jag till 10.30.
Sen har jag pluggat på bra fram till 16.30 där det fick bli en nödvändig matpaus. Men sen har det gått trögt att börja igen. Motivationen sjönk. Men det är bara att dyka in bland papperna igen

Tentaplugg och ensam helg

Denna helgen är jag ensam hemma för Jesper har åkt till Stockholm med en del av våra kompisar. De ska ha kräftskiva. Vill hemskt gärna åka med men eftersom jag har tenta på måndag så känns det helt orimligt.
Så ikväll ska jag sitta vid köksbordet. Ladda upp med te och ta en glass när motivationen tryter.

I morgonbitti (eller natt kanske man ska säga) ska jag köra Jespers föräldrar till Kastrup. De ska åka till Kreta. Så jag ska sätta mig i bilen 03.45. Hu, så tidigt. De skulle ha en kopp kaffe redo till mig när jag kommer dit. Kanske är en bra idé.

Nu ska jag fixa lite mat och sen sätta igång att plugga

Tentan närmar sig...

med stormsteg.
På måndag är det tenta i vuxenmedicin med inriktning på invärtesmedicin, neurologi och psykiatri. Ett utdrag av de ämnen vi berört:
  • hjärt-kärlsjukdomar
  • diabetes
  • högt blodtryck
  • demens
  • MS
  • Parkinson
  • hjärntumör
  • epilepsi
  • skallfrakturer
  • hjärnskakning
  • schizofreni
  • bipolär sjukdom
  • depression
  • vanföreställningar
  • ångestsyndrom
Våra föreläsare är duktiga och jobbar inom sina respektive områden som överläkare. Imorgon ska vi få lyssna en läkare som ska prata om demens, och på fredag ska vi har ytterligare psykiatri och psykosomatik.
Psykosomatik innebär att ens kroppsliga åkommor kanske har en grund i det psykiska. Som exemepl stress och utbrändhet.
Mycket spännande ämne. Synd att vi har det under så kort och pressat schema.

Veckans mat

Veckans middagar blir:
  • Pyttipanna med ägg och rödbetor
  • Lax med ris, broccoli och vitvinssås
  • Korvstroganoff med ris och sallad
  • Pannbiff med potatis, lingon och sallad
Tack för tipsen om mat Madeleine och Bonni! Inte nödvändigtvis i den ordningen... På torsdag slipper vi laga mat för då ska vi fira svägerskan Madeleine. Jippi!!

Vad blir det till middag?

Den eviga frågan... Suck och stön.
Det som oftast cirkulerar runt här hemma och som vi aldrig tröttnar på är spagetti med köttfärssås och lax med ris.
Annars är det svårt. Vi tycker om det mesta att äta men det är så tråkigt att laga mat. Och om man vill äta något roligt så blir det så ofta dyrt med alla de speciella ingredienser som ska inhandlas, konstiga kryddor och sånt.

Jag ska handla mat för veckan, och det ska även räcka till matlådor dagen efter. Det innebär att det blir krav på maten. Den ska inte bara vara mättande och nyttig utan den ska även smaka lika bra dagen efter.
Tips tar jag gärna emot

Svärmor fyller år

Hurra, hurra för henne!
Vi ska fira henne ikväll och skäms på oss men vi har inte handlat någon present ännu och nu är det lite panik. Det brukar bli bra det vi handlar och jag har en liten idé om vad vi ska köpa. Tur att Jesper slutar tidigare idag.

Igår gick jag på ett träningspass. Jag måste komma igång med att röra på mig igen. Så på tisdag är det nästa pass. (Friskis & svettis om någon undrar...) Jag känner idag att jag tränade igår. Magmusklerna fick verkligen jobba. Skönt!

Idag är en ledig dag. Denna veckan har varit mjukstart med lektioner tisdag och torsdag så vi har fått höra om hjärt- kärlsjukdomar, diabetes och psykiatri med fokus på schizofreni och vanföreställningar. Mycket intressant.

Gäst i trädgården

Häromkvällen fick vi besök. Av en liten igelkottsbebis. Katja gick genast fram och nosade men så fort den började röra på sig så backade Katja och satte sig på behörigt avstånd för att fortsätta spana...
Vi har mycket små kompisar i vår trädgård. Massor av fåglar, nån kanin då och då och ibland kommer några av grannarnas katter in. Alla tycker inte det är trevligt, men det gör jag.
Hit är de alltid välkomna



RSS 2.0