Lampor!

Igårkväll blev det till att göra Lund osäkert! Jag åkte hem till en tjej som heter Emelie, där var vi fem tjejer som gjorde oss redo för att gå ut på stan senare på kvällen. Hemma hos Emelie hittade jag två väldigt fina lampor och blev genast inspirerad till att vilja hitta liknande till vårt hem. Lampor är underskattade inredningsdetaljer, speciellt när man stöter på lampor som dessa!

De är arvegods båda två.



Någon som vet vad lampan till höger heter? Italiensk eller dansk design tror jag?


Fredag och 2 dagar innan Jesper kommer hem!

Nu är det bara 2 dagar till Jesper kommer hem! Idag är det 3 veckor sen han åkte. Då kändes det så länge, men med facit i hand så har det ju gått bra och det har varit en lång tid, men det har ändå gått ganska fort. Jag har så många underbara vänner som ser till att jag har saker att hitta på.

Idag regnar det. Det öser ner...

Men igår var det desto finare väder. Då promenderade jag, Anna och lille Xander till Tirups Örtagård för att fika och titta i deras butik. Jag hittade massor av fina saker, men det var inget som fick följa med hem.

Jag hittade ett insektshus! Med plats för både nyckelpigor, humlor, nätvingar och tvestjärtar. Alla dessa insekter är nyttodjur som hjälper till att hålla trädgården fri från ohyra (tydligen).



Sen hittade jag ett jättevackert blänkfat/fågelbad.
Tyvärr alldeles för dyrt, kostar ett par tusenlappar...



Den tredje saken jag hittade var en fin gammal fågelbur.
Vacker som dekoration i ett uterum. Ha ett par blockljus i, eller som här, ett olivträd.



Ha en fin, men regnig dag <3


Gårdagen... en mardröm som kunde slutat illa

Gårdagen vill jag helst inte kommentera då jag inte vill uppleva en sån dag igen, men för att göra en lång historia väldigt kort så blev jag av med en vän efter en utekväll i måndags. Hon återfanns långt om länge men det blev många inblandade på vägen, däribland polisen. Mitt adrenalin pumpade i många timmar, paniken lurade ständigt hos oss tre som samarbetade under dagen och det blev ingen sömn på 36 timmar för mig. Allt slutade bra som tur är, men man hör ju dagligen historier om tjejer som inte återfinns... Världen kan vara grym, men igår var den god.





Så i natt har jag sovit gott. det blev 12 timmars sömn för denna damen...




Måndag och SOL

Efter några blåsiga dagar så är det idag fint väder med solsken. Jag är fortfarande inomhus, har inte kommit så långt... Det är ju semester! Idag tänkte jag inte göra många knop. Kanske att jag tar mig iväg för att köpa några lådor för småprylar. Jag tog nämligen fram mina pärlor igår men jag har ingen överblick över allt som jag har så det blir inte roligt. Jag behöver genomskinliga lådor med många fack. Typ fiskelådor tror jag blir bra.

Men annars blir det nog att sitta ute med en bok och ha fötterna i barnpoolen.

Om 6 dagar kommer Jesper hem!


Ystad

Igår var jag i Ystad, svärföräldrarna har hyrt en stuga där i två veckor.
Mysig dag, med god mat, fin promenad och lek med pojkarna Max och Loke som också var där...






lila båge

Jag har försökt trixa för att få fram vad jag tror är den rätta lila färgen på den ena bågen.
Ungefär så här:



Jag tror att jag gillar den...


Ögonkontroll

Jag var på Synsam häromdagen för att kontrollera min syn. det var tre år sen sist och jag har tyckt att jag sett sämre. Min syn var nästan detsamma, förutom en liten försämring på det friskaste ögat så det kan vara det jag märker av. Så jag har provat ut lite modeller och har nu fyra stycken hemma på lån.

De längst ner till vänster finns även i lila, men jag vet inte hur den färgen ser ut i verkligheten.



Dessa tre modellerna nedan har jag sedan innan, så jag vill gärna ha något annorlunda.
Har inget med färg ser jag nu, de jag har är svart/vita, mörkbruna och guldiga.



Hjälp mig! Vilka är snyggast?

Har nu fått en del förslag och det lutar åt de uppe till vänster eller de nere till höger... Märket heter Max & Co på båda.


Ingen myskväll hos Sofie ikväll

Stackars Sofie mår inte bra så det blir till att skjuta upp vår myskväll.
Det kommer fler dagar!
Idag ska jag åka in till Lund och strosa på stan. Kanske ta en kopp kaffe och titta på folket. Imorgon blir det nog att jag åker ner till Ystad, till svärföräldrarnas stuga. Då får jag även träffa smågrabbarna Max och Loke :)

På lördag skulle jag vilja göra något roligt, jag vet inte vad, men något där jag kan få klä upp mig! Men många av mina vänner är upptagna eller bortresta så jag vet inte vad jag ska hitta på...

Nu ska jag ta bilen och tuta in till stan.




Dalbybadet

Det blev inget Ven idag, istället åkte jag till Dalbybadet där jag träffade Steffi och Olivia. Det har varit en mysig dag och det var mycket nostalgikänslor som kom. Jag badade där som liten och allt ser likadant ut fortfarande. Mycket trevligt. Sen körde jag genom Kyrkheddinge på vägen hem och tittade på min gamla skola och vårt hus. Det är verkligen landet, men där är väldigt fint ute...




Helsingör med Steffi!

Det blev en tripp till Danmark idag!
Det var väldigt trevligt och Helsingör är väldigt vackert.
Många fina hus och ett annat tempo än hemma.
Det är DANMARK...




Seg morgon

Idag har jag än sålänge bara segat. Vaknade vid 9 men sedan legat kvar i sängen till nu, 10.30. Jag hade så tråkigt igår att jag gick och la mig strax efter 22, tog katten med mig in i sovrummet och vi båda låg kvar här imorse. Vi var nog trötta...

Nu är det dock dags att ta tag i dagen!
Ska ju kolla min syn och sen blir det båten över till Helsingör med Steffi! Fint väder är det med.

12 dagar till Jesper kommer hem! Snart halvvägs ju :)


En sån där tråkig dag

Idag är en sån där tråkig dag. En dag då jag bara är hemma och inte gör något vettigt alls. Jag har fyllt på fontänen och bytt vatten i lilla barnpoolen. Annars har jag inte gjort mycket vettigt alls. Men en del säger att det är nyttigt att ha tråkigt! Men... det är ändå tråkigt. Det blir första kvällen på sex dagar som jag lagar kvällsmat! Har blivit bortskämd med mat hos fina vänner!

Imorgon blir det en tripp till Helsingör. Först ska jag kolla synen hos optikern, det var tre år sen sist så det kan behövas. På onsdag ska jag till Ven och på torsdag ska jag hem till en av mina nyaste vänner som bor i Staffanstorp, Sofie! Sen är det helt plötsligt fredag och då är det bara 9 dagar till Jesper kommer hem!



Trädgården!

Nu har det hänt saker med mina planteringar.
Det har varit lite trögstartat men nu blommar min ena pelargon och de första tomaterna har börjat växa.








Höstens betygkrav och annat...

För att komma in på Audiologiutbildningen i Lund till hösten krävs det att man har 19.3 i betyg! Helt sanslöst vad det har höjts de senaste åren... Jag hade nog lite tur som sökte när jag gjorde. Jag hade bra betyg, men inte så bra!

Nu är sovrummet helt klart! Nu har jag byggt en bokhylla och sytt upp ett par nya gardiner. Jag är jättenöjd med resultatet! Om två veckor kan jag lägga in bilder på det ;)

Det börjar blir väldigt drygt nu. Idag har jag känt mig väldigt ensam. Ska snart iväg på middag dock!

Sköt om er ♥



en vecka som gräsänka

Nu har jag varit själv hemma i en vecka, två veckor återstår...
Nu är dessutom sovrummet i stort sett klart, så vad ska jag nu ha som projekt?
Jag skulle kunna ta itu med datorrummet. Där är mycket som behöver gås igenom, städas undan, slängas och sättas in i rätt pärm. Problemet med det rummet är förvaringen, eller rättare sagt, bristen på förvaringsmöjligheter. Kanske en ny tripp till IKEA?

Jag var på IKEA innan idag. Köpte hem saker till sovrums-makeovern. Så ikväll har jag byggt och byggt och byggt. Nu är här så fint inne! Hade gärna lagt in bild på det men det ska vara en överraskning till Jesper så om du vill se får du komma hit.

Nu ska jag snarka lite. zzz..




poolparty!

Steffi har sovit över hos mig i natt.
Så igårkväll hade vi poolparty i min lilla plaskdamm.



Nu ska jag snart till frisören, sen ikväll ska jag nog måla första strykningen i sovrummet.


Bröllopet i Dominikanska Republiken

Jag kom helt av mig om berättandet av vår resa... Anledningen till att vi åkte på semester överhuvudtaget var för att vi var bjudna på bröllop. Martin och Tajah skulle gifta sig nere på Dominikanska... ♥

Den dagen började det regna vid lunch. Det regnade, och regnade, och regnade... Vigseln skulle hållas utomhus vid 17-tiden. Men det ville inte sluta regna... Alla saker började flyttas in i en lokal istället, men det vore så synd att  missa den underbara trädgården, den var så perfekt för vigseln.
Så kvart i fem slutade det helt plötsligt att regna! Alla sakerna flyttades ut igen så fort det gick! Vigseln blev närmre en timme försenad men det var det värt, allt var så vackert ♥

Titta och njut











Denna värmen

Denna värmen är helt otrolig! Jag var inomhus under de allra varmaste timmarna men annars har jag försökt att vara ute i skuggan. Inne är det just nu 30 grader och därmed varmare är ute. Så jag tog med katten ut och nu sitter vi i skuggan och försöker kyla ner oss. Men det går inte...
Man ska inte klaga, jag vet. Men det är så VARMT!
Nu tittar katten upp på mig lite trött för att sen lägga tassarna i kors och slumra lite till. Hon gillar att komma ut på kvällen.

Jag har planterat om mina pelagoner ikväll, en av dem har blomknoppar så förhoppningsvis slår de ut snart.
Tomatplantorna och paprikorna är också omplanterade och står placerade vid fontänen. Ser riktigt trevligt ut!


Katja hjälper mig plantera om

Nä, nu ska jag nog gå och hämta några isklampar och kyla ner mig med! Jag blir så lätt påverkad av värmen att jag ofta får feber, och minsann, det har jag ikväll...



Emma har fyndat

Det har varit så varmt idag att jag var tvungen att sätta mig i bilen och åka för att handla en barnpool och ett parasoll. Det blev några turer i olika affärer för allting var slut på det flesta ställena. Men jag hittade en barnpool på Jula och ett parasoll på Jysk. Så eftermiddagen har spenderats under parasollet med en bok. Jag har faktiskt badat i poolen med, den är inte stor men det går!

Lite bilder från en riktig sommardag i trädgården




gräsänka... länge

Jesper är iväg och seglar och ska sammanlagt vara iväg i 23 dagar, nu är det 21 dagar kvar...

Här är så varmt inomhus!! När jag vaknade strax efter 8 så var det 27 grader inomhus. dvs samma som ute (redan!). Ändå är inga fönster öppna och de flesta persiennerna är nerdragna. Jag fattar inte varför det blir så varmt!
Denna värme gör att jag inte riktigt känner mig på topp. Jag gillar värme utomhus, men inne vill jag ha det svalt, annars kan man liksom inte komma undan nånstans.



Ikväll är det VM-final! Hoppas verkligen att Holland vinner... funderar på att köpa hem cola och chips och se matchen hemma själv. Jag såg Tyskland ta brons hemma hos några tyskar, det var roligt! Körde hem ganska direkt efter matchen så jag skulle hinna vädra innan jag la mig. Men idag känner jag att jag kanske måste vara hemma. Ha lite kvalitetstid med katten och mig själv. Man bokar lätt in för mycket grejer för att man ska glömma bort att man är ensam hemma.


fotograferingen till universitetets utbildningskatalog

Nu har äntligen bilderna kommit från fotograferingen i maj.
Bilderna ska användas i den nya katalogen för de medicinska programmen i Lund.
Jag är nöjd!


klicka för större


klicka för större


Fotboll, tandläkare och plantering

Ikväll är det fotboll som gäller! Vi ska in till Lund och se matchen mellan Tyskland och Spanien på Glorias. Vi ska se den med bland annat tre tyskar så det blir nog livat! Jesper och jag har trott ett tag nu att det blir Tyskland och Holland i final och igår gick Holland vidare så nu är det Tysklands tur ikväll tycker jag.

Innan vi åker in ikväll så ska jag försöka hinna plantera om mina tomater och paprikor. De har växt ur sina krukor och är i stort behov av omplantering...

Och imorgon ska jag till tandläkaren igen. Innan resan gjorde jag ett akutbesök och två ganska stora hål lagades då. Så imorgon ska det göras en undersökning av hela min mun samt nån lagning till av ett annat hål som hon tyckte sig se. Det ska dock inte vara lika stort. Jag får väl höra utlåtandet imorgon. Det var ju ca fem år sedan jag var hos någon tandläkare innan jag kom till detta stället. Lite straff blir det när man väntar så länge. Men hon är så duktig så jag är inte alls lika nervös över att åka dit imorgon.


7 år sen

Idag är det 7 år sedan min kära mamma lämnade detta livet...

La 7 rosa rosor vid graven idag, en för varje år av saknad.

♥♥♥♥♥♥♥


Resa mot Karibien

På lördagen var det dags att bege sig söderut. Med på planet fanns flera av brudföljet, inklusive brupparet själva och deras respektive föräldrar. Resan ner tog knappt 3½ timme och när vi skulle kliva av planet slog en värme emot oss! Vi hade haft varmt i New York men detta vsar en annan slags värme, en riktig semester-värme!
Flygplatsen i Punta Cana är väldigt mysig, med mycket öppet och palmtak, vi steg av direkt på taxbanan...
Nedan en bild av flygtornet.



Hotellet vi kom till är jättefint! Det var toppklass i stort sett överallt. Språket var väl den största barriären, men det gick ganska bra det med. Vårt poolområde är gigantiskt, och havet äe precis utanför. Våra rum var perfekta, med en minibar som ingick i priset. Vi hade bubbel- och dubbelbadkar i vårt badrum.



Lite fler bilder




Värme

Idag är det varmt! Nästan Karibien-värme ju, det kändes till och med fuktigt ute. Jag har klippt gräset och vattnat plattorna (spolat bort smuts och överflödigt grus). Det tog kanske en halvtimme att göra och jag var helt genomsvettig så varmt som det är! Man ska ju inte klaga och det gör jag inte heller, men jag ska nog vara inne en timme nu, till solen sjunkit lite längre ner. Det sägs att den är som starkast mellan 11 och 15 och det känns! Det är just nu 28,5 grader i skuggan.

Så nu passar jag på att planera sovrummet, ska förmodligen göra en liten make-over där under tiden som Jesper är iväg och seglar.


Fredagen i New York

På fredagen åkte vi ut till Intrepid, ett hangarfartyg som numera är ett museum. Man kan titta på massor av flygplan, rymdkapslar, ubåt, helikoptrar och andra saker. Uppe på däck, där planen startade och landade förr var det varmt. Fredagen var riktigt varm och det blåste inte lika mycket som dagen innan. Man var tvungen att hålla sig i skuggan den mesta tiden.

Efter den turen åkte vi till Central Park. Vi skulle äta lunch på the boathouse (för er som tittat på sex and the city är det här Carrie och mr. Big trillar i vattnet) som ska vara riktigt vackert. Det var lika vackert som jag trodde. Efter en halvtimmes köande fick vi bord och det var riktigt skönt att sitta i skuggan och ta det lugnt.



Eftermiddagen var lugn, vi ville inte stressa utan bara strosa och njuta av semestern


klicka på bilden


Fläder och bröllopsdag

Jag har precis kokat ihop 3 liter fläderblomssaft, det ska bli så gott när det är klart.
Annars har jag tvättat och plockat lite med resväskorna. Det är så tråkigt att packa upp, hos oss brukar det ta en vecka innan allt är i sin ordningen efter en resa. Men snart är allt tvättat iallafall.

Idag firar Jesper och jag 4-årig bröllopsdag och det ska vi fira genom att gå ut och äta på Grand Hotel ikväll ♥


Dag 2 i New York

På torsdagen hade vi ett späckat schema. Vi gick upp tidigt på morgonen för att åka tunnelbanan ner till Soho och äta frukost. Efter frukosten skulle vi strosa genom Soho, Little Italy och Chinatown. Det ledde oss ner mot Brooklyn Bridge. Den ville jag väldigt gärna gå ut på så det gjorde vi. Vi hade strålande väder och jag brände axlarna den dagen! Innan lunch hann vi även med Wall Street, Battery Park och Ground Zero. Lunchen åt vi på South street seaport (Pier 17) som ligger strax söder om Brooklyn Bridge. Vi vandrade mycket den dagen...

Efter lunchen (som åts väldigt sent, vi var nog inte klara förrän 16) blev det lite shopping innan vi åkte upp mot hotellet igen. På kvällen skulle vi allihop åka ut till Martin i Queens för att hälsa på honom, Tajah och hans föräldrar som också kommit över. När klockan närmade sig midnatt åkte vi in till Manhattan igen för att gå ut på nattklubb. Det var en jätterolig dag!


klicka på bilden


RSS 2.0