Kärlek till vännerna

Jag har många fina vänner! ♥♥♥
Ville bara säga det.

Och säga att jag fyller år om 45 minuter.

Hurra hurra hurra


Jag som treåring...Ommålning klar!

Det gick undan minsann! Färgen hade en torktid på endast en timme så det var bara att måla på andra strykningen direkt efter lunchpausen. Allt som allt tog det fem timmar från det att färgburken öppnades till att alla möbler stod på sin plats igen. Snacka om effektivitet!

Rummet blev mycket ljusare och känns större nu när det blev vitt.
Här syns också färgen som väggen har haft de senaste tre åren.Det färdiga resultatet!

Ommålning pågår

Idag ska det målas om! Jag plockar fram maskeringstejp, täckpapper, pensel, roller, och färg för nu ska fondväggen i vardagsrummet försvinna. Allt blir nu nyans "vitpytta"!
Söndag

Idag är det söndag minsann. En helg som går mot sitt slut. Jag behöver inte ta mig till skolan förrän på onsdag, så för mig blir det en skön förlängning på helgen. På onsdag är det inte skola, men jag ska in ändå för det är en hel föreläsningsdag om ljud i människans miljö, denna gång med titeln Människan och bullret. Det ska bli ruggigt intressant och jag hoppas på mycket inspiration till mitt kommande magisterarbete.

På fredag fyller jag visst år! Helgen kommer att bli späckad, minst sagt. Drinkar på fredag, ett pyttelitet kalas på lördag och fika hos farmor på söndag. Sprida ut firandet är ett måste!

En sån här tårta kanske man skulle försöka sig på att göra?? eller inte...Freeedag

Idag är det fredag! Det är helt klart värt att fira.
Vi har ätit hemmagjord LCHF-pizza och nu är det god dricka och film i soffan.

 


Ny kurs

Torsdag idag. Igår avslutade vi en internationell kurs i audiologi. Vi hade en gästföreläsare från Australien under tre dagar. Det var en intensiv men väldigt givande kurs! Jag är så glad att jag fick chansen att gå den!

Idag började en ny kurs, i fördjupad barnaudiologi.
Det finns så mycket att lära hela tiden. Hur ska man få plats med allt i hjärnan? Man borde kunna möblera om och slänga saker på "hjärntippen". Som alla dåliga minnen av saker som man absolut inte har nytta av eller vill komma ihåg. Då hade det funnits mer plats för bra saker plus att folk hade varit mer glada generellt då man inte blir på dåligt humör för dåliga saker som inträffat. Bara att radera!

Men, det är ofta de dåliga sakerna man lär sig mest av... Eller?     

 


Önskelista

Jag fyller snart år! Det är faktiskt bara om lite drygt en vecka, den 1 oktober.
Jag har knåpat ihop en liten önskelista. Det gjorde jag häromkvällen när jag inte kunde sova.

  • Boxer, Björn Borg
  • Over-knee strumpor, Björn Borg
  • Blå Väst, H&M
  • Gul Väska
  • Grå fleecejacka, H&M
  • Blå mössa, H&M
  • Parfym DKNY Be Delicious Fresh Blossom
  • PUSSEL
Valet

Överlag är jag nöjd med utfallet.
Jag är glad att Alliansen står kvar som regering, dock är jag mindre glad att de inte fick majoritet. Jag är glad för Miljöpartiets framgång även om jag inte gillar den rödgröna röran i övrigt. Sen är jag lite oroad över Sverigedemokraternas stora stöd i landet, men jag tror inte att de kommer få så mycket inflytande i riksdagen. Överlag är jag nöjd och känner mig lättad över att slippa emigrera...

Är du nöjd?
K-19 the widowmaker

Jag har sett den filmen säkert tre-fyra gånger tidigare men fastnade ändå framför den igårkväll. Den baseras på en sann händelse under 6o-talet... Mycket känslosam film tycker jag. Jag var tvungen att googla händelsen och vad hittar jag? Jo att kaptenen på ubåten är otroligt lik Harrison Ford som spelar hans karaktär!

Visst håller ni med?
Kathryn Bigelow står bakom K-19, det är även hon som skapade "the Hurt Locker" som vann Oscar för bästa film i år. Den är helt klart sevärd den med.


Helg!

Ha en trevlig helg! Det ska jag ha! Har haft en lite motig dag idag, fredag. Men efterhand som det blev kväll så blev roligare och mitt humör blev bättre. Jesper och jag har lagt pussel och sett åtta avsnitt av Coupling, superhärligt! Nu är det HELG!
Kursen Preventiv Audiologi

Kursen vi läser just nu heter Preventiv Audiologi, jag har tidigare skrivit ett kort inlägg om vad det innebär. På fredag är tanken att vi ska ha ett seminarium och diskussion om frågor i ämnet. Vi ska prata om framtiden, om lösningar och förbättringar kring ljudmiljöer på arbetsplatser och fritiden. Att leta information i ämnet på internet är inte helt enkelt. Man får upp länkar till kursplaneringen för denna kursen och även min blogg dyker upp som en av de första träffarna i ämnet. Bara detta visar på att det är ett smalt område som inte får det utrymme som krävs.

Det har diskuterats flitigt i klassrummet om hörsel och hur underordnad den är vår syn. Vi skyddar vår syn mycket bättre! Kanske för att det är mer tydligt vad som kan skada. Skyddglasögon vid svetsning och vid hantering av skadliga vätskor, solglasögon vid stark sol osv. Kanske kan det bero på att om en skada inträffar i ögat så blir den omedelbar. Med hörseln är det mer komplicerat, skadorna kan ge uttryck först ett tiotal år senare. Hur många tycker det är roligt att skydda sig i förebyggande syfte när det handlar om så lång tid framåt?

Men om man vinklar tanken lite och istället tänker på tinnitus. Du kanske inte förlorar någon hörsel, men istället får ett ringande och/eller brusande ljud att ständigt lyssna på. Ett ljud som kan uppstå direkt efter att ha blivit utsatt för höga ljudnivåer. Kanske blir det då mer aktuellt att vilja skydda sina öron?


Tandläkaren, fjärde besöket

Om en timme ska jag bege mig till tandläkaren igen. Det blir fjärde besöket sen i juni. Så går det när man inte varit hos tandläkaren på drygt fem år innan!
Första besöket blev ett akut sådant då jag hade hål och smärta i en tand, så då blev det en lagning. Andra besöket blev lagning av en annan tand. Tredje beöket blev en undersökning som visade att jag har ett litet hål till men annan är det fint! Det är jag faktiskt nöjd med, jag trodde det skulle vara värre... Däremot har jag en del tandsten så den ska jag ta bort idag, sen blir det ett femte besök om ett par veckor för att laga det där sista hålet. Visste ni att tandsten är en sorts mineral? Tyckte min tandläkara sa det sist. Det är hårt och man kan inte ta bort det på egen hand. Så idag ska det skrapas på mina stackars tänder. Jag skulle få lite bedövningssalva sa hon. Hoppas inte det kommer göra alltför ont.
Har även börjat med tandtråd på regelbunden basis, har alltid slarvat med det innan , men nu så! Man blir så mycket renare in munnen. Och glöm inte flux! Jag ska bli en mönsterelev...

 


Helgens segling

I helgen var vi som sagt iväg på en seglats i Öresund. En segelbåt avgick från Klagshamn och den båten jag var på avgick från Limhamn. Det blev nattsegling på fredagen, vilket innebar att det var mörkt.. Vi seglade inte hela natten. Efter 3 timmar var vi framme på den danska sidan och gick in i hamnen Sundby där den andra båten redan var. Seglen togs ner och motorn sattes igång. Väl inne i hamnen tappar vi propellern!! Vi fick dra båten längs med pålarna. 6 ton båt är inte helt lätt att manövrera kan jag säga.

Dagen efter fick Jesper bada lite, och då kunde han konstatera att propellern verkligen var borta. På lördagen skulle båda båtarna bege sig till Flakfort, den lilla fort-ön mitt i Öresund. Men innan dess tänkte vi laga god frukost, ägg och bacon! Men inget händer när vi ska tända lågan på spisen... Ingen gas! Suck... Som om inte det vore nog så kunde vi vid utläggning konstatera att båten står på grund! Mycket mankraft (och lite kvinnokraft) senare kom vi loss och kunde äntligen segla vidare, i regn. Men sällskapet var så underbart så allt detta gjorde ingenting! Vi kunde skratta åt det mesta. På Flakfort hade vi det mest mysigt allihop, vi gick en runda på ön, åt på restaurang och snackade en massa. Dagen efter spelade vi en runda mini-golf innan det var dags att åka hemåt igen. Söndagen bjöd på riktigt fint väder. Under seglingen mot Malmö kunde vi även se tumlare, bara någon kilometer från land! det var häftigt!

Bjuder på lite bilder från helgen


Öresundsbron


Jesper letar propeller, 15 grader i vattnet...


Kaffe innan vi lägger ut


Erik myser!


Grannbåten med Johan, Magnus och Mattias


Flakfort


Fantastisk segling på söndagen


Segling

Det blir segling hela helgen. Vi sticker ikväll över till en hamn nära Kastrup och sen imorgon bär det av till Flakfort, en liten ö i Öresund. Eller ett fort i öresund. Där kan man smyga i hemliga gångar och äta fin middag på restaurang. Kamerans batteri laddas i detta nu så jag hoppas på fina bilder. Lite sol hade inte varit fel!
mmm... mat

En riktig god tacopaj!
Idag blev det visserligen soppa, men jag tipsar ändå om denna fantastiska rätt.
Receptet kan ni läsa här...
Jobb och plugg

På fredag ska jag på planeringsmöte. Jag ska jobba timmar på Hörsam under hösten och förhoppningsvis även våren så det kommer bli en del planerande. Vi är fyra från klassen som ska arbeta timmar, de andra tre har redan jobbat under sommaren så jag blir nybörjaren. Jag är glad över att få chansen att jobba, nervös över att börja och taggad över allt jag kommer lära mig. Blandade känslor med andra ord!

Idag har jag en skolfri dag. Ska försöka läsa lite. Vi har en kurs som just nu handlar om preventiv audiologi. Hur man förebygger hörselskador helt enkelt. Det är lagar, förordningar, akustik, hörselskydd och attityder som studeras. Intressant och lärorikt. Funderar på om man kan göra något inom detta i magisteruppsatsen...


Hösttur på cykeln

Jag cyklade till Lilla Harrie häromdan. Då cyklar man på den gamla järnvägsbanan som leder till bland annat Örtofta. På vägen passerar man slaget om Lund/slaget vid Krutmöllan. Jag stannade och läste lite på skylten och vinkade på kossorna som var i en hage intill.

Och vet ni... Cykelhjälm är häftigt! Så det så!
Barbie-fest!

Igår var jag på Barbiefest... En lite annorlunda tillställning måste jag säga, men det var väldigt kul! Bara tjejer inbjudna såklart, med vissa gästspel av män. I dörren blev man mött av två män/vakter på den röda mattan som var utlagd. Där blev man avprickad på gästlistan!

Det blev drinkar, god mat och mycket minglande och snackande under kvällen. Jag fick spruta eld också förresten! Blev uppbjuden på scen, fick "dricka" bensin och spruta eld! Det ni!


Visst är jag fin i min peruk?

Skolan har börjat

Idag har vi haft heldag och jag har glömt bort hur jobbigt det är att lyssna och anteckna en hel dag att jag nästan somnar nu när jag kommit hem. Snark..Fin bild på universitetsbiblioteket i Lund


RSS 2.0