snart examen

Nu närmar sig examens-dagen med stora steg.

I förmiddags satt Jesper och jag i uterummet och han förklarade för mig hur trött jag kommer vara på fredagskvällarna när jag sen börjar arbeta. Precis som han brukar vara. Då fick jag påminna honom om att jag faktiskt har jobbat tidigare och vet precis hur det är att vara trött en fredagskväll. Han hade totalt förträngt det. Men fyra års studier vänder upp och ner på en hel del. En ny fas, en ny livsstil. Och nu ska det ändras igen.

Jag skriver nu på ett kontrakt och ska börja arbeta den 7 juni. En heltidstjänst i Hässleholm. Det känns väldigt bra och jag hoppas att jag kommer trivas där.




Fyller på min önskelista

Får man vara så fräck att man utökar sin önskelista inför examen?

Jag gör det iallafall!

Jag önskar mig ett jojo sommarreskort. Kostar 485 kronor.
Kanske inte en så minnesvärd present men den kommer att vara välbehövlig i sommar.





En duk från hemtex önskar jag mig. En vit med lätt vaxad yta, tror den kallas för "duk med belagd yta". Den ser ut som en vanlig duk, men har en avstötande yta. Storlek 145x220 cm, kostar 249 kronor.



I övrigt så önskar jag mig Pandora-smycket som jag beskrivit längre ner. Tror även det finns nån lite lista längre bak i bloggen, minns knappt vad där står dock. Det ska bli så kul att ta examen, jag är otroligt stolt över min utbildning och allt jag åstadkommit under dessa fyra år i skolbänken!


Söker jobb

Examen närmar sig och det har varit hög tid att söka jobb.
Förra veckan var jag på anställningsintervjuer för 7 olika jobb. Alla såklart inom Audionombranschen. Jag har varit i Malmö, Eslöv, Kristianstad, Växjö och Halmstad. Jag kan säga att det är inte billigt att åka kollektivt så långa sträckor!

På onsdag vet jag förhoppningsvis vart jag kommer att ta vägen efter min examen. Jag har fått tre erbjudanden och har till på onsdag att bestämma mig.

 


Examenspresent

NU har Emma funderat och funderat angående examenspresent.
Jag skulle gärna vilja ha ett PANDORA-armband.

Ett exempel på armband är:



Eventuellt har någon redan tjingat att köpa själva grundarmbandet, men berlockerna är ett utmärkt och prisvärt förslag till er som inte har någon fantasi. Priset per berlock ligger på ca 240 kr, och jag har hittat några fina som jag vill ha i mitt armband:

en snäcka, som självklart symboliserar mitt yrkesval!


Läxböcker, som symboliserar mina studieår


Mitt hem, min borg!


Jag är galen i spel!


Vågen, mitt stjärntecken


Resor, reseminnen, ett måste i ett armband!


Självklart, en ANANAS!


Muu, min ständiga följeslagare (åtminstone när det gäller sms-signal)

Det finns säkert massor av berlocker som jag inte hittat och som jag tycker är fantastikt fina, men dessa upptäckte jag igår när jag surfade runt.

Vill du undvika att köpa en berlock som någon annan redan köpt, kan du kontrollera det genom Jesper! Annars kan man alltid byta.


Frisörbesök

Jag var ju hos frisören i förra veckan.
Hon tunnande ur mitt hår ganska rejält så nu kan jag äntligen platta det igen!
Min hårfärg blev annorlunda efter klippningen, en klar fördel.




Fina tider

Underbart väder ute. För en gångs skull har vi en riktig vår, där man kan ha trekvartsbyxor, linne och en fin vårjacka till. En riktig vår där rapsen faktiskt blommar i maj månad och inte i april.

Jesper och jag älskar vårt uterum. Just nu tillbringar vi mycket av våra eftermiddagar och tidiga kvällar här ute. Pratar om allt möjligt och bara njuter. Hade det inte varit för uterummet hade vi inte bott här. Det gjorde att vi ville ge oss in i budgivningen. Snart fyra år sen nu!
På måndag ska det komma en mäklare hit. Vi har tittat på lite hus och den ena mäklaren erbjöd sig att komma hit och göra en värdering. Alltid bra att veta ett utgångsläge!



I övrigt så är det intervjutider nu.
Inte mindre än fyra inbokade inom en veckas tid.
Var på första arbetsintervjun idag. Nästa är på måndag, sen onsdag och slutligen en till nästa fredag.

Får se hur det går. Tydligen är det ganska högt tryck med många sökanden per tjänst. Håll tummarna och ge mig gärna en lyckospark!

Trevlig helg! Det ska jag ha! Har redan förberett vinglasen!


Idétorka

Här händer inte så mycket just nu.
Eller egentligen händer massor men många saker är inte intressanta eller särskilt roliga så då känns det bättre att säga att det är idétorka.

Idag har jag varit en duktig "hemmafru". Jag har klippt gräset, fyllt på fontänen, ansat rosenbusken, tvättat, diskat, bakat rabarbermuffins och lagat en kycklinggryta.
Jag hade till och med tid till att rita och måla lite idag. Var den inspirationen kom ifrån har jag ingen aning om, men det var väldigt trevligt och jag insåg hur mycket jag saknat att vara kreativ.

Imorgon blir det ett besök hos frissan! Sen shoppa lite middag, blir nog grillat en dag och en wokgryta den andra. Sen är det helg igen.





En gryta att rekommendera

Denna grytan är så fantastiskt god!!

Tyvärr har jag ingen bild på den, vi har redan ätit upp allt.
Vi gjorde en dubbel sats och det räckte till 4 portioner kvällsmat och 4 lunchlådor. Allt till en kostnad av 140 kr. Inte så illa för 8 portioner! Under 20-lappen per portion för den som inte orkade räkna på det ;)


Köttfärsgulasch

4 port

1 gul lök
1 grön paprika
800 g färs
1 stor morot
1 burk dolmiosås
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 köttbuljöng
2 tsk kummin

Du hackar löken och skär sedan upp paprikan. Fräs detta och färsen.
Därefter lägger du i de skivade morotsbitarna.
Häll över dolmiosåsen och rör runt. Blanda ner buljongtärningen.
Låt puttra 5 minuter.
Häll sedan över vatten och grädde och krydda med salt, peppar och kummin.
Låt puttra ytterligare 15 min.

Klart!

Smaklig spis


Ny månad!

Nu är det minsann maj månad. Och idag har det regnat.
Det var välbehövligt, nu kommer vår rabarber växa ännu mer!

Jesper och jag har varit en liten sväng på Ikea i eftermiddags. Men det blev inga stora fynd. Dock en liten mjölkkanna, en bricka, kniv, batterier och olja till skärbrädan här hemma.










RSS 2.0