gladare igen

Jag hade ett ägglossningstest kvar hemma och testade igårkväll. Syntes typ inget alls så jag tänkte då att den redan var igång, eller över. Men jag köpte ett nytt paket innan idag och testade kl 14 och sen igen kl 20.

Överst igår kl 21
Mitten idag kl 14
Nederst idag kl 20.
Ser ju lovande ut :-)

lite ledsen

I torsdags (dag 12) fick jag äl-sekret. Igår morse (dag 14) fick jag bruna spottings som höll i sig i stort sett hela dagen. Vi kunde inte få till det förrän på kvällen så nu känns loppet kört även denna månaden.
Varför kommer ägglossningen mycket tidigare denna månaden? För jag kan omöjligt räkna mina fyra spottingsdagar innan mensen satte igång som mens?!
Men jag läste lite på denna sidan http://www.justmommies.com/articles/ovulation-spotting.shtml och de beskriver att man kan få spottings INNAN ägglossning, som beror på ökning av östrogen. Det hoppas jag såklart på, för just nu känner jag mig lite ledsen.


kort mens

Denna mensen var minsann kort. Jag hade spottings torsdag, fredag, lördag och halva söndagen. Sen kom mensen igång på söndagen och jag blödde hela måndagen. Igår, tisdag kom det ingenting och idag onsdag har det kommit litegrann klarrött blod men det räcker med ett trosskydd. En mycket konstig månad måste jag säga. Jag blöder annars närmre 10 dagar mer eller mindre men nu är det bara knappt sex dagar. Kanske progesteronkrämen har gjort någon skillnad? Att jag istället för att dra ut på blödandet bara blödde kraftigt de två dagarna så att allt kom på en gång och sen var det färdigt.

Jag är iallafall på dag 4 idag. 12 dagar till ägglossning. Nu ska jag åka skidor en vecka! Tjing :)


söndagen den 13

Ja i söndags kom mensen med buller och bång! Så just nu befinner jag mig på dag 3 i cykeln. Ägglossning bör ske på söndagen eller måndagen efter att vi kommit hem från Österrike, perfekt tajming alltså.

Enda nackdelen är att det kommer bli mycket bastubad p åresan och det ska tydligen inte vara bra för spermierna. Men å andra sidan nybildas de ju hela tiden och efter sista bastubadet kommer det gå nästan tre dygn innan det är ägglossning.

Snillen spekulerar...


bara brunt

Lördag idag och än sålänge bara mörkbrunt... har klarat mig med trosskydd.
Jag vet inte riktigt vad det innebär i cykellängd, för då måste jag vara på dag 30 eller 31 idag. Längre cykel än på länge. Men inför nästa ägglossning så borde detta vara positivt! kanske att den inte infaller förrän på söndagen eller till och med månaden efter Österrike-resan!

Nästa bim blir nog den 12 mars. Min namnsdag.


där kom den..

Ja, jag fick min mens alldeles nyss.
Men jag kan trösta mig med att jag inte har haft några spottings denna månaden. Det verkar komma färskt blod med en gång. Jag grät inte denna gången den kom. Jag kände nog på mig att den skulle dyka upp.

Nästa bim blir därför den 10 mars.
Ägglossning beräknas till den 26 mars (dagen då vi kommer hem från Österrike). Det känns misslyckat redan på förhand. Hur ska vi kunna få till det när vi ska dela lägenhet med svärföräldrarna och syskon med familj? Jag vet helt ärligt inte hur det ska gå till.

Vi får försöka, mer kan vi inte göra!inväntar mensen

Ja, idag är det mest en väntan på mensen.
Dag 29 idag. Äl+12, bim.

Jag tror att progesteronkrämen verkligen gör sitt jobb, för mina spottings har inte dykt upp. Jag hoppas innerligt att mensen inte kommer förrän på lördag. Ge mig två dagar, pleease. För det verkar inte finnas nån chans att jag är gravid denna månaden heller, testet imorse var också negativt.
Varför, varför, varför funkar det inte?

Hade så gärna velat berätta för Jespers föräldrar när vi är i Österrike nästa vecka.


dagens test

Dagens test var negativt...
Dag 28. Äl+11, bim-1.

Jag packade väskan full med mensskydd. Känner mig lite ledsen idag med.
Dock så hoppas jag att mensen åtminstone håller sig borta till på lördag, så jag fortsätter smörja med min progesteronkräm. Allt för att få en liiite senare ägglossning så vi är hemma från Österrike.


konstigt

dagens test var nog sönder. Först ville det inte suga upp någon vätska, så jag lyfte lite på en flik och då började det suga upp, men väldigt ojämnt. Så det testet kan jag inte säga varken bu eller bä om, för det är helt flammigt. Väntar till imorgon.

Nu ska jag snart på arbetsintervju. Skönt att ha något annat att tänka på för ett tag.

Dag 27, äl+10, bim-2.
Inga spottings, svullen mage, lite ömma bröst, trött.


nedstämd dag

Dag 26 idag. Äl+9, bim-3.
Jag vet att jag ändrar lite på antalet dagar efter ägglossning men jag är ju inte helt säker.

Jag smörjer för fullt med min nya progesteronkräm, morgon och kväll.
Mina bröst har börjat ömma lite och det moler i magen. Jag har ökade flytningar som är vattniga.
Precis som de andra månaderna...
Testade negativt igår och idag. Känner mig lite nedstämd faktiskt.shame on me

Ja, shame on me... jag kunde inte hjälpa det men idag handlade jag de första babyplaggen... Jag har sett dem på h&m:s hemsida och de var totalt slutsålda i nätbutiken, men inte i affären. Så jag köpte ett tvåpack pyjamas i strl 62. Ääälskar dem!Dag 24 idag. Äl+8, bim-5.
Jag testade aldrig imorse och jag är stolt över det! Ska försöka låta bli att testa imorgon bitti med. Ingen onödig besvikelse här. Jag känner fortfarande inget särskilt i kroppen.


helg

Dag 23 idag. ÄL+7, bim-6.

Jag har inga symtom nånstans, inte ens ömma bröst som jag brukar ha. Magen molar lite emellanåt, men det är precis som vanligt efter ägglossning. Om jag nu hade ägglossnig vill säga..
Jesper är iväg i helgen men jag tror att jag ändå ska smygtesta på söndag. Har 10 graviditetstest liggande i badrummet så en kan jag slösa. Även om jag egentligen tror att det är lönlöst, känner mig så säker på att det misslyckats denna månaden med.inget nytt

Dag 20 i cykeln idag. Inget nytt att tillägga egentligen. Inga ömma bröst, ömmar dock i livmodertrakten emellanåt och jag kan inte förstå varför.

Dag 20. Bim-9. Äl+3(?).

Jag kör på gissningen att ägglossningen skedde i lördags. Egentligen inte helt optimalt men jag får gissa på det. Så min första rimliga testdag kommer bli på söndag. Dag 25.
Jag har inga förhoppningar denna månaden heller, egentligen ännu mindre än förra, men det återstår att se resultatet i nästa vecka. Hoppas..


RSS 2.0