Mors dag idag

Jaha, idag är det mors dag. Den dagen då alla mammor ska firas extra mycket.

Tycker att denna dagen känns tung. Nu är det kväll så den har redan firats men jag känner mig tung i huvudet. Det är snart sex år sen min mamma dog. För sex år sen firade jag hennes mors dag men året efter blev det ingen. Vi hade alltid firat den dagen hemma hos oss ute på landet. Jag kommer ihåg att rapsen brukade alltid blomma den dagen och vi hade en hel del gäster. Men året efter åkte vi till mormor och morfar istället. Det var en tryckt stämning och jag ville inte alls fira dagen. Mormor fick en blomma utav mig och syster. Uppskattat såklart men också hjärtskärande för henne då där var en generation emellan som egentligen skulle fått den blomman.

Mors dag har firats iallafall, för Jesper har ju en mor. Så vi har varit på Gästis i Staffanstorp och ätit trerätters tillsammans med Eslöv (Jespers bror med familj, inte hela stan). På kvällen har vi göttat oss i soffan med lite tv och nu sitter jag och skriver en vetenskaplig artikel. Gäller att vara produktiv på kvällen. Katten bevakar arbetet så att allt blir rätt gjort. Arbetsledare vill hon nog kalla sig hehe

Grannsämja

Vi är nog högt i topp på "bästa-grannar-listan" nu. Vi var ute i trädgården när vi hör några ropa efter sin katt. Så vi går in och tar på oss våra regnkläder (för nu hade åskovädret börjat och regnet fullkömligt öste ner), och gick ut för att leta. Vi bestämde oss för att gå förbi deras radhus och då såg vi att de stod i köket så vi knackade på och jo, visst hade de fått tillbaka sin katt! Men de blev verkligen glada över att vi ville hjälpa till. För mig är det självklart då vi också tappat bort vår katt vid ett par tillfällen och då är all hjälp guld värd.
Vi känner inte många av våra grannar (läs: inga) men jag försöker att verka trevlig och hälsar alltid, men alla verkar så blyga?! Typiskt för kävlingebor


Bakken och böcker

Det var jättekul på Bakken, tyvärr så regnade det en hel del på kväll så stora rutschen (träbanan) var stängd. Men jag fick åkt en del annat. Tidigare på kvällen så åskade det. Det var riktigt mysigt att sitta i båten då, även om det samtidigt är lite läskigt. Men är det inte mycket som är det? Både läskigt och trevligt på samma gång. Gränsen är så hårfin.

Ute i vår trädgård har det så smått börjat ta form kring fontänen. En del är bortskyfflat till tippen och nu har vi även ett lass sten hemma. Blir nog en del fixat under veckan och helgen hoppas jag.

Imorgon är det bokklubb med klassen. Alla ska ha med en bok de rekommenderar, det enda kravet är att det inte får vara kurslitteratur! Mycket bra krav tycker jag, vi har läst alldeles för mycket viktigheter denna terminen. Trevligt att bryta av med lite trams. Jag ska rekommendera en bok av Jane Green som heter "I dina kläder" ("Life Swap" är originaltiteln). Jättebra, rolig och trevlig. En bok som jag inte ville lägga ifrån mig och det är ett mycket gott betyg från mig (Jag läser väldigt sällan skönlitterära böcker).
Så nu har jag börjat på en ny bok av henne som heter "Babyfeber" ("Babyville"). Får se om den är lika bra.


jaha, resande dag

Idag är det tänkt att jag ska ta tåget till Bakken, tillsammans med Johan (vilket är trevligt). Massa byten hit och dit. Jag trodde först att jag hade bosatt mig i en fin del av Sverige med massa bra tågförbindelser, men nä. Jag trodde att jag skulle kunna sätta mig på öresundståget och bara sitta tills jag var framme, men nänä, nu måste jag först byta i Malmö och sen en gång till i Köpenhamn. Suck.
Och vad ska jag göra med katten? Jag hade planer på att gå upp tidigt idag och hinna med en massa men nu är klockan redan elva och mitt tåg går strax efter ett. Klarar hon sig själv i drygt 24 timmar? Mitt dumma nöt har inte planerat så noga...

Tentan skriven

Ja, tentan är skriven så nu går man och väntar på resultatet. Det kändes bra att skriva den så förhoppningsvis blir jag godkänd.

Nu är det långhelg och imorse körde jag iväg Jesper till båtarna. Han ska segla hela helgen. Men imorgon ska jag åka över till andra sidan Öresund för vi ska gå på Bakken. De lägger båtarna i hamnen som ligger väldigt nära. Så idag är jag själv hemma.

Igår satte Jesper upp fontänstenen på baksidan men allt runtomkring är inte färdigt så jag väntar med att lägga upp nån bild på det. Nu ska jag nog se några avsnitt Sex and the City, det var ju flera veckor sen sist :) Hmm, vilken säsong ska jag välja? Gillar fyran och femman väldigt mycket...
HBO har en väldigt bra sida om serien:
http://www.hbo.com/city/
Där kan man hitta mycket kul

Signalbehandling

Jag har sagt det förr och säger det igen... Jag får nog göra omtenta på denna kursen. Hittills när jag sagt så har jag inte behövt det men detta ämnet är jättesvårt. Det handlar mycket om matematik och det har aldrig varit min starka sida. Lyckligtvis ska denna tentan inte vara utformad så att vi ska göra matematiska uträkningar utan vi ska mer förklara med ord vad olika begrepp innebär. Denna läraren är dessutom tacksam att svamla för. Han läser mycket mellan raderna och ser att man fattat de övergripande principerna och jag hoppas att han kommer att rätta snällt denna gången med. Har haft tre tentor tidigare där han har varit inblandad och de har gått bra så jag hoppas att rätt frågor ställs och att jag skriver tillräckligt rätt svar.

Klockan 09.00 imorgon är det dags. Har tid till 13, men jag brukar inte sitta så länge. Kanske jag behöver det imorgon?

Eurovision song contest

För en gångs skull så vann rätt låt. Det var den enda låten som stack ut kändes det som.
Så idag firar Norge inte bara sin nationaldag minsann...

foto från expressen

Cold Case

Tittade nyss på Cold Case på kanal 9. Det är ett riktigt bra program...
Visste ni att hon som spelar Lily Rush är 40 år i år? Hon ser mycket yngre ut, tycker jag. Visste inte att de har gjort så många säsonger som sex stycken. Tror att kanal 9 visar varje vardag klockan 20.


ser ut som 40?

Nu börjar Criminal minds på femman. Också en grymt bra serie, men så är jag också svag för kriminalarserier :)

Trädgårdsfix

Nu har vi grävt lite i vår trädgård. Vi har bestämt oss för att flytta runt lite på vår oplanerade baksida så nu har en bita av gräsmattan grävts upp. Och jag har planterat ut några jordgubbs- (eller om det är smultron...) plantor, de hade nämligen växt på lite fel ställe. Ursprungsplantorna har spridit sina fröer. De ska också flyttas så småningom. Vår rabarber och vår krusbärsbuske ska också hit.Stor jordhög grävdes upp innan planteringen kunde börja

sommarjobbsletande

Nu har jag varit på min runda... Och det är inte kul kan jag säga. Fy vad jag känner mig nertryckt i stövelskaften nu. Jag har inte mycket förhoppning av att höra från de som jag gav mitt CV till.
Skit.

sommarjobb... suck

Så ja. Nu har jag skrivit ut lite intresseanmälan om sommarjobb. Ska bege mig ut i några butiker och försöka sälja mig själv så gott det går. Få dem att inse att även om de har fyllt alla platser så behöver de verkligen just mig!
Ha, får väl se hur det blir med det... Wish me luck.

Skånes djurpark

I söndags var vi på Skånes djurpark. Vi såg sälmatningen och spanade på björnar, vargar, getter och andra vanliga bondgårdsdjur. Det är en fin park men det krävs nog att man går dit med barn får att riktigt uppskatta det. Som tur var så åkte vi dit med Jespers bror och hans familj.

Annars är det inte så mycket just nu, tentapluggar mest.
Var faktiskt på Center Syd ikväll med Lisa och lilla Izabell. Det blev shoppat litegrann. En klänning och en tröja från Cubus, och lite smått och gott från Panduro Hobby. Lisa shoppade bebiskläder... svårt att motstå antar jag ;)

Grattis Dave

Grattis Dave Gahan som idag fyller 47 år!
www.depechemode.com

Begravning

Igår var det begravning för Ulla. Den hölls i ett litet kapell vid havet i Ystad. Jättefint men såklart ledsamt... Vackra sånger och jättefina blommor. En begravning är så vemodigt att gå på samtidigt som det är en chans att ta till sig det som hänt och få ett lugn i sorgen på något sätt. Efteråt blev det minnestund med lite mat och dryck. Då lyfts stämningen upp till ett annat plan och man kan prata och glädja sig åt minnen och annat.

Skänk en tanke åt cancerfonden...

Bonnamarknad

Idag är jag trött...
Vi åkte hemifrån vid 11 och Jesper lämnade då av mig i Staffanstorp innan han skulle köra vidare till Malmö för att jobba på båtarna. I Staffanstorp är det Bonnamarknad, en årlig marknad som alltid hålls en helg i maj. Det är samma skit som säljs i stånden men man måste nästan ta sig en tur där ändå... Jag ringde min pappa för att höra vad han gjorde och begav mig sedan dit. Vid tre hade Friskis & Svettis uppträde på torget, min svåger Jonas är med som ledare så det var jag tvungen att dokumentera med kameran.

Sen gick jag till svärföräldrarna dit Jesper sedan också kom. Åt mat och nu vid 22 är vi hemma, efter en sväng inom syster... Man blir trött av att fara omkring.

Lax

Imorgonkväll ska vi grilla så idag var jag i fiskboden och köpte en jättefin laxfilé och romsås. Till det ska vi ha nypotatis! Årets första. 59:- kilot men det är det värt.

Jag har förresten en liten, liten spindel som bor på min skärm. Den brukar klättra upp och ner över skärmen när jag sitter här. Tycker inte om spindlar egentligen, men denna är så liten så den faktiskt (tro det eller ej) är lite söt

Fler band än bara rosa

Nu är tentan skriven. Det måste ha gått bra. Man vet ju aldrig, men det känns bra.

På fredag är det begravning för Ulla. Så vi ska ner till Ystad på fredag eftermiddag.
Ulla hade cancer. En fruktansvärd sjukdom...
Det finns idag allehanda band att bära, såkallade uppmärksamhetsband.
Det mest kända är nog rosa bandet, men det finns många fler:

Rosa bandet - bröstcancer - Bröstcancerfonden
Röda bandet - AIDS - Stiftelsen Läkare mot AIDs Forskningsfond
Vita bandet - våld mot kvinnor - Unifem
Vita bandet - även lungcancer - lungcancerföreningen stödet
Gröna bandet - kvinnor med gynekologisk cancer - Gynsams
Blå bandet - prostatacancer - Prostatacancerförbundet
Lila bandet - trafficking - Soroptimisterna och Samverkan Mot Trafficking
Guld bandet - barncancer - Barncancerfonden
Gula bandet - cancer generellt - Cancerfonden
Grå bandet - barnarbete - Rädda Barnen
Turkosa bandet - neurologisk forskning - NHR (Neurologiskt Handikappades Riskförbund)
Änglarosetten - spädbarnsdöd - Spädbarnsfonden

Tenta

Det har vi imorgon, tenta. Den ständiga frågan är: "Har jag pluggat tillräckligt"? Det vet man inte förrän när man har tentan framför sig. Jag har pluggat i uterummet de flesta dagarna men idag är det jättekallt där. För ute regnar det och är bara 8 grader. Har satt på värmen så får se om det är bättre snart... Vår tenta är i en kurs som heter audiologisk diagnostik, och här ingår massor av olika mätmetoder och hur man tolkar resultaten som man får fram. Det är jätteintressant på alla sätt och vis, men när det blir under press så lär jag mig inte lika bra, känns inte så iallafall. Sen ska vi dessutom lära oss om impedansbegreppet. Dvs massa, motstång, fjädringskomponenter och annat skoj...  *ironi* Jaja, tillbaks till böckerna. Måste hitta information om amplitudmodulering

Namnad

Nu har han fått ett namn! Teo :)

RSS 2.0