Imorgon börjar vintermånaden

Det är inte bara vintern som börjar utan även julmånaden.
Vi hade dåligt med tid till att fira advent igår, så det var inte förrän vid 22.30 som vindsluckan öppnades och julsakerna började trilla ner.
Nu är åtminstone ljusstakarna på plats i köket (fortfarande inget matbord där dock). Jag gjorde även i ordning lite juldekorationer som ska placeras ut sedan när köket är klart och vardagsrummet därmed är fritt från extra möbler.

Förra julen renoverades badrummet och blev inte färdigt förrän knappt en vecka innan julafton. I år hoppas jag att vi hinner få julstämning en aning tidigare än så.

När köket är klart har alla rummen i radhuset fått sig ett lyft.
När vi flyttade in i augusti -07 fixades sovrum, vardagsrum och hall så fort vi fick nycklarna till bostaden. Sen blev det arbetsrummets tur våren därpå och sen badrummet i december. Uterummet fick sig ett litet minilyft i somras. Men köket har varit funktionellt dugligt, därför har det fått vänta så länge. Däremot har det inte varit ett rum som har speglat våra personligheter alls. Därför har vi heller inte riktigt trivts med att vara i köket. Nu ska det bli ändring på detta. I veckan ska vi åka till Nya Ikea för vi ska byta ut luckorna! JA! Har jämfört priser på omlackering och byte av köksluckor. Först tänkte vi att det blir för dyrt så vi får stå ut med färgen. Men Ikea är fantastiska. Deras priser kan ingen konkurrera med. Det blir inga högblanka vita som jag vill ha. De blir mattvit, men helt ärligt... Det kvittar känner jag..

Juldekorationer (klicka på dem för större bild)


Målar och målar

Snart ska det fjärde lagret målarfärg på. Först blev det två lager grundfärg och nu blir det två lager till av den andra färgen. Jag ville ha pärlemorfärg, som skimrar lite lätt, därför blev det blankhetsgrad 20. Jespers kommentar om vad det är för färg blev: Mörkvit! Vad tusan? Finns det då ljussvart också?

Här slipar jag inför målningen, för den bården är ingen favorit...
köksfix

klicka för större

 24 november

Idag är det 1 månad till julafton. Katja är först ut med sin hälsning


Nytt golv ska läggas

Äntligen ska vi riva bort den fula mattan i köket och sätta in ett laminatgolv i valnöt. Ikväll ska vi möblera om så köket blir tomt och imorgon förmiddag ska det läggas nytt golv. Det ska bli mycket spännande. Hoppas att det blir fint (Men det kan knappast bli sämre...)

Ååh, fredag!
Kycklingen står i ugnen och vinet är i glaset


Städa

Idag har vi städat lite här hemma. Som vi ha legat back i allt som har haft med hemmet att göra... Men idag slutade vi båda tidigt, och var hemma kl tre. Så köket och vardagsrummet har fått sig en rejäl genomgång och äntligen kan jag slappna av lite. Det finns få saker som är mer stressande än ett stökigt hem. Hemmet ska vara en plats där man kan andas och ta det lugnt. Nu kan jag det. Så ikväll ska jag faktiskt måla lite. Tänkte göra nån mer tavla till Teo som han kan få nästa vecka. Då ska vi fira att min syster blir 30 och Jonas blivit 35 och att Teo är... ja... här. Kanske gör en tavla till Xander (det nyaste tillskottet av bebisarna) också. Kan vara roligare att få än kläder eller gosedjur.

Idag har Jesper fått vaccinationssprutan. Han har börjat få ont i armen, vi få se vad han får för biverkningar. Hoppas han slipper undan lindrigt.

En dag som ambassadör

Jag är studentambassadör och det innebär att jag ska framhäva allt det bästa med att plugga just min utbildning. Idag har jag varit delaktig i gymnasiedagarna och har därför stått och pratat inför vilsna gymnasieelever om att plugga i Lund och varför man bör läsa just audiologi. Jag fick även prata om logopedutbildningen för de kunde inte hitta någon från den utbildningen och eftersom vi läser en hel del gemensamma ämnen så är det inte särskilt jobbigt. Med rätt papper att lägga på overheaden så blir det lätt. Hoppas att jag lyckats värva några studenter. Det är inte bara ett roligt jobb att göra, det ger dessutom betalt. Inga stora summor men allt är välkommet.

Alltså har jag inte varit på min klinik idag. Ska dit imorgon så det blir bara en dag denna veckan med. Det är så mycket nu i skolan att jag hinner inte med. När jag är hemma så är mitt huvud uppe i varv att jag hinner liksom inte läsa något på kvällarna. Vilket jag behöver... Nu har det dessutom klämts in en extra föreläsning på fredag eftermiddag, annars hade några kapitel kunnat avverkats där istället. Föreläsningarna är visserligen inte obligatorsika men jag har svårt för att låta bli att gå. Känns som att jag behöver den verbala inlärningen för att förstå det jag läser sen. Men det blir snart lite mer glest mellan schemalagda aktiviteter, det ska bli skönt.

Hälsade på syster och Teo igår. Han skiner upp när man kommer innanför dörren... Han blir glad av att se moster ♥
Och förresten: Grattis till Anna och Daniel som blev föräldrar till en pojke i söndags! Det blev en Xander

Utslagen av vaccinet

39 i feber, ont i kroppen och trött. Men det är vanliga biverkningar och de ska gå över ganska snabbt. Tog sprutan för ganska exakt 24 timmar sen och biverkningarna kom efter 10 timmar. Så nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. Alla leder värker men ändå tycker jag att det är helt okej att stå ut med det. Eftersom jag känner av sprutan så här pass så betyder det att ifall jag låtit bli att ta den och drabbats av influensan så hade jag kunnat bli rejält sjuk. Så det känns bra att ha tagit den nu.
Jesper sa att ifall man får feber som jag har nu så är jag smittsam. Stämmer det? För isåfall är risken stor att Jesper blir sjuk, han ska inte veccineras förrän på torsdag... Det låter inte bra.

Har försökt att städa här lite, men orken räckte inte riktigt till. Får nog hämta igen mig lite först. Ligger med en kall handduk och tittar på tv4fakta. Allmänbildning är aldrig fel.

Idag lördag

...har jag blivit vaccinerad mot den nya influensan som det så vackert heter. Jag hade tid mellan 9 och 17 så jag tänkte att då tar jag på eftermiddagen och det var ett bra val för det var ingen kö överhuvudtaget. Från att jag lämnade bilen till att vara klar och starta bilen igen hade det gått tre minuter. Jag hann med andra ord inte bygga upp någon nervositet. Bra!

Ikväll är det sittning med kursarna. Vi ska till Lunds nation och ikväll är det tema glitter. Det passar mig väldigt bra! Så jag har letat fram mina gamla glitterpulver från tiden då jag jobbade på karnevaler och festivaler med ansiktmålning. Lovar att lägga upp bilder sen.

Nu ska vi äta lite avokado, räkor och ägg.

Hamburg

Ja i helgen som var åkte vi till Hamburg med härliga Håkan och Camilla.
Vi besökte miniatyr Wunderland, vi shoppade, vi åt gott och bara hade det mysigt.
Visar lite bilder:

Planten und blomen        miniatyr wunderland   utopia min. wunderland


på restaurang                 vid alstersee

klicka för större

Semestertripp

Imorgon åker vi till Hamburg över helgen.
Så idag har jag packat vad jag tror jag behöver ha med mig.
Jag ska tydligen handla massor av kläder i min favoritaffär Pimkie enligt Jesper. Jaja, jag ska väl inte göra honom besviken... ;)
Ska även kolla in en pärlaffär, tyskarna brukar ha bättre priser på sånt.
Annat vi ska hitta på är att gå miniatyrmuseum, med modelljärnvägar och så ska vi dricka massa tyskt vin och öl.
Mmm, semester

Klinik

Denna veckan är jag på min klinikundervisning tre dagar. Måndag, tisdag och onsdag. Egentligen har vi bara tisdagar och onsdagar men jag har bytt bort en av de senare dagarna och då blir det så här. Men det gör absolut ingenting för nu får man mer ut av praktiken, man lär sig mer vid kontinuitet.
Igår och idag har det varit hektiska dagar. Mycket att ta in och det har varit lite mer komplicerade fall. Jag har fått ta mycket mer på egen hand och klura ut vad som passar bäst för just den personen jag har framför mig. Det är stora ansvar att hålla i så det är skönt att ha en handledare att luta sig emot.
De olika typerna av besök är:
Bedömning, nybesök: Då kommer en kund in som aldrig haft hörhjälpmedel tidigare. Man tar upp sjukdomshistoria, gör hörseltest, taltest, väljer hörapparatsmodell och eventuell insatstyp. Sen gör avtryck av örat med dess hörselgång.
Bedömning, återbesök: det innebär att kunden har hörapparat sedan tidigare men den är antingen gammal eller så har den blivit ordinerad från ett annat ställe. De behöver oftast ny inställning eller helt nya apparater. Då gör man först hörseltest inklusive taltest och sen väljer man hörappartsmodell. Innan de får gå hem gör man vanligen avtryck av deras hörselgång.
Utprovningsbesök: Här får kunden sin beställda hörapparat. Då ska den provas ut. Man kopplar upp den till datorn och ställer in den efter hörselnedsättningen som personen har. Lägger in program som funkar bra i olika miljöer.
Återbesök: Här kommer kunden tillbaka efter att ha haft sina hörapparater i några veckor. Nu ska det utvärderas och eventuellt justeras om något inte varit bra.
Återbesök, avslut: Här kommer kunden på ett återbesök och om allt är bra vid detta besöket så avslutas kunden. Det betyder att det blir inga fler inbokade besök utan kunden får gärna boka en tid själv ifall det känns nödvändigt annars så finns det servicetider där man bara kan komma förbi och ta en nummerlapp.

Det finns några fler besök också, som de helt privata, men dessa är de vanligaste.
De kunder som kommer privat får oftast finare och bättre hörapparater, men man får ju vad man betalar för.
Snart dags att hoppa i sängs, tidig morgon imorgon...Halloween-helg

Vi har bara tagit det lugnt hela helgen och det har varit så skönt och välbehövligt.
Vi handlade hem en del godis för vi tänkte att barnen i området skulle komma med "bus eller godis". Men ingen kom på hela helgen. Kan bero på att vår pumpa inte såg så välkomnande ut... ;) Så nu har vi godis i massor här hemma. Inte bra... men gott såklart


RSS 2.0