Planerar min resväska

Jag är väääldigt tidigt ute, jag vet, men det är så roligt att planera så jag satte mig igår och la upp en plan för vilka kläder, väskor och skor som ska med på resan i sommar. Det är faktiskt bara 2½ månad till vi ska åka, det känns helt galet. Det betyder ju också att jag är legitimerad om lika länge!

Hur som helst så planerade jag först för att fem klänningar skulle med, men när jag började skriva upp vilka jag ville ha med kom jag upp i både sju och åtta stycken! Jag får nog byta om ett par gånger om dagen, men jag känner mig själv så det är inga som helst problem.

Till bröllopet är nu både klänning och skor införskaffade
Visst är de fina?




Uterum är bäst

Det bästa med ett uterum är att det blir sommar så fort. Eller åtminstone vår. Idag har termometern stigit förbi 25 grader och när solen gassar in på soffan känner man för att blanda en Piña Colada illa kvickt!
Istället har jag druckit lite mjölk och skrivit på kandidatuppsatsen, inte så tokigt det heller faktiskt.

Katja tycker också det är bra med uterum ♥




Vårkänslor

Jag har en fin blomhörna här hemma. Eftersom mina sådda frön inte är så stora än så har jag fått köpa ståtliga blommor att njuta av under tiden. Tulpaner och pelargoner är vårigt!




Nya lampor?

Jesper och jag såg snygga lampor på ILVA igår.
Lite sugna är vi allt.
Visst är de snygga?





Påskvecka

Jag har en undervisningsfri vecka som kommer. Men det innebär inte att jag kan vara ledig inte... Vi har fullt upp med kandidatuppsatsen och jag känner mig så smått stressad. Vi har stött på problem med några av våra artiklar och behöver i stort sett börja om. Det tar musten ur mig och jag känner mig enormt omotiverad just nu. Men det är väl bara att bryta ihop och komma igen.

Åter till litteratursökningen...


det regnar..

...och på vissa håll ska det visst åska också!
Det är ganska mysigt, med solen är faktiskt mysigare...




Fint väder

Idag är det ljuvligt väder ute! Jag ska strax bege mig till affären för att inhandla några ingredienser till tryfflarna samt lite blomjord. Mina paprikaplantor vill nog bli omskolade nu.

Fåglarna har börjat bada i vår fontän igen! Nu är det verkligen vår ♥


Tupperware

Imorgon blir det tupperwareparty hos mig! Massa burkar i härliga färger, jag vet redan vad jag ska beställa.
Imorgon är jag ledig hela dagen vilket passar jättebra för då kan jag baka en god kaka till kaffet. Man måste ha fika på såna här partyn, utan näring blir det nog färre inköp.

Jag ska baka mjuk kokoskaka och nötchoklad. Kanske blir det några tryfflar med. Lägger in bakbilder imorgon.


Ugglor i mossen?


Den bruna ugglan har vi hemma! Det är en ljushållare som vi köpt via Partylite. Den är helt gudomligt söt. Den gröna ugglan är en pennhållare som jag haft sen jag var liten. Min mormor samlade på ugglor i alla möjliga former, den kanske kommer från henne...

Ugglor har synts mycket i modet den senaste tiden, speciellt på barnkläder...

När jag växte upp hade vi denna tavlan hängande i hallen



En kudde hade varit perfekt i soffan! Är du sugen på en ugglekudde kan du gå in på denna sidan och beställa från en tjej som heter Linda. Eler använd som inspiration för att göra en egen variant av kudden.



Klok som en uggla, det ska man va!



Ugglor - en trend

Ugglor har blivit en riktig trend.
Barnkläder, inredning, prydnader...
Imorgon tänkte jag lägga ut en del inspiration från ugglorna.




Ny plantering

Idag har jag gett mig in i avokado-leken! Vi åt avokado till mellanmål och när kärnorna låg här på diskbänken tänkte jag att det är värt ett försök med en plantering. Så nu står de i ett vattenbad, så fort de börjat slår rot och visar grodd i toppen så ska de ner i blomjord.






Barnpassning

Igår passade Jesper och jag Teo. Vi blev förvarnade om att han kunde behöva sova middag och mycket riktigt så började han klia sig i ögonen efter mellanmålet. Regnet öste ner utanför och det fanns inget regnskydd till vagnen som de hade lämnat... Efter 20 minuters gråt inomhus så sa jag att vi får packa ner honom i vagnen ändå, så det blev en nödlösning med regnjacka över vagnen. 10 minuters promenad senare så sov han gott! Det var faktiskt riktigt mysigt att vara ute i regnet, jag har ju mina fina röda stövlar.

Teo fick sova vidare i uterummet


klicka




Strax till Malmö

Nästan hela klassen ska in och äta gott, bowla och njuta av drinkar! Jag har laddat kameran och hoppas på en rolig kväll. Tåget går om drygt en timme, förhoppningsvis hinner Jesper hem i god tid så han kan skjutsa mig till stationen. Det var längesen jag bowlade, undrar hur det kommer gå! Blir nog ingen 200-serie för min del ;)


Hotell i New York bokat

Nu är hotellet i NY bokat, det enda som är kvar är den sista inbetalningen till hotellet på dominikanska. Vi fick dessutom ett mail från resebyrån i NY där de meddelade att hotellet hade sänkta priser. 500 dollar billigare, det är inte helt fel!

Vårt hotell i New York: (klicka på respektive bild)






Tvätta, tvätta

Jag har ställt ut mina planteringar i uterummet. De växer inte lika bra längre, jag börjar oroa mig för deras hälsa. Men jag kan heller inte omplantera dem för då är risken att de får för mycket näring och rötterna bränns vid (fråga mig inte hur men så är det tydligen).

En maskin är färdigtvättad och hänger på tork och nästa omgång är fylld. Frågan är om jag ska köra den nu eller sen... måste ha nånstans att torka den. Svåra frågor ;) Nu måste jag röja i vardagsrummet. Jag har artiklar överallt, på mattan, soffbordet och i soffan. Plus lite annat bråte.


Klädberget anfaller

Jo, vi har ett anfallande klädberg här hemma. Inser att vi legat back ganska länge med tvätten, men sen helt plötsligt blir det bara för mycket! Det var lättare i vår förra lägenhet då vi hade både tvätt och tork inne. Nu har vi bara en tvättmaskin och det är så skrymmande med torkställning och den rymmer heller inte så mycket. Man kan inte tvätta så mycket om dagen för då saknas torkplats helt enkelt.
I-landsproblem är vad det är... Jag ska minsann vara glad över vår fina tvättmaskin och att vi har kläder till ett helt kompani!
Ändå har jag aldrig något att ha på mig... konstigt




Uppsatsskrivandet är igång!

Nu har vi kommit igång med problemformulering, frågeställning och syfte. Det är mycket som ska planeras och inte minst kompromissas om när man är två som skriver. Jag har alltid föredragit att vara ensam när det gäller att skriva uppsatser men man måste kunna samarbeta, det är en viktig egenskap att ha. Mitt största problem är jag ofta viker mig först. Men jag har satt mig för att detta kommer gå bra och det tror jag verkligen också. På fredag har vi vår första deadline och då ska utkastet till ovan nämnda rubriker vara inne till handledaren. Det är tur att det bara är utkast, annars hade man fått slita av håret dessa dagarna.
Jag läser artiklar för fullt. Det är faktiskt roligt nu när man har valt ämne själv. Läste till och med i pauserna på hockeymatchen igår (vi såg Malmö slå Almtuna på Malmö Arena).




"Upp"

Vi såg filmen "Upp" igår och den är jättebra! Jag blev förälskad i den lille pojken och den roliga fågeln Kevin. Helt klart en film alla bör ha hemma (som med Madagaskar). En rolig detalj är att huvudrollen bär en hörapparat! Dock ser jag några problem med apparaten... För det första så har han bara en när han borde ha fått två. För det andra är den inte så bra utprovad då den piper lite då och då... Kanske dags att boka tid hos audionomen?





Nu måste ändå våren ha kommit

Idag skiner solen, och den värmer faktiskt. Jag har suttit i uterummet och läst vetenskapliga artiklar inför kandidatuppsatsen.
Vår häck har varit fullkomligt överbelastad med gråsparvar som hoppar upp och ner bland alla grenarna. Jag skojar inte när jag säger att de är närmre 100 stycken!

Jesper tittar på Formel 1, årets första lopp. Bara det betyder att våren har kommit! Så fort loppet är klart ska vi åka och titta och förhoppnigsvis köpa en ny telefon till mig, jag känner att det är verkligen dags för en ny, den gamla håller på att falla sönder.
Krokusarna har också börjat titta upp i våra rabatter, ska ut och dokumentera dessa senare...


Fredag!

Idag är det fredag och vi hade ett förmiddagspass med föreläsning idag vilket innebar att jag var hemma strax efter 13. Jag har väntat på ett brev som skulle komma idag, och det gjorde det med. Det var ett brev med ett lösenord som gör att jag kan göra sökningar på vetenskapliga artiklar till kandidatuppsatsen. Jag har letat och hittat 12 artiklar som verkar lovande. Olivia (min medarbetare) kommer hem från sin skidresa nu under helgen och jag hoppas att hon godkänner de flesta av mina resultat. Får boka in ett möte med henne på måndag tror jag.

Idag är det som sagt fredag, och för vår del innebär det hockeykväll. Vi ska till Malmö arena och förhoppningsvis se Redhawks vinna över Bofors. Imogon kommer min syster och underbare Teo hit på fika och sen på kvällen ska vi till Staffanstorp för att fira Jespers pappa som fyllt år. På söndag tänkte jag mest ta det lugnt om inte det är så att Olivia vill träffas redan då.
Nu ska jag tvätta och försöka städa lite innan Jesper kommer hem.


Dagdrömmar forts.

Som jag tidigare skrev är det bra att dagdrömma. Bland mina kommentarer hittade jag att andra drömmer om exempelvis resor, jobb och att vinna mycket pengar...

Jag fick frågan vad jag drömmer om. Förutom världsfred och utrotning av cancer så har jag lite mer enkla drömmar.
I mina fantasier och drömmar vill jag ha ett hus, ett riktigt fint hus som alltid är välstädat. Jag drömmer om en familj, en sån där mysig familj där alla mår bra och har roligt ihop jämt. Jag drömmer om att få forska inom audiologin och kunna skriva vetenskapliga artiklar som blir erkända och publicerade i fina tidningar. Och så drömmer jag om att kunna gå in i en Dior-butik och kunna peka på allt jag vill ha och få det inslaget medan jag blir bjuden på champagne. Så lyxigt ♥




Det är bra att dagdrömma

Ibland ska man kanske ta sig tid att bara dagdrömma, fantisera och låta tankarna flöda fritt. Det gör att vi ökar vår kreativitet och vår empati. Vi blir mer avspända och tydligen mindre aggressiva.
Heja dagdrömmeriet!

Läs mer om det här

Vad drömmer du om?


Kandidatuppsatsen nästa

Idag började vår nya kurs, Audiologisk rehabilitering III där vi ska skriva en kandidatuppsats. Det ska bli mycket kul och mycket spännande. Det blev en hård start direkt, där vi alla fick med oss en vetenskaplig artikel att läsa tills imorgon. Snart börjar litteratursökandet och sen gäller det att ta tag i skrivandet. Kommer bli skoj att få djupdyka i ett ämne man faktiskt valt själv, som i mitt fall är tinnitus och dess rehabiliteringsmöjligheter. Har man inte skrivit en kandidatuppsats tidigare så måste man skriva med någon annan, som tur är så har Olivia och jag samma intresse och därför kommer vi bli ett riktigt radarpar under våren...




Nu är det på riktigt

Nu har vi bokat flygbiljetter till New York och Dominikanska och tillbaka. Skönt att ha det ordnat, det blev dessutom billigare än vi räknat med, och det är ju inte fel.
Så den 16 juni bär det av för tre dagar i NY innan vi åker vidare till Karibien för en veckas sol, bad och bröllopsyra. Hemresan kommer bli tuff, med två mellanlandningar. Men å andra sidan kan det vara skönt att sträcka på benen mellan varven (intalar jag mig själv iallafall).

Två sköna bilder




Ocars-galan 2010

Jag satt uppe och mös framför tv:n i natt, men tror ni inte jag somnar strax efter 05?! Jag missade alltså prisutdelningen av bästa film, bästa manliga skådespelare och bästa kvinnliga skådespelare! Det var ju inte riktigt min plan.... När jag vaknade stod Martha Stewart och bakade i rutan. Snopet!

Men mina favoriter vann iallafall utan mitt vakna stöd, så jag är nöjd trots allt.



Sandra Bullock för "The Blind Side"
Christoph Waltz (bästa manliga biroll) för "Inglorius Basterds"

Den stora vinnaren blev inte Avatar, utan "The Hurt Locker" som även fick pris som bästa film. Det innebar att det även blev den första kvinnan som mottog pris som "Best Director"

Snyggaste klänningarna då?
Jo enligt mig så var det dessa tre tjejerna som var snyggast!

  

Carey Mulligan, Sara Jessica Parker och Maggie Gyllenhaal.
Helt olika klänningar, men otroligt vackra! (enligt mig)


Helgen

Helgen har varit bra. Igår (lördag) var det mässa och karneveljsfest! Idag har det vrit en lugn söndag. Jesper kom hem vid lunchtid och vi har bara slappat och sett på film hela dagen.

Inatt är det Oscarsgalan! Jag tänkte se hur länge jag orkar vara uppe, jag är ledig imorgon så det passar utmärkt med en tv-natt.


Nu är tentan skriven

Jag är helt slut! Helt färdig, supertrött. Jag brukar känna mig ganska mör efter en tentaskrivning men detta är något i hästväg. Jag orkar knappt sitta upp framför datorn och skriva. Det blir en tidig kväll med andra ord.
Tentan var svår, men jag tycker att jag gjort ett bra jobb och känner mig nöjd med min insats. Jag hoppas att examinatorn också är lika nöjd. Jag firade att tentan var skriven med att köpa en ny klocka, den är så fin så fin!



Jesper åkte hemifrån för en knapp timme sedan och befinner sig nu ute i skogen på scoutläger. Jag är med andra ord själv hela helgen. Men jag har ju Katja såklart!
Imorgon får kisen vara själv nästan hela dagen för jag ska vara i Lund från tidig morgon till sen natt. Först är det Öppet hus för Lunds Universitet och jag ska vara studentambassadör minsann, sen klockan 14 är det förfest till karneveljen som är senare på kvällen. Jag hoppas på en trevlig dag men just nu är jag så trött så jag undrar om jag hinner bli pigg till imorgon... Jag får kickstarta dagen med en coca-cola kanske?


Imorgon gäller det!

Just nu är jag ensam hemma för Jesper och Per är på bio! Vilket passar utmärkt för nu kan jag förbereda mig inför tentan imorgon. Inte för att jag gör särskilt mycket. Jag tror inte att jag ska plugga särskilt mycket. Ska läsa igenom mina anteckningar om impedans och exempeltentan sen får det vara bra. Ska nog göra det i badet!

På lördag kommer det att bli en rolig dag! Det är först studentmässa i AF-borgen där jag ska representera min utbildning, titta inom vetja! Sen är det KARNEVELJ! Klocka 14 börjar förfesten och sen är det i full gång! Ingen har väl missat att det i år är LUNDAKARNEVAL? Isåfall är ni nu uppdaterade om det.


Plugg

Idag har jag pluggat, pluggat, ätit lite, pluggat och, just det, pluggat. Fy vad trött jag är på ämnet akustik nu. På fredag ska tentan skrivas och det ska bli så skönt att ha den gjord. Jag har varit så ostrukturerad denna pluggomgången. Jag har flera olika böcker att läsa i och tre vetenskapliga artiklar. Har anteckningar på olika ställen, i block och på dator.

Som vanligt i tentatider så ser hemmet ut som ett bombnedslag... Så tråkigt, men jag orkar inte fokusera på nåt annat och Jesper är ofta jättetrött när han kommer hem från jobb. Så det blir soffan och sen mat och sen soffan igen till det är dags att byta till sängen. Men ikväll är det Greys Anatomy! Det får inte missas (enligt Jesper är det helt okej att missa det...)!

Nu blir det lite mat, chevrékyckling i ugn


Bra dag!

Intervjun kändes bra idag. Vi är ungefär 10 personer som vill ha tre sommarjobb, så någon kommer att bli ledsen. Det är bara till att hoppas att det inte är jag. Efter intervjun gick jag hem till Louise för att tentaplugga. Det kändes riktigt bra så nu är jag seriöst peppad. Har suttit ute en halvtimme i eftermiddag och smakat på solen... jag har använt mina solglasögon! Det är nice!

Nu ikväll har jag inte gjort många knop. Gick över till Kim och gosade med lille Casper som snart fyller 7 veckor. Jesper fick ett bud med DHL som Kim fick ta emot under dagen, så den fick jag äran att hämta...

Säsongspremiären av Desperate Housewives var idag! Den fick man inte missa, passade på att dricka ett glas rosévin till. Inte dumt! Efter det ställde jag mig för att steka lite kokospannkakor. mmmMums, de blir bra till frukosten imorgon.

Recept:
1 dl kokosflingor (mixade)
1 dl vispgrädde
2 ägg
lite salt

Lite plugg till ikväll, sen får det vara nog för idag



Arbetsintervju imorgon

Imorgon är det dags att göra sig representabel igen. Jag ska på intervju angående ett sommarjobb som audionom. Jag vill verkligen ha det men vi är många som konkurrerar.

Jag tycker det känns svårt med jobb just nu. Det stressar mig enormt mycket att inte ha ett jobb. Många av mina kursare har redan extrajobb fast inom andra yrken. Att vara arbetslös en sommar till är uteslutet, jag måste göra något! Önska mig lycka till imorgon...


RSS 2.0