Första advent

Idag har vi julmyst i uterummet. Jag har julpysslat lite. Den fina ljuskronan har jag klätt med enris, vita fåglar och silverhjärtan. Ljustakarna är uppe i köket och snart blir det några fler julstjärnor. Men vi väntar till ikväll och tänder det första ljuset i adventstaken.

Trevlig första advent ♥


tips

Vill tipsa om en bra hemsida med mycket inspiration:
www.styleroom.se

Jag är med och har mitt egna krypin där! Kika gärna, snart dags att lägga upp nåt nytt kanske...
Min sida


Se det snöar

Idag snöar det minsann! Imorse när vi öppnade persiennerna till sovrummet så fik vi en smärre chock minst sagt. Det är riktigt stora flingor som trillar ner och det är även ett litet snötäcke på takåsarna, marken och buskarna.
Idag är det dessutom fem veckor till julafton! Det kliar lite i mina julpyntar-fingrar.


Katja

Katja är verkligen en lite tant nuförtiden, med all sina krämpor. Hon har börjat se väldigt dåligt och det gick fort utför med synen. Så igår var vi hos Kattens veterinär här i Kävlinge för att få kollat ögonen på henne. Veterinärens första misstanke var att hon hade högt blodtryck och att det trycker på hennes hornhinnor så att de lossnar... Det låter hemskt jag vet.
Och mycket riktigt så var hennes blodtryck jättehögt. Så nu går Katja på blodtryckssänkande medicin och vi ska tillbaka på återkoll redan på måndag. Förhoppningsvis kommer hennes hornhinnor att klistra fast sig igen så hon återfår sin syn. Det hade underlättat mycket för henne. Tänk så handikappande att vara både halvdöv och nästintill blind! Men det stoppar inte henne från att fortsätta hoppa upp i soffan/sängen och gå runt i huset som om ingenting hade hänt. Det jobbiga är när något står i vägen, som ett par skor mitt på hallgolvet. Då går hon rakt på det.


Fars dag och resten av helgen

Vi har verkligen haft en roligt helg!
I fredags hade Jesper och jag en "date night". Vi åt på restaurang Jensens Böfhus, och sen gick vi på bio och såg "unstoppable" med Denzel Washington. En film jag kan rekommendera!

Igår, lördag, var vi på en shoppingrunda. Det blev Nova. Med oss hade vi svärföräldrarna. Jesper hittade det mesta. Det blev skor på Håkanssons, jacka på Malmströms, tröja och byxor på Lexington och sen hittade vi en korg till katten inne på Granit.  Senare på eftermiddagen lev det lite fika hemma hos oss och Jesper och svärfar Tommy skulle titta på en läcka i uterummet. Kvällen spenderades ensamma framför tv:n. Vi körde på ett tema, America football. Vi såg "Any given sunday" och sen "Remember the Titans".

Idag har det minsann varit alla fäders dag. Så idag har vi träffat Jespers släktsida. Vi var på O´learys på Entré där det åts och bowlades med svärföräldrar, svåger, svägerska och deras småtroll. En härlig söndag...


Självstudier

Idag har jag självstudier hemma... Så jag passar på att tvätta och diska lite samtidigt.
Annars har jag inte så mycket nytt att tillägga. Så brukar det bli för mig när det är höst.

Fast på fredag är det bara sex veckor till julafton! Snart dags att sätta upp ljusstakar och adventsstjärnor. Så mysigt.rekommendation

Igår var jesper och jag på Entré, Jesper behövde nya skor och byxor. Men när vi väl var där så blev det inga skor, och inte heller några byxor. Det fanns två par snygga skor, men de ena paret var alldeles för dyra och det andra skorna fanns inte i hans storlek. Det fanns inga snygga byxor på hela Entré... Det får bli Nova en annan dag istället. Jag är ganska besviken på Entré faktiskt... Fast han hittade två t-shirts och några strumpor på MQ, alltid något.
Jag fick en klänning och ett par skor av Jesper under shoppingrundan! Det är alltid lättare att hitta saker till mig av någon anledning.

På vägen hem stannade vi til på Hemmakväll för att lämna tillbaka tre filmer vi såg förra helgen, och samtidigt passa på att hyra tre nya.
Förra veckans filmer var:
  • Echelon (rekommenderas INTE)
  • The Men Who Stare At Goats (rekommenderas!)
  • The Gamer (rekommenderas!)

Gårdagens filmer var:
  • Secrets of State (rekommenderas INTE)
  • The Box (rekommenderas!)
  • Vantage Point (rekommenderas starkt!)
Av dessa sex filmer är Vantage Point den absolut bästa! Den är ganska kort, men otroligt intensiv och fängslande.
Se den
NU!

Nu är det fredag på riktigt!

Vi ska hem till svärföräldrarna på middag ikväll. Det är aldrig fel att bli bjuden på mat!
Jag slutade jobbet redan kl. 13 så jag har hunnit med att handla lite på ICA och sen komma hem, dricka lättglögg, äta några pepparkakor och lägga pussel.

ICA har just nu rabatt på tvättmedel och sköljmedel. Det ni!

Nu är det freeeeedag :)


Snart fredag

Ljuva fredag! Veckans bästa dag. Det är något magiskt med att vakna en fredagsmorgon, nästan magiskt att gå och lägga sig en torsdagskväll. Det är som när man ska ut och resa, planering och förberedelser är halva nöjet. Man ser framemot helgen och även om man ska jobba/plugga/till tandläkare på en fredag så kvittar det. Känslan finns där ändå. *FREDAG*Ingen rast, ingen ro

Jag har inte tid för något känns det som, inte sitta vid datorn iallafall. Den stackaren har inte blivit öppnad sen i lördags. Men idag har jag en hemma-dag och ska försöka komma ikapp, även mentalt. Det är ju november nu helt plötsligt och jag hinner inte med känner jag.
Torsdag och fredag ska jag jobba och sen är det helg. Nästa vecka är det skola, skola, ledig, jobba, skola. Onsdagar är ganska sköna att ha fria, speciellt när man blandar jobb och skola. Det ska bli skönt att få både csn och lön i slutet av månaden. Efter 3½ år utan annan inkomst kommer det kännas som deluxe!

Jag kan inte fatta att jag pluggat så länge... Ibland känns det som jag slösat bort dessa åren, och ibland känns det som att jag investerat i min framtid. Jag hittar inte balansen riktigt. Det går inte att komma ifrån att det är mitt "fel" att vi bor i radhuset fortfarande och inte i ett hus. Just nu känns det som om vi är fast här. Men jag kommer att bli klar! Jag kommer att dra in pengar! Vi kommer att kunna flytta till ett drömhus så småningom. Det tar bara längre tid för vissa... Vad säger ordspråket? "Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge" (?)RSS 2.0