väntan

Jag vet inte vad som händer med min kropp.
Det är dag 19 idag och jag har känningar i vänster äggstock (samma som förra månaden). Men det känns alldeles för sent och jag köpte fler ägglossningstester igår och det visar ingen antydan till ägglossning så denna smärtan är en gåta. För några dagar sen hade jag visserligen någon diffus känsla kring höger äggstock.

Jag misstänker att jag har en utebliven ägglossning denna månaden. Det vore väl typiskt när man så gärna vill..
Jag ska nu försöka släppa tankarna kring detta. Jag ska försöka tänka att chansen är minimal denna månaden och se om jag kan slappna av lättare.

Dag 19. ÄL+?. Bim-10.

Vi har myst på dag 13, 15 och 18. Spermierna överlever tre dagar i "äggvitan". Nu är dock äggvitan slut och därmed borde även mitt fertila fönster vara över för denna månaden. Det blev inte tillfälle till mer, men det ska i praktiken räcka med ett ju ;)


tester

Idag använde jag det sista testet. Klart mycket starkare än tidigare så jag hoppas det innebär att jag har ägglossning iallafall. Har fortfarande äggvita och faktiskt lite värk på vänster sida.

Jag funderar på att ändå köra på med progesterall-krämen jag köpte. Mycket eftersom jag verkar ha ägglossning lite senare så då kan jag skjuta på eventuell blödning ett par dagar för att öka chansen. Men jag velar mycket i detta...
För om det inte tar sig denna månaden eller nästa så betyder det att jag skjutit menscykeln ett par dagar och då missar vi chansen i mars när jag är i England.
Sen ska vi inte försöka i april av deiverse anledningar. Det innebär isåfall två missade försök. Svårt val...


blod

Jag skulle sådär fint och tjusigt känna efter om jag hade mer trådiga flytningar innan idag. Jag vet inte om jag råkade rispa livmodertappen men med ut följde inte bara äggvita utan lite blod.
Tydligen betyder äggvita med blodstrimmor att man är högfertil!
Synd då bara att jag legat hela kvällen med huvudvärk och en del ångest..

Inget utslag på stickan förresten, dock var det marginellt starkare än igår.


Huvudvärk

Har inte fått positivt utslag än... Men idag har jag ont i huvudet och jag har läst att visa kan få det när man är på väg att ägglossa så det ska bli spännande att se vad dagens test säger om en liten stund.

Dag 16 idag.


hmm

Jag fick den berömda "ägglossningsäggvitan" igår!
Och mys såklart.

Men inget positivt på stickan... Har inte testat dagens test än.
Dag 14 idag, och jag har tidigare fått positivt på dag 16, men det hade varit så mycket bättre om det blev positivt tidigare.


molvärk

Det blev såklart inget mys igår.
Vi sparar det till ikväll!

Kanske lika bra det, dag 13 idag.
Jag känner dessutom av en molande värk i magen. Jag ska gå tillbaka i bloggen och se hur jag hade det förra månaden. Vill minnas att jag kände av nåt dagarna innan då med.

Ska snart ta dagens äl-sticka. Hoppas den är starkare!
Heja heja


snaaart

Dag 12. ÄL-4. Bim-16.

Har börjat äl-testa, men ännu inga tydliga svar. Det syns två streck men de är inte alls lika starka. Men jag väntar mig inte positivt svar på dem förrän på torsdag.

Men det blir nog lite mys idag ändå. Utifall att..


snigelfart

Dag 9 idag. ÄL-7. Bim-19.

Idag går tiden långsamt. Jag blöder dock inte mer så nu är det så skönt.
Jag fortsätter att äta mina b-vitaminer i hopp om att de har någon positiv betydelse. Annars gör jag inte mycket, försöker tänka på annat istället.
På måndag ska jag börja testa med mina äl-stickor.
Jesper och jag har inte pratat så mycket om våra tankar kring det hela sen mensen kom... Vi har väl båda två börjat tänka lite förbjudna tankar... Kanske vi inte kommer få det så lätt?
Men man har ju "bara" 30% chans att bli gravid även om man prickar ägglossning. Så oddsen är inte till ens fördel tyvärr. Jesper kalkylerade dock snabbt ut att då borde vi ju klara nästa försök för då är vi uppe i 90%. Han vägrade lyssna då jag sa att det inte fungerade så, för han bestämde visst ett nytt sätt att tänka just då. Vi hoppas såklart på det!
Historiens alla sannolikhetsböcker bör nog skrivas om isåfall...


så ja

Nu är mensen i stort sett slut, endast lite spottings kvar. Vilken skillnad jämfört med förra månaden! Då blödde jag i nästan två veckor. Idag är jag inne på sjunde dagen totalt sett. Jag undrar om jag kan tacka mina b-vitaminer för detta? Har ju läst att vissa kan få spottings vid brist på b-vitamin.
Jag börjar nu hoppas och längta igen. Vi ska börja mysa på söndag och sen ska jag börja testa med ägglossningsstickor på måndag. Jesper ville att vi skulle börja lite tidigare ifall vi skulle vara fel på det... Better safe than sorry. Men jag tror ändå att jag har min ägglossning på dag 16-17 så det är lugnt.

Har fått hem progesteronkrämen nu. Men jag kommer nog att göra som så att jag avvaktar med den. Ska börja testa med gravsticka fyra dagar innan bim och OM det blir positivt så ska jag börja smörja med krämen då. Det hjälper till att hålla mens/spottings borta och hålla fostret vid liv. Annars kan man börja smörja tidigare men då riskerar man få en förlängd menscykel om man inte är gravid. Och jag vill inte sabba min cykel. Inte när den är så regelbunden.

Dag 5 i cykeln idag. ÄL-11, bim-24.besviken och naiv

Mensen har inte riktigt dragit igång än, men förhoppningsvis kommer den ordentligt ikväll. Vill inte ha en förskjuten mens, nu vill jag bara blicka framåt och se till att vi får en oktoberbebis istället!
Jag tänkte nog inte göra så mycket denna cykeln mer än att fortsätta ta min b-vitaminer och sen efter ägglossning börja med den krämen som jag beställt.
Jag har varit så naiv och trott att vi skulle bli gravida på första eller andra försöket. Nu känns våra planer helt ruckade men jag vill inte sluta försöka nu. Det skulle kännas grymt. Nu längtar jag ju ännu mer.

Jesper verkade också väldigt besviken igår. Han var väldigt tyst men också väldigt gullig, fixade te och la pussel med mig.

Tredje gången gillt?


Ledsen

Jag har suttit och storbölat på toaletten... Fick min mens. Eller åtminstone spottings. Så den drar nog igång imorgon, precis på sin rätta dag.

Jaha. Det var andra försöket det.

Hur ska jag nu kunna ta nya tag?
Hur ska man kunna göra det här varje månad?

En ständig kamp. Först blöda i fem-sju dagar och sen börja titta efter symtom på ägglossning. Kämpa på i ägglossningsperioden under fem-sju dagar och sen den lååånga väntan på bim med ett ständigt analyserande av symtom som lika gärna kan vara pms. Usch.

Den dagen man får ett plus på stickan kommer kampen säkert kännas långt borta och värt all möda. Men just nu är det ganska jobbigt faktiskt.
Hur ska jag kunna berätta detta för Jesper i eftermiddag?
Jag ska åka till systemet och köpa en flaska vin, för det förtjänar jag!
Inte idag heller

Nej.
Dag 28. ÄL+12. Bim-1.
Ingen antydan till två streck på dagens test heller.

Varför funkar det inte när man verkligen vill?

Inga spottings iallafall. Det kan jag nog tacka mina b-vitaminer för! Så tack för det, åtminstone nåt ljust i denna mörka negativa testvärld.

Dagens inbillade symtom:
ömma bröst, finnar på brösten, synliga blodådror, inga spottings och molvärk i magen.


Ett tecken?

Jag delade paprika till matlagningen igår och döm om min förvåning när den ena paprikan hade en liten bebis inuti sig ♥♥
Ny dag

Ny dag ja. Nytt test imorse.
Dag 27. ÄL+11. Bim-2.

Jag vaknade kvart över fem och kunde inte somna om. Halv sju gick jag upp för att ta ett test. Det visade minus idag igen. Jag kände sakta hoppet glida ur händerna på mig... Jag vet att jag fortfarande är två dagar tidig men när man läser på internet verkar många få ett exakt svar nu. Och det är ju inte detta svaret jag ville ha.

Mina bröst ömmar inte lika mycket tycker jag, behöver ingen behå, men ådrorna syns fortfarande.
Mensvärken håller i sig. Igårkväll vid läggdags var det riktigt jobbigt. På morgonen och förmiddagen känns den inte alls lika mycket. Men man är väl utvilad.

Hoppades på att mina testet skulle trillat ner i brevådan imorse men icke. De kommer nog imorgon. Så jag ska försöka att inte kissa på morgonen förrän posten kommit, den brukar komma vid 8.30.
Jag vet inte vad jag vill eller ska tro. Jag vet bara vad jag hoppas på.

Inga spottings iallafall. Om det beror på mina extra b-vitaminer vet jag inte. Skönt att slippa i vilket fall.


Nytt symtom

Jag har glömt ett symtom. Jag har fått synliga ådror på brösten. De ser dessutom större ut.
Har beställt fler tester på nätet. Förhoppningsvis kommer de imorgon med posten, annars kommer de på tisdag. Jag har ett test till hemma, rfsu. Nu när jag börjat testa kan jag lika gärna fortsätta ju.

De molar i magen, ganska ordentligt. Det gör att jag är rädd för att mensen ska rinna till när som helst...


Jahaja

Dag 26, ÄL+10, Bim-3.

Tog ett test imorse. Det visade ett minustecken. Ännu en gång stod jag och vinklade testet, i med- och motljus för att se om jag kunde hitta något som liknade ett plustecken. Så mycket ska man inte behöva leta så jag beslutade mig för att slänga testet och gå och lägga mig igen.

Lite senare kunde jag såklart inte låta bli att ta upp testet igen från soporna och titta. Har mina ögon lurats innan eller kan jag ana ett streck till? Man får inte tolka ett test efter 10 minuter då det kan vara missvisande men om det ligger där i soporna och ropar på mig hur kan jag låta bli att ta upp det?

Suck, suck och åter suck.

Dagens symtom:
Ömma bröst som dessutom är fastare än vanligt.
Svullen längst ner på magen och molande mensvärk.

Suck och suck igen.
ryggen

Igårkväll fick jag ont vid vänster äggstock igen, samt i korsryggen/svanken. Det gjorde ganska ont faktiskt och jag kände att jag skulle få svårt att sova.
Idag är det bättre, men molvärken håller i sig.
När jag gick upp för att kissa tidigare i morse så var mina bröst enormt ömma!
Jag märker att jag kastar mig mellan hopp och förtvivlan i detta hela tiden. Igår när vi var hos vänner så tänkte jag att detta har inte gått vägen, sen imorse när mina bröst ömmade så mycket så steg såklart hoppet igen.
Man blir ju tokig!

Imorgonbitti tänkte jag smygtesta för då är det bim-3 och ÄL+10.
Men samtidigt är jag livrädd för det där minuset...
Suck.

dag 24

Dag 24 idag.
ÄL+8.
Bim-5.
Igår fick jag riktigt ont i mina bröst. Idag är jag så illa tvungen att ha behå på mig för de ömmar och känns megatunga.
Jag vill inte vara skengravid, men jag kommer nog bli det ändå... suck.
Molvärken är bättre på morgon/förmiddag. Framåt eftermiddagen kommer den igen och på kvällen kan den stundtals vara riktigt besvärlig. Jag hoppas såklart på att det betyder nåt bra, men vad vet jag. Jag tänker alldeles för mycket.Dröm igen

I natt drömde jag att jag blödde... Fast bara en liten sak, nämligen äggblåsan. Helt sjukt, det var så otroligt verkligt. Jag kunde blåsa upp äggblåsan och se lite ådror på den. Jag minns att jag satt på toaletten och tittade på blåsan och tänkte "nähä, inte denna gången heller", och grät.
Drömmarna är så verkliga, imorse trodde jag verkligen att det hade hänt.

Jag har fortfarande "mensvärk" och är idag på ÄL+7, eller BIM-6. I min menscykel är jag på dag 23.

Det gör mest ont på kvällarna, men just nu känner jag av det även på eftermiddagen. Igårkväll fick vi åka hem tidigare från våra vänner då jag fick jätteont. Är som sagt så orolig för att det skulle vara en cysta, men nu gör det ont mer i livmodern och inte på sidan. Antagligten därför jag drömde som jag gjorde inatt. Man brukar drömma om det man tänker mycket om.Dröm

I natt drömde jag att mina bröst var fulla av synliga ådror. de var röda ådror formade som ett cykelhjul. Jag vet att jag tänkte i drömmen "jag är gravid".
Min hjärna släpper inte tankarna ens på natten. Imorse var jag tvungen att titta på dem och blev lite besviken. Inga cykelhjulsådror ;)

Igår kände jag av en del hugg och drag i livmoderstrakten. Samma när jag skulle sova. Det gjorde jag kvällen innan det också. Men på morgnarna och fram till eftermiddagen känns inte mycket. Man är väl utvilad. Nu när man är så uppmärksam på kroppen känner man av en massa saker, allt detta händer säkert varje månad men nu är det som en helt ny värld öppnar sig.

Det har nu gått 6 dagar sen ägglossning, och jag har ännu dryga 7 dygn till den förhoppningsvis uteblivna mensdagen. Om 6 dagar tänkte jag testa. Om jag nu kan hålla mig så länge.

Har förresten beställt en kräm på internet som heter progesterall, det är en kräm som innehåller progesteron (gulkroppshormon). Det hormonet hjälper livmoderslemhinnan att byggas upp samt hålla fostret vid liv innan moderkakan tar över näringsförsörjningen.
Jag har tidigare haft ett par gulkroppscystor och jag är orolig för att jag kan ha en brist på detta. Som tur är så verkar det inte vara negativt att prova krämen. Win-win situation!


molar

Det fortsätter mola i magen. Hade ett ägglossningstest till hemma så det tog jag i eftermiddags, det visade bara ett streck. Bra, för det bör betyda att min ägglossning var i förra veckan. Så vad beror molandet på? Innan och under ägglossning kan jag förstå men inte nu, tre-fyra dagar senare...
Funderade på om det är lönt att mysa ikväll, men det borde inte vara det, dels för att ägglossning har varit och dels för att spermier överlever upp till 72 timmar och då är vi fortfarande täckta ytterligare ett dygn på den fronten.

Bara till att vänta och se.

Jesper viskade i mitt öra på nyårsnattens tolvslag: "Bättre lycka detta året" och gav mig en puss ♥


testerna

Så här såg testerna ut. Starkast på kvällen den 30 december. Man ser att det avtagit dagen efter vilket bör innebära högst stegring dagen innan.
Nu är det bara en lång väntan till testdag. 10 dagar dit...
Jodå...

Visst var det stegring jag såg. Tog ett test till kl 19.30 den 30 dec som var ännu starkare.
Nån timme senare fick jag ont vid vänster äggstock som höll i sig drygt 24 timmar. Exakt vad den smärtan innebär vet jag inte. Troligast är att ägget släppt och att det är den lilla blödningen jag känner av i bukhålan. Vi mös den kvällen under tiden jag hade ont, men sen har nyårsafton och våra gäster hindrat oss från mer mys. Tog ett test till på nyårsafton som var betydligt svagare, så visst var det stegring. Vi mös även dagen innan det positiva reultatet och dagen innan det. Ska försöka få till det ikväll igen, man vet ju aldrig exakt när ägget släppt. Hoppas vi prickat in rätt dagar...


RSS 2.0