Att prova

Fryst apelsintårta med krossade pepparkakor!

ca 12 portioner

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4-5 pepparkakor
  1. Ta fram tre bunkar. Vispa äggvitor med en elvisp hårt i den ena. Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker rivet skal och saft från apelsinen samt crème fraiche i den andra. Vispa vispgrädde relativt hårt i den tredje.
  2. Blanda ner grädden i äggulesmeten och vänd till sist ner äggvitorna.
  3. Häll över smeten i en springform (ca 24 cm i diameter) och riv över pepparkakorna. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
  4. Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera gärna med skivade apelsiner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0