Regn på Valborg - vad annars?

Klart det ska regna idag!
Det ska det väl göra på Valborg?

Idag känner jag mig förkyld.
Känner mig febrig, nyser och snörvlar.
Ont i halsen har jag också. Rolig fredag.
Att dessutom betala räkningar gör inte dagen roligare.
Men det blir bättre, vi ska grilla ikväll och det är alltid trevligt.
Nya rutiner?

Rutiner är bra. Man mår allra bäst av att ha ordning och reda, rutiner och scheman att följa. Mat på bestämda tider är nog mest underskattat av allt. Jag har de senaste kvällarna lagt mig tidigare. Jag kanske inte somnar tidigare men jag slappnar av och går ner i varv iallafall. Imorgonbitti ska vi ut och gå före frukost, en liten runda. Tror den tar 20 minuter. Ska klocka den. Hoppas vi inte är för trötta...


Mosters ettåring

Idag blir Teo 1 år! Grattis till dig, imorgon kommer moster med paket...
För 24 år sedan

Idag är det 24 år sedan kärnkraftsolyckan i Tjernobyl inträffade.

Den närliggande staden Pripyat är fortfarande en spökstad... Folk evakuerades dagen efter olyckan och det sades att de kunde återvända efter 3 dagar bara för att invånarna skulle packa lättare.Dagens allmänbildning...


Katja

Idag har Katja varit ute. Hon har solat på både framsidan och baksidan av huset, hon har druckit ur fontänen och spanat på fåglar. Det är VÅR!
Söndag

Idag har det vari en mysig dag. Jesper har jobbat på båtarna och jag har varit på klädesparty hos Linda. Sen åkte jag ner till hamnen för att hämta Jesper och det var otroligt skönt nere vid vattnet. Solen har värmt idag. Nere på bryggan ligger en svan och ruvar på 7 ägg! Hon väser om man kommer för nära, men jag lyckades ta en bild på henne.Nu ikväll har Jesper varit och spelat innebandy och strax ska vi äta tacos och titta på
Da Vinci-koden. Mys!

7 veckor och 3 dagar till avresa förresten...


Undvik solsting i sommar

Solsting och värmeslag vill man inte ha.
Jag är känslig och påverkas lätt av de båda (som i viss mån är samma sak).

Drabbas mer eller mindre av det varje sommar i olika grad. Ett par gånger har jag mått riktigt uselt och haft frossa, feber och yrsel. I år tänkte jag förbereda mig och har därför tagit reda på vad det är som händer i kroppen vid värmeslag!

Det är så att i hjärnan finns ett temperaturcentrum som gör att vi konstant ligger på 37 grader när vi mår bra. Vid hög yttre värmekälla (som gassande sol, bastubad etc) sätter vi igång att svettas för att kyla ner kroppen. Men blir värmen för mycket kan svettproduktionen störas, vi kan ha svettats så länge att ingen vätska finns kvar att svettas ut eller det blir så varmt att hjärnan inte hinner reglera temperaturen tillräckligt snabbt. Då stiger temperaturen i kroppen och vi får hög feber. Tillståndet blir snabbt livshotande om man inte kan komma undan värmen.

För att undvika värmeslag och solsting finns följande råd att följa:

 • använd solhatt/sjal eller annat som skyddar huvudet
 • solglasögon skyddar ögonen
 • vid normal utevistelse i solen drick 3-4 dl vatten i timmen
 • vid ansträngning utomhus i solen drick 1,5 liter vatten i timmen
 • bada ofta om du är på semester, detta kyler ner kroppen
 • använd tunna, ljusa och lätta bomullskläder som andas
 • Var inomhus eller i skugga under de allra varmaste tidpunkterna på dagen


Om man ändå drabbas finns det vissa saker att göra:
Gå inomhus, ta av alla kläder och lägg på ett tunt blött lakan över kroppen. Kyl pannan med en handduk. Drick mycket vätska, gärna saltberikat. Sätt igång en fläkt om sådan finns. Stiger temperaturen över 39 grader måste läkare uppsökas!

Jag ska ta till alla dessa råd och använda mig av dem i sommar. Hoppas du gör det med♥


Rekommenderar choklad!

Synda måste man får göra ibland!
Min last är framförallt choklad men även saltlakrits.
Dessa choklad rekommenderas varmt!
Den vita Coconut är god till ett vitt dessertvin, typ MuscatDen mörka chokladen med fikon och karamell passar bra med ett glas portvin,
kanske Red Port eller Kopke.Bra tips inför helgen kanske?Ser fram emot sommaren

Nu ser jag mer fram emot resan än innan. Det närmar sig och börjar bli mer verkligt, det är nog därför. På måndag ska vi vaccineras inför trippen och sen är nog de flesta förberedelserna klara. Allt är betalt, vilket också är skönt.
Min packlista börjar också bli komplett. Härligt!

Avresa om 55 dagar!
Sjukt niceJag tänkte börja varje dag med en sån här ♥
dagens datum

År 1918, detta datum (21 april) blev Manfred von Richthofen, mer känd som Röde Baronen nedskjuten av brittiska trupper.

Tydligen så fantiserade Snobben om att kriga emot honom.Lite onödigt vetande är väl inte fel en onsdagkväll...Vårblommor i Lund

Massor av skillor framför universitetsbiblioteket i Lund.

Tänkte lägga in lite vårbilder (det har snöat här idag!) för att få lite mer vårkänsla.

 

 


Lagar mat

Idag blir det pizza!
Det är en specialare, eftersom vi gör den själv. Vi vill ha så lite kolhydrater som möjligt och därför blir det en annorlunda botten.

4 ägg
120 gr cream cheese
1,8 dl vispgrädde
0,5 dl parmesanost
5 dl riven gratängost

Detta blandas och läggs i en ugnsform på bakplåtspapper. 175 grader i ca 30 minuter. Efter det brer man på tomatsås och sen den fyllning man vill ha. Efter ytterligare 10 minuter i ugnen (på 200 grader) är pizzan klar!
Det är jättegott, idag ska vi ha skinka, svamp och stark korv. Men nån bång har vi gjort mozzarella, tomat och pesto-variant. Det är också väldigt gott.

Anledningen till att vi äter så sent är för att Jesper spelar innebandy på söndagar. Men det är ganska mysigt, att dra ut på helgen med en sen middag
flicka nr 8

en personlig favorit
fortsätter teckna

Jag tycker det är så roligt att teckna och nu har jag kommit upp i sju stycken olika.

Vilken är din favorit?


klicka på bilden


En teckning till

När jag ändå var igång så gjorde en teckning till,
denna gång en blondin.

Jag känner att jag har mycket att öva på, och det bästa är att rita, rita och åter rita.
Till sist närmar man sig perfektion
teckningar

Jag älskar modet från 50- och 60-talet. Affärerna verkar ha anammat den stilen också för både KappAhl, Lindex och H&M har influenser härifrån.

Jag har suttit och ritat idag och detta har skapats
vår fina hall

Vår hall fick en ansiktslyftning häromveckan. Vi satte in en byrå från Ikea, och det var verkligen ett lyckat drag! Förvaring kan man inte få för mycket utav. Än sålänge är faktiskt tre av lådorna tomma. Överst finns ett smyckesfack, man lyfter toppen med gångjärn. perfekt för mina glasögon och örhängen. Man behöver bara lyfta ner ljuslyktan innan man öppnar, den är lite i farozonen, lätt att glömma om man har bråttom...
Hemmadag

Idag ska det produceras resultat!
Jag pratar om kandidatuppsatsen... Bakgrund och metod är genomgångna och nu är det alltså resultatdelen som ska göras. Efter det är det diskussion, slutsats och sammanfattning som ska göras. Min kollega och jag hoppas vara färdiga med slutresultatet den 10 maj. Vi har deadline en vecka senare men det är bra att ha ett tidigt mål så slipper man stress.

Nu blir det en kopp te och sen ska jag flytta ut papper, dator och mig själv till uterummet för att fortsätta författandet.


Sover gott

Sen jag tog beslutet att fortsätta plugga så har jag sovit riktigt gott om nätterna. Det är skönt!

Idag lyser vårsolen och det är nästan varmt ute. Häromveckan fick jag se ett par killar i shorts inne i Lund, kanske får se ännu fler idag! Jag ska strax in till skolan, vi har "arbetsmarknadsdag" idag. Det innebär att vi ska få inspiration från olika personer och företag om vad vi kan göra i framtiden. Vilken tur att jag väljer att läsa vidare. Först ska jag göra lunch, och den kommer nog innehålla bacon, för det är jag sugen på idag.

Bjuder på årets första blommande tulpan
(åtminstone i vår trädgård)Mitt dilemma

Nu är mitt dilemma löst, och jag kan berätta vad det rörde sig om.
I onsdags ringde en auktoriserad audionommottagning och erbjöd mig en fast tjänst med start i juni.

Jag ställdes nu inför en svår fråga. Börja jobba, eller plugga vidare. Att äntligen tjäna lite pengar är inte fel, men då går jag miste om den kompetens som det fjärde året ger. Å andra sidan så innebär ett jobb att vi kan leva lite lyxigare och skulle vi snubbla över ett hus vi vill ha hade det inte längre varit en svår fråga. Jobbet som jag har erbjudits ligger i Helsingborg men de planerar att öppna i Lund och då hade jag kanske kunnat bli förflyttad. Jag hade mycket att tänka på i helgen och i förmiddags skulle jag lämna besked...
Jag tackade nej. Hon blev inte ledsen eller besviken utan vill gärna att jag börjar på en timanställning så fort de öppnar sina nya lokaler i Lund (vilket förhoppningsvis blir redan i sommar). Jag är nöjd med mitt beslut, faktiskt.
Magister i Audiologi kommer det att bli! Det låter bra <--planterat sommarblommor

När jag passerade Mårtenstorget i Lund så kunde jag inte motstå att handla lite blommor. Så fort jag kom hem planterade jag margerit och pelargoner på framsidan.

Nu blir det till att läsa lite artiklar igen
Idag ser jag ut så här!

Nu är det vår ute men fortfarande inte så varmt. Lager på lager gäller i klädväg nu.
Räknade efter och insåg att jackan som jag har på mig är snart 10 år gammal!
Kommer ihåg att den var dyr, så det är tur att den fortfarande håller.

no wonder...

No wonder my happy heart sings, your love has given me wings
Flygrädsla

Efter flygolyckan igår är Polen i sorg, och min flygrädsla späs på ytterligare.
Vår resa närmar sig med stormsteg och jag har ändå känt mig hyfsat lugn. Men jag vet att jag kommer sitta och krama stolshandtagen vid varje start och landning, då det statisktiskt sett är här de flesta olyckor sker. Det blir sex flygningar vi kommer göra, sex starter och sex landningar. Vi ska åka med IcelandAir och Delta. Denna resan kommer jag nog att prata med de duktiga flygvärdinnorna, det ingår i deras jobb att ha extra omsorg om flygrädda resenärer och då vill jag ha det.

Jag älskar att resa, men inte att flyga. Det är en ganska trist kombination eftersom man ofta behöver flyga när man reser. I Europa kan man ta bilsemester eller åka tåg. Men om man vill längre sträckor är flyget ett väldigt bra alternativ (om man inte är flygrädd). Nu flyger jag ändå, men jag kan inte säga att det är smärtfritt precis.

Har läst på lite om flygning och kunskap är verkligen makt, dessa fakta ger mig mer trygghet:
 • Vingarna är byggda så att de skall vara böjbara och flexibla. De kan röra sig fyra meter upp och fyra meter ned utan problem.
 • Man kan genomföra alla faser i en flygning med bara en motor.
 • Dessutom kan ett flygplan glidflyga flera mil utan motorhjälp om man är på marchhöjd.
 • Turbulens påverkar inte planets säkerhet, däremot kan passagerare skada sig vid grov turbulens om de inte sitter med säkerhetsbältet på. Piloterna är alltid fastspända, för att inte kastas ur sina säten vid turbulens. Det har inte inträffat några flygkrascher på grund av turbulens.
 • Före varje flygning kontrolleras flygplanet: Pre flight check.
Jag har fått tips om att jag ska läsa på mig om de flygplanstyper jag ska åka. På så sätt vet jag hur dessa beter sig och är förberedd på hur planet ser ut. Jag kommer ihåg att när vi skulle korsa Atlanten sist så blev jag jätterädd när jag insåg att vårt plan bara hade två motorer. Jag var inte beredd på det och därför blev jag rädd. Nu ska jag vara förberedd på ett annat sätt.
Flyga är egentligen ganska mysigt. Jag brukar sova större delen av tiden, eller läsa tidningar som man inte annars hinner läsa.

 


Krängardagen med Lundakarnevalen

Imorgon är det krängardag, vilket innebär att alla Lundakarnevalister ska ut och sälja karnevalstidningen! Runtom i hela Skåne kommer glada karnevalister finnas, jag kommer befinna mig på Burlöv Center tillsammans med resten av Kabarésektionen. Kom dit! Mellan 13 och 16 hittar man oss iklädda förkläden så håll utkik...


Här ute

Här ute sitter jag och njuter av en kopp te.Om ett par timmar ska jag till frisören och sen ska jag in till Lund för infomöte om karnevalen. Det blir nog ingen spännande förändring hos frissan idag, behöver bara toppa till det lite.

Detta är det lyxiga med att vara student. Kunna göra ingenting på en torsdagförmiddag. Ingen är nog gladare än katten, hon blir kliad bakom öronen mycket mer ♥


Dilemma

Har hamnat i ett dilemma.
Dilemman är svåra, speciellt om man behöver välja mellan två bra saker.
Man vill inte välja fel och sedan ångra sitt beslut...

Den gamla hederliga listan med för- och nackdelar får plockas fram.
Hur gör man när man ska välja mellan saker? Gå på magkänsla eller kanske kasta tärning?

Andra ord för dilemma:

klämma, knipa, trångmål, svårighet, svår valsituation, kinkig belägenhet, bryderi, problem, bekymmer

Alla ord stämmer bra in just nu.


Ännu en vaken natt

Jag är nog mycket stressad om dagarna för jag kommer inte till ro på nätterna, och om jag somnar så vaknar jag strax efter med andan i halsen och kan inte somna om.
Nu är första prio mina rutiner och mitt mående!


Sommarjobbet...

Jag fick inte jobbet. Har fått höra det på omvägar vilket gör det hela ännu mer trist.

Var för övrigt på den arbetsplats idag där jag sökte heltidstjänst i februari. Chefen är tydligen allmänt dålig på att svara på mail och de tyckte att jag skulle ringa honom. Men jag anser inte att det ligger på mitt bord att jag ska ringa honom. Jag hör nog av mig ändå, han kan gott bli påmind om vad han lovat.

Idag känner jag mig med andra ord lite bitter. Inget sommarjobb betyder ingen inkomst. Vi ska dessutom ut och resa... Känner en press som inte är av denna världen. Mailade nyss ett företag om en tjänst som inte finns men som de kanske kan tänka sig vilja ha, får se om det funkar att sälja sig på det sättet istället. Ibland ska man väl ha tur.


Annandag Påsk

Ville mest visa mina fantastiska ägg jag målade i fredags till äggletartävlingen vi hade med några kompisar.
19 ägg var med i tävlingen och det ligger fortfarande massor kvar i kylen. Men, ägg är gott!

Det har varit en lång ledighet nu, imorgon blir det allvar igen med skola och uppsats. Lite ledigt är aldrig fel, men man blir lätt bekväm. Behöver läsa artiklar och skriva manus till ett föredrag. Fast inte just nu, just nu tittar jag på tv och myser med Katja i soffan. Snart kommer Jesper hem, han fixar med båtarna, och sen ska vi grilla hos några kompisar...
Blommorna i vår trädgård

Visst är våra krokusar fina?
ny hylla

Vi har en ny hylla i uterummet! Där står nu mina små plantor och frodas, de får fortfarande flytta in över natten, riktigt så varmt har vi inte än. Men på dagen stiger termometern upp till 25 grader.
Paniken, min följeslagare

Inatt har jag haft en sån där besvärlig natt igen. Vaknade strax innan 06 med paniken strömmande genom kroppen. Det är så obehagligt för man vaknar med andan i halsen och adrenalinet löper fullständigt amok så hela jag skakade vid uppvaknandet. Jag väckte Jesper ganska omgående och han gick för att hämta mina lugnande tabletter. En dryg timme senare somnade jag om och sov 45 minuter. Jag gick upp men det resulterade i att paniken återkom och nu ligger jag i soffan. Här tänker jag ligga i ett par timmar nu. Jesper laddade soffbordet med telefoner, godis, vatten, fjärrkontroller till tv:n och lugnande tabletter innan han körde till scouterna för att fixa med båtarna.

Det går allt längre tid mellan de stora panikattackerna nu. Kanske en i månaden. När jag var som sämst hade jag det dagligen i flera månader så detta är rena drömmen, men det är hårt arbete bakom. Mycket självkännedomslärande och tankebeteende som förändrats.
Min räddning blev Lunds Universitets psykologutbildning. Jag antogs som en patient för sistaårselever och fick full uppmärksamhet samt hjälp och råd under nio månader, en gång i veckan. Det var 08/09. De verktyg jag fick där och den kunskap hon gav mig är ovärderlig. Jag rekommenderar verkligen att söka sig dit. Allt som allt betalade jag 3000 kr och det var värt varenda öre!


Glad Påsk

Fick ett mail av vår föreläsare igårkväll där han bverättade att jag klarade tentan i akustik II. Det är helt underbart! Ingen mer salstenta denna terminen! Nu är det kandidatuppsats och ett föredrag kvar innan jag får min legitimation.

Nästa vecka får jag förhoppningsvis veta om jag fått sommarjobb eller inte. Jag hoppas att jag får det! Men som jag skrivit tidigare så är vi en del som slåss om platserna...
På tisdag ska hela klassen på studiebesök hos Hörsel- och dövenheten i Malmö. Jag var ju där på intervju i februari men de har fortfarande inte hört av sig till mig. Jag mailade dem i förra veckan men fortfarande inget svar. De sa till mig att de skulle höra av sig INOM en vecka. Behöver jag säga att jag tycker det är dålig stil? Det var till råga på allt enhetschefen som var med på intervjun och sa detta. Om inte annat kan jag fråga på tisdag när jag ska dit. Mest pinsamt för deras del...

Nu ska jag ta en kopp kaffe till.

Glad Påskfin present

Igår var jag taxi åt Jesper och hans arbetskollegor som skulle ut på afterwork. Jag skjutsade dem redan på morgonen till jobbet och framåt eftermiddagen fick jag ett sms om att det låg ett paket i bakluckan till mig från en av kollegorna. Jag sprang ut till bilen, jättenyfiken som jag är, rev sen upp paketet och fann två martiniflaskor. Tror att Jesper skvallrat om vad jag gillar... Fjäsk och mutor funkar alltid!
Tack Patrik!
RSS 2.0