Sommartid

Ja, det är först nu som det skymmer på riktigt ute, kl 20. Men det känns att man tappade en timmes sömn inatt.
Katten och jag satt ute på gräset en stund i eftermiddags. Det var massor med myror i gräset! Och då menar jag massor!
Annars har det varit en slappesöndag med Formel1 på tvn och slösurfande framför datorn.

Imorgon är det praktik i Kristianstad igen. Upp i ottan, och nu lär det vara mörkt när jag ska upp. Klockan står på 04.40...
Är nästan lika nervös inför morgondagens praktik som jag var förra veckan, men jag vet ju att det går bra när jag väl är där. Våra handledare är toppen.
Det är mycket snack nu om hörapparater och dess kostnader för patienterna. Det kan bli så att patienten får betala för sin hörapparat istället för som det tidigare har varit en liten del. Nu betalar man en avgift på 800 kr men från den 1 augusti kan kostnaden bli 8000- 20 000. Hiskeliga summor med andra ord. Hoppas att förslaget inte går igenom. Snåla politiker...

Uppdatering

Farmor är bättre. Det är mycket märkligt men jag klagar såklart inte! Hon är kvar på sjukhuset men är pigg och äter själv och slipper dropp och slang ner i magen.
Pappa har fått ett bakslag med sitt ben, det har svullnat upp och blivit varfyllt. Kanske har de glömt kvar ett spik efter operationen?
Sen har vi några andra olyckliga saker i vår närhet just nu som tar en del energi.
Men mitt i eländen så brukar det alltid finnas ljusglimtar. Min syster har bara tre veckor kvar innan det kommer en pojke till världen. (Ja, jag ska bli moster!!) Har inte velat säga nåt innan, men nu är det så löjligt nära att han kan ploppa ut närsom.
Sen fick ett kompispar till oss en dotter förra veckan. Så det är mycket kul runtomkring med.

Farmor

Nu har det gått några dagar sen sist. Jag har varit upptagen med en sjuk farmor. Jag är inne på sjukhuset en del för att vaka. Hon är väldigt sjuk nämligen. Så det har blivit så att jag har tagit morgonpasset att sitta hos henne. Så jag är där mellan typ nio och ett innan min föreläsning börjar, sen kommer pappa och avlöser mig. Sen går jag uppp igen efter föräläsningen. Det tar på krafterna att se någon nära så sjuk. I tisdags var det riktigt illa, hon kräktes blodoch det rann blod bakvägen. Då gav läkarna henne några timmar kvar bara men sen har det stabiliserats.
Hon ligger nu med syrgas och en slang ner till magen, det är inegn vacker syn alls, det skär i hjärtat. Hon är inte vaken mycket men jag tror att hon känner av om någon är hos henne, hon ska inte vara ensam tycker jag.
Det är lite jobbiga dagar nu, det känns...

Af

Imorgon ska jag till AF-borgen och representera min utbildning på en studentmässa. Har du vägarna förbi mellan 11 och 16 så hälsa på vetja :-)
Det innebär att jag kommer missa ett par timmar av svärfars födelsedagsfirande men det får gå.
På måndag börjar en ny kurs som vi ska läsa parallellt med den vi läser nu. Vi ska börja med den mest fruktade av alla kurser, signalbehandling. Mycket matte och teknik, inte mina ämnen. Tur att jag har folk omkring mig som kan sånt här, får utnyttja dem så mycket jag kan.

Ser melodifestivalen... hur kan Ugglas gå vidare?? Jisses


Idag

har jag beskurit våra äppelträd, vår björnbuske och våra rosor.
Igår planterade jag tomatplantor, smultron och persilja som nu står i fönsterkarmen och gror. Får väl se om mina fingrar är så gröna som jag hoppas.
Våren ligger i luften, häromdagen kunde jag lukta att den är på väg. Meterologerna tror att det inte kommer bli mer snö denna säsongen, nu är vintern över även om dygnsmedeltemperaturen fortfarande inte är över nollan. Hoppas de har rätt. Under påskveckan ska vi fixa trädgården. Vi ska sätta upp hönsnät runt tomten, för att hålla löv och skräp utanför och hålla katten innanför. Sen ska en del av rabatten grävas upp för där ska bli singel och stenar som sprutar vatten. Fick en sten i 25årspresent, fast utan sten. Den ska jag välja och nu när våren kommer lär utbudet vara som störst, jag är ganska kräsen nämligen... :-)

I Love

http://www.youtube.com/watch?v=PaLCLl9rY68
Fantastisk ny låt av Depeche Mode

RSS 2.0