Fredag

Det är fredag idag och jag ser fram emot att göra INGENTING i helgen.
Jesper och jag ska bara slappa, se på hyrfilmer och ta det lugnt.
Nästa helg åker Jesper till Umeå så vi får passa på att vara hemma denna helgen. Så nästa lördag kommer kära Olivia och Stefanie hem till mig. Det får bli en favorit i repris, med massa spel, film och godis.

Sen helgen efter det får vi börja packa lite för då ska vi snart bege oss till alperna för lite skidåkning.

När vi kommit hem från alperna ska jag bara vara hemma i drygt två veckor innan jag åker till England och när jag sen kommer hem därifrån har det hunnit bli april.

Under dessa veckor fram tills jag är hemma från England ska det verkligen ha blivit vår i luften och magisterarbetet ska vara minst halvklart.
Fullt upp alltså, bäst att göra något mer vettigt än att sitta här framför datorn..Soppor

Soppa är enormt underskattat tycker jag!
Vi gillar soppa, Jesper och jag. När man inte orkar göra egen kan man fuska och köpa färdig. Men vi köper numera aldrig pulversoppor då de innehåller alldeles för mycket socker.

Kelda har utmärkta soppor, med under 7% kolhydrater, vissa ända nere på 5%.I dessa soppor kan man sedan lägga vad man tycker om. Räkor, skinka, riven ost, creme fraiche, broccoli, sockerärter, svamp m.m. 5 dl kostar 19.90.

Idag till lunch åt jag fisk och skaldjurssoppan med en klick creme fraiche i. Gott.
Men min favorit hittills är Thaisoppan. Lägg i lite räkor och creme fraiche i den! Mmm..


mysig hörna

Dessa husen har jag tittat på länge och nu äntligen är de mina.
Jag beställde dem via Ellos för länge sedan men de har varit restade.
Ville ha dem till jul men de är fina året om.
Går att hitta här
Visst är de söta?
Ny termin

Ja, idag började jag termin 8!
Fatta att jag har läst sju terminer, och inte haft en enda omtenta?
Jag är seriöst imponerad av mig själv. Den största "imponeringen" är att jag fortfarande inte är skoltrött. jag tycker verkligen det är roligt att lära mig saker och detta området är otroligt stort och man kan fördjupa sig i det mesta.

Denna terminer är det uppsatsskrivning som gäller. Jag ska även åka till Southampton och läsa en kurs i avancerad barnaudiologi i mars månad.
Den 3:e juni är det examen, en händelserik termin minsann.
Jag vill

Ja, jag erkänner, jag vill mycket. Men just nu vill jag åka till Ystad Saltsjöbad och bara ligga i deras varma pool och slappna av. Så förhoppningsvis ska Jesper och jag göra det nån dag snart! Jag längtar.
Tänk själv, en pool som håller 37 grader, bubbelpool, ångbastu... mmm..
Fredag

Idag är det fredag. Jesper och jag har bara slappat hela förmiddagen och nu på eftermiddagen. Vi lyssnar på jazz och läser lite böcker. Till lunch bakade jag scones, det var verkligen längesen!

Ikväll ska vi till Peter och Linda på middag. Det ska bli trevligt! Det var ett tag sen vi sågs nu..Tre dagar in...

Nu är allt som vanligt igen. Jesper jobbar och jag försöker hitta motivation till att leta artiklar inför magisteruppsatsen. Eller så tar jag tag i det imorgon... Det låter som en bra idé.

Jag vill ha vår! Jag vill plantera blommor, sitta ute och dricka kaffe. Slippa ta på mig tre lager med jackor för att inte frysa ihjäl. Imorse var det minus 15. Jag vet att det är januari men det har varit vinter väldigt länge nu. Länge för att vara Skåne iallafall. Det är väldigt vackert, men så så kallt.
Gott Nytt År!

Vi hade en jättefin nyårsafton med Per och Amelie!
Dagen efter grillade vi hamburgare allihop. Så gott med grillat, ännu godare att kunna äta det i uterummet. Bra start på året!

Innan nyår hade vi ytterligare en fin dag tillsammans med Martin och Tajah! Vi var på Vallåsen och åkte skidor/snowboard hela dagen. Kvällen avslutades med pizza och sen kaffe framför brasan. Så mysigt! Gäller att passa på att umgås när de är i Sverige, det blev tre dagar ihop under denna visiten. Nästa gång får kanske bli i New York!
Tajah och jag med vår snowboardlärareRSS 2.0