Uterumsbilder

Här kommer fotona. Gardinerna tog nästan fem timmar att sy. Pust =)




Söndag

Idag har vi varit produktiva och städat och röjt bland skräpet i vårt uterum. Mycket av skräpet har nu hamnat inomhus men det blir mitt nöje imorgon att ta hand om det. Två sopsäckar så löser det sig nog.
Hursomhelst så är uterummet nu rent och fint. Vi har dammsugat, moppat golvet, oljat möblerna och dammsugat stolsdynorna. Dessutom har vi möblerat om. Jesper kom med ett kanonbra förslag och nu har vi fått mycket större yta där ute. Lägger upp bild imorgon.

Denna läggs in istället, mys

Stranden

Idag fick det bli ett strandbesök... Barsebäck närmare bestämt.
Steffi hängde på, det  var molnigt på förmiddagen men det sprack upp vid lunch och trots blåsigt väder så var det riktigt varmt och soligt. Sen blev det en tur till Nova, så nu är åtminstone en klänning inhandlad till sommarens alla fester! Plus en termos (hittade ingen av de två vi äger imorse...)

Ikväll har Jesper och jag grillat Rostbiff och myst med öl respektive vin, en lugn lördag


Vi badade endast i knähöjd, men vi kände på vattnet åtminstone, det var inte helt varmt


Flädersaft

Idag gick jag upp tidigare än vanligt i ett försök att vända dygnet till mer humana tider. Så klockan åtta studsade jag upp och satte igång vattenkokaren för att ta mig en kopp te till mina frukostmackor. Sen plockade jag på mig en sax och en påse och gick ut för att plocka fläderblommor. Så nu står en stor bytta saft och gosar till sig


Bilden är tagen med vår fina nya kamera :-)

Lund i sommarvärmen

Igår tog jag tåget in till Lund för att luncha och ha trevligt med Livia. Vi åt jättegott på Stortorget och drack mumsigt rosévin. Hon åker hem idag, till norraste delarna av landet, Boden. Vilket betyder att ytterligare en åker från Lund nu på sommaren. Man får mycket mer plats nu när studenterna flyger iväg. Pensionärerna kommer ut med sina rullatorer istället ;-)
Livia och jag avslutade eftermiddagen med en glass från glasskulturen, fläder och passionsfrukt blev dagens smaker.


Vart tar alla udda strumpor vägen?

Häromdagen lade vi ut alla våra udda strumpor på golvet, 40 st! Helt otroligt, vart tar deras kompis vägen? Vi tvättar inne hos oss själva så de rymmer inte när vi är i stora tvättstugan.
Samma sak gäller hårnålar, och läppsyl (stavning?). Har massor av dessa egentligen men de försvinner mystiskt precis när man har tänkt att använda dessa.

Bild på våra strumpor

Midsommarhelg och Star Wars

Nu har vi firat midsommar och ätit massor med mat. Aftonen bjöd på underbart väder med ösregn, åska och hagel, sol och regnbåge. Mycket omväxlande och mysigt när man sitter i ett uterum.

Midsommardagen ägnade Jesper och jag åt att titta på Star Wars. Vi såg ettan och halva tvåan förra helgen så igår såg vi färdigt tvåan, samt trean, fyran och femman. Kanske vi tar sista filmen ikväll. I love Star Wars!!
Men innan dess ska det tittas på Formel1 och vi ska ta en liten promenad.

Trevlig söndag

Sommarlov på riktigt

Fick ett mail idag från min lärare. Jag klarade tentan i signalbehandling!! Så otroligt gött :-)

Idag har syrran, Teo och jag varit och hälsat på morfar och Brita (mormors syster). sen efter det gick jag till svärföräldrarna. Har samlat in lite foton på Jesper när han är liten. Tänkte göra ett album om honom fram till han tar studenten och sen göra ett likadant om mig. Våra föräldrar har ju alla bilder på oss när vi är små. Det vill jag med ha! Sen ska jag fixa ett album om vårt bröllop, det är snart tre år sen och bilderna ligger fortfarande bara på datorn... Skandal!

Nu är det dags för dagens dos av Cold Case på tv

Volvo Ocean Race

I söndags begav vi oss ut i sundet för att spana in Volvo Ocean Race.
De passerade öresundsbron vid 21.30-tiden och vädret var fint och kunde ge fina bilder.
Etappen Marstrand-Sandhamn vanns av den röda Puma, men tydligen är hela tävlingen redan avgjord, Ericsson 4 har säkrat sin vinnarposition.


Fint väder när vi passerade bron på väg mot Dragör.


Måste-bild ;-)


Etappvinnaren


Totala segraren

När bron är som bäst

Måndag

Idag har jag varit och shoppat med Linda och hennes lintottar till barn Bella och Filip. Det blev inte så mycket, men Linda var på god väg att köpa hela centrat, det var så illa att Bella till och med tröttnade på alla klädesaffärer vi svängde in i.
Det jag är mest på jakt efter är klänningar till sommarens alla kalas. Vi ska på tre stycken 30årskalas (varav ett är Jespers) och ett bröllop. Så någon ny klänning hade varit kul att ha.
Eventuellt har vi planerat in en kort resa till Hamburg och där vet jag en affär där jag brukar hitta klänningar till mig, men innan vi åker dit ska vi på två av festerna. Vad ska jag då ha på mig? Jag har ju inget i garderoben! *host* * host*

Nu brummar motorcykeln in på framsidan, nu kommer maken hem

Sol

Nu skiner solen, äntligen lite sommarkänsla.
Häcken blev klippt på insidan igår så nu väntar utsidan.

Igår var svärföräldrarna på besök och det blev grillad rostbiff med nypotatis och Jensens whiskeysås. Till det en sallad med fetaost i. Rödvin till maten, självklart.
Efterrätten bjöd Gerd på. Det var en rabarberkaka, och till det ett fint dessertvin, Muscat, Mont Tauch.
Det artade sig till en riktig lördag minsann.


Det regnar fortfarande

Så mycket regn det kommer, och inatt har det blåst en hel del. Vår häck har fullkomligt kollapsat av det tunga vattnet så jag har fått gå ut och skaka och stötta så gott det går med krattor, hackor och kvastar. Vi trodde att den skulle klara sig från att klippas till i nästa vecka men nu får den klippas trots regn och rusk.

Igår firade vi studenten Elias. Det var en jättekul kväll och jag blev så inspirerad till att fixa inför Jespers 30årskalas. De hade fint tält uppsatt i trädgården och fin dukning, inredning och allmänt mysigt.

Lägger in en bild på stackars häcken...

regn, regn, regn faller ner, ner, ner...

i stora, stora floder..
Är detta sommar? Njae, inte enligt min mening, men så brukar det väl vara i juni månad. Synd om alla som tar studeneten bara. Jag minns min egen student (det lät som om det är jättelänge sen men det är bara 5... 6 ehm 7 år sen) och den dagen var strålande solsken men dock lite blåsig. Vilken dag! Bara människor runt omkring som är glada, så skulle varje dag se ut. Med champagne till frukost såklart.

Ikväll är det säsongsavslutning på Grey´s Anatomy, jag ska till Louise (från klassen) och se avsnittet. Hon kommer störtgråta (det har hon gjort de senaste avsnitten) men jag har klarat mig ;-) Undrar hur det kommer gå för Izzie...


Det är sommar

Sommarlovet har börjat och det känns mycket märkligt. Efterlängtat men samtidigt tråkigt eftersom Jesper jobbar. Men jag har massor att göra. Jag håller på att tvätta undan alla smutsiga kläder och dukar,just nu är tre maskiner igång (har tvättstuga i föreningen). Bara det kommer ta tre dagar tror jag. Sen har jag mycket på utomhus-listan och jag ska sortera papper i sina rätta pärmar, riva tapeter i köket, ja listan är lång.

Jag blev godkänd på diagnostik-tentan!! Jätteskönt, nu väntar jag bara på resultatet från signalbehandlingstentan som förhoppningsvis mailas ut i nästa vecka.

Har ni röstat idag? Vi hade väldigt nära till vår vallokal, bara 100 meter, och det kändes skönt att rösta. Man gör sin plikt liksom. Hade till och med läst på lite innan.
Nu kallar tvättmaskinerna...

Katjas födelsedag igår

Igår fyllde hon 16 minsann, det firades med kokt torsk och skinka. Mums och massa grattis kisemisen


släktkalas på sjukhuset

Idag har jag varit i skolan. Det började med att jag försov mig och vaknade klockan 8. Jesper (som också sov gott) fick köra mig till Lund så jag inte blev alltför sen. Idag skulle jag nämligen träffa min lilla grupp för att börja med en presentation vi ska göra på fredag. Vi ska prata om hörapparatföretaget Siemens och vad de har för positiva och negativa sidor.

Efter ett par timmar med detta träffade jag på svärföräldrarna. Tommy bjöd på lunch i blockets cafeteria och sen gick vi upp för att hälsa på min pappa. Han blev opererad igår, hans ben verkade inte villa behålla spiken och skruvarna så det blev till att plocka bort allt sånt. Han har en mycket trevlig läkare som dessutom tyckte att allt såg bra ut med hans ben nu.

När vi lämnat pappa på sitt rum gick vi en runda på området. jag tänkte nämligen gå och köpa biljett till examensfesten på fredag (även om jag inte känner någon som går ut i år), men när vi kom dit hade de slutat sälja för dagen. Får se om det finns kvar nbågra på torsdag annars får det va.
När vi går ut stöter vi på min morfar! Jaghar försökt ringa honom men inte fått nåt svar så ser man honom här. Han hade varit på ögonkliniken och kollat upp sin starr.

Så det har varit rena släktkalaset på sjukhuset. "Samling vid pumpen" som Tommy sa

RSS 2.0