Pyjamasparty

Igår åkte Jesper til Stockholm över helgen. Så igår var det pyjamasparty här hemma! Stefanie och Olivia följde med efter skolan och vi lagade tacos, spelade monopol, åt godis, drack vin och såg på Star Wars-flm! Vi kom inte i sängs förrän halv tre! Det kallar jag en bra fredag!




Mycket att göra

Nu har jag varit vaken i två timmar men ligger fortfarande kvar i sängen! Klockan närmar sig 10. Men jag har så mycket att göra idag att jag fasar för att gå upp. Jag inbillar mig att jag planerar och strukturerar upp min dag när jag ligger här. Det går ju fint!

Dagens största projekt blir att packa ner alla ljushållare till kvällens ljusparty. Det lär ta ett tag!

Ikväll, efter partyt, blir det raka vägen till Lund. Vi ska fira Per! Mycket idag som sagt...


Två jobbdagar

Två arbetsdagar avklarade denna veckan. Imorgon blir det en välbehövlig dag hemma, då ska jag tvätta, dammsuga, plocka undan och fixa skolgrejer. På kvällen ska jag jobba, fast jag ska jobba med ljusen. Jag ska hem till en tjejkompis och hennes vänner och visa de senaste ljusen från Partylite. Jag har massor här hemma och det ska bli så roligt att få visa allt fint som finns! Jag älskar att tända ljus på kvällen, speciellt nu när det är mörkare och kallare ute...




Helgen

Hela denna helgen har bara susat förbi. Vi har knappt varit hemma något alls, förutom när vi skulle sova. Jag är mer trött nu än innan helgen. Det är ju inte meningen...
Jag ska jobba måndag och tisdag, sen är jag "ledig" på onsdag. Skola torsdag och fredag.
Hemmet har blivit försummat, skolan har blivit försummad och Katja har nog blivit mest försummad. Måste försöka hålla mig vaken några timmar till så jag hinner städa upp lite, umgås med katten och plugga lite.

I fredags var jag på en superkul fest. Det var avslutningsfest för Lundakarnevalens kabarésektion.
Sen i lördags var det vernissage vid lunch, efter det var vi bortbjudna till grannarna. Idag har vi varit på brunch ute i Snogeröd. Gabriel firade sin födelsedag. Det var riktigt skönt att komma ut på landet och lugnet, äta gott och bara vara. Men nu när vi kom hem vid fem så tog vi tag i köket och tvätten direkt. Nu tittar jag på reprisen av Grey´s anatomy, för det hann jag inte se i onsdags.

Nu är det färdigtittat på tv, och färdigsurfat för idag,


Frisörbesöket

Jag var hos frissan i nästan 1½ timme! Hon plattar hela mitt hår innan klippningen. Jag har för mycket hår fr att hon ska kunna se min frisyr ordentligt annars. Det blev rejält mycket tunnare nu, men minimalt klippt på längden. Bara det mest ndvändiga. Så skönt det är att kamma sig nu. Kammen fastnar inte på vägen...


Före och efter


Vilken dag!

Idag är det äntligen dags för ett besök hos frisören! Jag ser nämligen inte klok ut! Mitt hår är ett enda stort råttbo. Slitet och yvigt. Det ska bli så skönt!

Efter det är det raka vägen till skolan för att skriva skoluppgift. Sen lunch och efter det är det ett litet möte om olika ämnen till magisteruppsatsen. Det sistnämnda ska bli riktigt intressant, jag hoppas att jag kommer fram till något bra.

Just nu har jag en lugn morgon, med frukost och kaffe ur en mycket fin kopp från rörstrand. Pia heter den. Den finns med olika färgen på insidan. Mina två är båda limegröna.




Grattis Mamma!

Idag skulle mamma fyllt 58 år.
Vi skulle ha haft kalas, med gräddtårta och chokladbiskvier som hon bakat.

Jag ska åka til graven lite senare idag och lägga en bukett blommor. Tänkte köpa en rosa bukett som de säljer på Ica, 20 kr skänks till bröstcancerfonden. Hade helst sett att det funnits en bukett där en viss del av försäljningen gick till den övergripande cancerfonden, men det verkar inte uppmärksammas på samma sätt.

Om man vill stödja gyncancerföreningen istället kan man köpa en grön pin för 30 kr. Det gjorde jag för några år sedan men nu har jag tappat bort den så jag ska faktiskt beställa en ny. Man kan aldrig skänka för mycket pengar!

Ditt Gröna Band får du genom att sätta in 30 kr på Gynsams plusgironr: 129 69 63-0.
Uppge namn, adress och att det avser gröna bandet så kommer bandet per post.



Saknar dig mamma ♥


Grubblar

Jag sitter och grubblar över magisteruppsatsen. I januari ska den påbörjas och jag är inte helt klar över vilket ämne jag ska ge mig in i. Det är så svårt! Dessutom kommer jag kanske skriva ensam vilket gör det hela ännu tuffare. Hela dagen imorgon kommer jag att ägna mig åt efterforskningar. För på onsdag vill jag ha hyfsat klart för mig vad jag ska skriva om.

Skrivkramp innan man börjat, kan man ha det?




Mat och krasslig

Känner mig lite halvkrasslig idag. Tyvärr(?) kan jag jag inte skylla på gårdagen, då jag var nästintill nykter. Nej idag har jag feber, hosta, huvudvärk och frossa. Vad är detta?
Det är tänkt att jag ska jobba imorgon, men det känns inte så klokt i nuläget...

Har suttit en stund nu på eftermiddagen och försökt klura ihop veckans middagar. Alltid lika svårt. Behöver knåpa ihop fem måltider som ska funka bra till matlåda dagen efter också.
  • Söndag: Tacogratäng
  • Måndag: Strimlad kyckling med gröna bönor
  • Tisdag: falukorvsgryta med broccoli
  • Onsdag: Bacongratäng
  • Torsdag: ugnsgratinerad lax med morot, palsternacka och broccoli
Har även fixat med min plånbok, köpte en ny häromdagen. Den är lila och väldigt fin! Passar bra i min nya gula väska också. Jag gillar färg!


Nu ska jag försöka kurera mig...




70-talsfest!

Igår var det kalas minsann!
Vi var i Ystad och firade en glad 40-åring.
Eftersom hon är född 1970 blev det tema därefter. Jesper och jag körde på disco-stilen.



Tjusigt va?


Katja

Katja mår bättre!
Så skönt.


Underbar kursstart!

Idag började en ny kurs, den heter otomikroskopi och vaxextraktion. Det innebär att vi ska få lära oss en speciell apparatur för att titta på trumhinnan. Vi ska även lära oss att ta bort vax genom att använda en sug och tång. Så idag har vi tittat på trumhinnor! Och då kan det se ut så här...

Frisk trumhinna till vänster och en perforerad trumhinna till höger.
Den till höger kan mycket väl ha fått ett sådant hål efter att någon varit oförsiktig med en tops... Tops är egentligen bannlyst från öronen!



Detta är ett otomikroskop




Testar screeningutrustningen till PRO-möte...

mms_img32124 (MMS)

Testar screeningutrustningen till PRO-mötet jag var på idag...


Sjuk kisekatt

Katja är sjuk...
Igårkväll fick vi åka in akut till djursjukhuset med henne. Hon var ganska frånvarande, ville inte äta och sov mest hela tiden. Hon kräkte en del på kvällen och kändes varm. Efter telefonsamtal till jouren så beslöt vi oss för att åka in. Hon röntgades, och de tog blodprov på henne för att kolla hennes njurvärden. Veterinären kände och klämde på henne, han masserade magen ganska hårt och ut kommer lite bajs. STENhård sådan. Stackars Katja... Röntgen visade på förstoppning. Nu får hon lite medicin för det. Blodproverna blev klara idag och de visade förhöjda värden av vita blodkroppar, så imorgon blir det antibiotika. Har hon inte gått på lådan imorgonbitti blir det dessutom ett nytt besök till djursjukhuset.
Kom igen kisen!

 


Jobba

Nu har jag tre dagar framför mig på jobbet! Jag har fullt upp med att lära mig diverse system. Som tur är har jag fem dagar tillsammans med min handledare, och jag lovar att det behövs.

Nu är det minsann sovdags.


Dags att nanna

Nu är det snart dags för sängen. Imorgon ska jag jobba minsann! Mellan tio och två.
Sen klockan tre är det hockey i Malmö arena.

Men först blir det lite mer tv... Vi ser Eddie Izzard, Glorious! Den tröttnar man aldrig på.




Beställt lite böcker

I förrgår beställde jag lite nya böcker, inga pluggböcker denna gången dock.

Jag beställde Carrie diaries, som handlar om Carrie från Sex and the City och tiden innan serien utspelar sig. Jag ville ha den på engelska. Tror den gör sig bättre på originalspråk.
Sen beställde jag även en annan bok som heter the Ice cream girls, också den på engelska, som handlar om två flickor som bevittnar en tragisk händelse. Hur de som vuxna hanterar det som hänt när de behöver konfrontera det igen.

Frågan är bara vilken jag ska börja läsa...




Nya jobbet!

Idag har jag haft första dagen på mitt jobb!
Jag ska arbeta timmar inom hörselvården, och idag har jag haft en bra dag!



Nu är jag trött, och ska snart gå och lägga mig.
Imorgon är det tandläkaren, sista lagningen ska göras sen är jag äntligen frisk i munnen igen! Vänta aldrig 5 år med att gå till tandis, det lönar verkligen inte sig! Tre hål och tandsten... Jesper ska också dit, en timme innan mig. Han ska dra ut en visdomstand, aj, aj, aj. Så vi åker dit tillsammans och åker hem tillsammans. En date hos tandläkaren! Vi borde få familjerabatt...





Bläddrar i kalendern

Jag sitter och blädrar i min kalender och förundras över alla välfyllda dagar framöver.
Vi är inne i vecka 40 och det innebär att det bara är 11 veckor jul!

Dags att börja med julklappsinhandlingen?




Nyaste presenten!

Fick indirekt ett par stövlar av pappa idag!
Jag fick pengar och då kunde jag köpa ett par stövlar som jag spanat in ett tag.
Nu slipper jag frysa om fötterna, hurra! Så bra :)




Söndag igen

Idag är det söndag och jag har firat min födelsedag två dagar i rad! Idag blir det tredje dagen... Vi ska hem till farmor och farfar med lite bakelser i eftermiddag.

Men innan dess blir det till att slappa och sen äta taco-rester till lunch!
Jag har fått många fina presenter, fyra pussel(!), en parfym, en väska och de söta nyckelringarna som har eget bo. Jag fick två stycken gröna pippisar! På stjärten finns en visselpipa, väldigt smart!

Tack för alla presenter!




RSS 2.0